<
27.05.-02.06.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3582:3087
    2SK Slavia Praha3576:2485
    3FC Viktoria Plzeň3576:4070
    4FC Baník Ostrava3556:4849
    5FK Mladá Boleslav3551:5947
    61.FC Slovácko3545:5644
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3545:5041
    2FK Pardubice3539:4740
    3Bohemians Praha 19053534:4839
    4MFK Karviná3538:6232
    5SK Dynamo České Budějovice3541:7029
    6FC Zlín3540:6927
    Baráž – 1. zápas, Baráž | čtvrtek 30/05/2024, 18:00 | Střelecký ostrov | ČT sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 5 892 diváků (88 % z kapacity 6 681)
    Reportáž

    České Budějovice byly po celý první poločas lepší. Potvrzovaly roli favorita, když více kontrolovaly hru a také se dostávaly častěji k zakončení, ale hosté se mohli spolehnout na připraveného brankáře Pastornického.

    Nejprve zlikvidoval střelu Šiguta ve třetí minutě, Suchanovu ránu v 11. minutě a ve 27. minutě předvedl skvělý zákrok opět proti Šigutovi. Domácí ve 23. minutě poprvé varoval Dordič, když jeho střelu zneškodnil českobudějovický brankář Šípoš.

    Útočník Táborska pak v nastaveném čase dokonce poslal svůj tým do vedení. Obránce Dynama Králik zastavil pronikajícího Šašinku faulem v pokutovém území a Dordič z penalty vstřelil první gól.

    Domácí se hned v úvodu druhé půle na soupeře dotáhli. Po faulu Nováka na Ondráška Dynamo srovnalo také z penalty, kterou proměnil Suchan. V soutěžní sezoně dal 12. branku.

    I ve druhé části byli Českobudějovičtí aktivnější, ale už si tolik šancí jako do přestávky nevypracovali. V 88. minutě přesto mohli domácí rozhodnout, střídající Tranziska však hlavou těsně minul. Nakonec rozhodl v nastavení po prodlouženém rohu Nikl. V soutěžním ročníku se prosadil podruhé.

    O tom, kdo bude hrát v příští sezoně FORTUNA:LIGU, se rozhodne v neděli. V Táboře přivítají fotbalisté Silonu s jednogólovým mankem ze čtvrtečního duelu v odvetě baráže českobudějovický tým od 17:30.

    Ohlasy

    Jiří Lerch (trenér Českých Budějovic): "Očekával jsem takové utkání. Musím pochválit soupeře, který výborně bránil. Vytvořili jsme si šance, ale neproměnili jsme je. Potom přišla nešťastná chvíle, kdy jsme před přestávkou dostali gól z penalty. I přesto jsme byli pozitivní a kluky v šatně povzbuzovali. Říkali jsme jim, že pokud budeme pokračovat, Táborsko ten tlak nevydrží. Po přestávce jsme také vyrovnali a pak, co už je pro nás typické, přišel hektický závěr, v němž jsme rozhodli. Chtěli jsme hrát až do konce a Táborsko pak už jen bránilo. Jsme teprve v poločase, ale věřím, že v Táboře neprohrajeme. Vidím na hráčích že toho mají plný zuby, táhneme to ve dvanácti třinácti lidech. Hlavně středoví záložníci Suchan, Hellebrand, Čermák jsou už hodně unavení. Ale musíme ten poslední zápas zvládnout."

    Roman Nádvorník (trenér Táborska): "Hráčům musím poděkovat. Dali jsme si jasný úkol, aby bylo v neděli u nás o co hrát. Odehráli jsme dobrý zápas a věřím, že nám to v domácím zápase pomůže a budeme nebezpeční. Doma jsme půlroku neprohráli a České Budějovice v sezoně venku nevyhrály. Mrzí mě, že jsme tady neudrželi nerozhodný výsledek a inkasovali v nastaveném čase. Předcházel tomu roh, k němuž nemělo dojít. Pak jsme prohráli hlavičkový souboj a na vzdálenější tyči jsme nepokryli hráče. Byly to takové dvě tři drobné chyby, které možná pramenily i z únavy. Je to škoda, měli jsme ten zápas dohrát do stavu 1:1."

    SK Dynamo České Budějovice – FC SILON Táborsko 2:1 (0:1)

    Branky: 49. Suchan z pen., 90.+4 Nikl – 45.+2 Dordič z pen.
    Rozhodčí: Pechanec – I. Nádvorník, Kříž – Zelinka (video).
    ŽK: Táborský (vedoucí mužstva), Skalák, Trummer – Sojka, Kateřiňák.
    Diváci: 5 892.

    České Budějovice: Šípoš – Skalák (73. Nikl), Králik, Poulolo, Trummer – Čermák (67. Hubínek), Hellebrand, Suchan – Šigut, Ondrášek (67. Tranziska), Alli. Trenér: Lerch.

    Táborsko: Pastornický – Plachý, Novák, Kone, Tusjak – Bláha, Sojka (78. Kopáček, 90.+3 Mach), Kateřiňák – Varačka, Šašinka, Dordič (89. Zeman). Trenér: R. Nádvorník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.