<
27.05.-02.06.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3582:3087
    2SK Slavia Praha3576:2485
    3FC Viktoria Plzeň3576:4070
    4FC Baník Ostrava3556:4849
    5FK Mladá Boleslav3551:5947
    61.FC Slovácko3545:5644
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3545:5041
    2FK Pardubice3539:4740
    3Bohemians Praha 19053534:4839
    4MFK Karviná3538:6232
    5SK Dynamo České Budějovice3541:7029
    6FC Zlín3540:6927
    4. kolo, Skupina o záchranu | neděle 19/05/2024, 17:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 3 481 diváků (59 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Zlín v lize posedmé za sebou nezvítězil a před závěrečným kolem nadstavby zůstal na dně tabulky o dva body na dvojicí Karviná a České Budějovice. Poslední místo jako jediné znamená přímý sestup. "Ševci" uzavřou nadstavbu za týden v Jablonci a k odvrácení pádu do druhé ligy budou potřebovat zvítězit. Bohemians, kteří už měli jistotu záchrany, vyhráli po třech kolech.

    Úvodní minuty patřily domácím, kteří si z tlaku vytvořili několik závarů v šestnáctce "Klokanů" a jednu příležitost po rychlé akcí Holíka. Zapomněli však na brejkové situace hostí a to se jim vymstilo. Ve 12. minutě v pokutovém území Simerský trefil Prekopa, sudí Rouček nařídil penaltu a sám faulovaný ji bezpečně proměnil.

    "Ševci" se vrátili do zápasu o čtyři minuty později. Brankář Bohemians Soukup ve snaze vyboxovat míč srazil Žáka a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop i na opačné straně. Stoper Černín neměl s realizací problémy a vyrovnal.

    Zlínští se znovu tlačili dopředu, ale opět zapomněli na zadní vrátka. Po levé straně ve 32. minutě utekl Matoušek, našel volného Prekopa, jehož střela se od břevna odrazila na brankovou čáru. Sudí nejprve signalizoval gól, ale po poradě s videorozhodčím trefu odvolal.

    Video vstoupilo do zápasu i v poslední minutě první půle. Brankář Soukup vyrazil tvrdou přízemní střelu Tkáče a míč doklepl do sítě Žák. Zlínu ale radost z otočky ve skóre sebral rozhodčí, který po konzultaci s kolegou gól pro ofsajd neuznal.

    Druhý poločas pokračoval podobně jako první. Ofenzívu "Ševců" táhl mladý Tkáč, ale výsledkem náporu byla jen Bartošákova střela do rukavic Soukupa. To hosté byli mnohem nebezpečnější. Shejbalův pokus jen těsně minul Dostálovu branku, zcela volný Ristovski pak po rohu nedal zblízka ve vyložené pozici.

    V 69. minutě opět domácí už zvedali ruce, ale gól neplatil ani tentokrát, neboť Žák zakončoval z ofsajdu. O pět minut později se už skóre změnilo, a to na opačné straně. Matoušek při brejku vysunul Prekopa, jehož lob zapadl za vyběhnuvšího Dostála. Šestadvacetiletý slovenský útočník dal v české lize poprvé dvě branky v jednom utkání a polepšil si na osm gólů v sezoně nejvyšší soutěže.

    Domácí už v křeči srovnat nedokázali a před posledním kolem nadstavby si výrazně zkomplikovali svoji pozici. Zlín zvítězil v jediném z posledních 13 vzájemných ligových utkání. Bohemians venku ve FORTUNA:LIZE vyhráli po 10 zápasech a po prvním triumfu v nadstavbě poskočili do čela skupiny o záchranu.

    Ohlasy

    Bronislav Červenka (trenér Zlína): "Před prvním inkasovaným gólem jsme nedohráli správně brejkovou situaci soupeře, pak jsme do zavřené obrany udělali chybu. Zbytečně jsme faulovali hráče na penaltu a inkasovali jsme rychlý gól. Naštěstí jsme rychle vyrovnali. První poločas byl vyrovnaný, hodně soubojový. Vstřelili jsme gól, který VAR (videorozhodčí) podle mě nepochopitelně neuznal. Rozklíčovat tuhle situaci jako ofsajdovou ani nelze, takže nevím, co tam viděli. Ve druhém poločase jsme do toho malinko sáhli a prostřídali jsme to. Oživilo se to, ale chybí nám finální fáze. Po autu můžeme nechat dojít míč na roh, jenže to řešíme zbrkle a soupeř nám po brejku dvou na pět dá gól. Je to nezkušenost, dalo se to řešit drobným faulem na půlce. První i druhý gól byly darované, pak se těžko hraje. Do Jablonce pojedeme vyhrát, to je jediná varianta, která nás může posunout do baráže. Musíme to tam dotlačit."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Výhra se nerodila úplně snadno, domácí bojovali o holý život. Viděl bych tam trochu paralelu s minulým domácím utkáním s Karvinou. Dokázali jsme si vytvořit velké šance, břevno, neproměníme to a pak se v utkání trápíme. Hráči k tomu ale přistoupili velmi dobře. Cítili, že potřeba vyhrát, protože se nám to už několik zápasů nepovedlo. Byla to válka se vším všudy. Chtěl bych pochválit i rozhodčí, včetně těch u videa. Výroky na hřišti byly konzistentní, na obě strany penalty a odvolané góly byly rovněž posouzeny za neregulérní správně. Pískat takhle důležitý zápas není jednoduché a klobouk dolů před rozhodčími, jak to zvládli."

    FC Zlín – Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)

    Branky: 17. Černín z pen. – 13. z pen. a 74. Prekop.
    Rozhodčí: Rouček – Caletka, Hurych – Černý (video).
    ŽK: Žák, Didiba – Beran, Matoušek, Prekop, Soukup.
    Diváci: 3 481.

    Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Simerský, Bartošák – Bužek (72. Nombil) – Holík (67. Vukadinovič), Tkáč (84. Pidro), Janetzký (72. González), Načkebija (84. Didiba) – Žák. Trenér: Červenka.

    Bohemians: Soukup – A. Kadlec, Vondra (79. Křapka), Hybš – Dostál, Hůlka, Beran, Shejbal (90.+3 Novák) – Matoušek (86. Mužík), Ristovski (86. Köstl) – Prekop (90.+3 Necid). Trenér: Veselý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.