<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    20. kolo, Základní část | sobota 16/03/2013, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 932 diváků (49 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Příbram poprvé zahrozila ve čtvrté minutě, kdy ostře pálil Koukal. Slovácko odpovědělo dalekonosnou střelou Kuncla. Jeho pokus skončil jen těsně vedle Hruškovy svatyně.  V šestnácté minutě útočila zase hostující Příbram, která si vytvořila stoprocentní gólovou šanci. Hofmann totiž zbytečně ztratil míč a do protiútoku vyrazil Šlapák, který se prezentoval zajímavou střelou ke vzdálenější tyči, kam dobíhal také Koukal, ale nohy ho příliš neposlouchaly, a tak se k balonu nedostal.

    Ve dvacáté osmé minutě se hosté dočkali vytoužené branky a mohli se z ní radovat. Příbram dostala výhodu standardní situace, ze které vytěžila maximum. Nejprve Pleško trefil pouze bránící zeď a vybojoval rohový kop. Podruhé už centrem našel hlavičkujícího Tomáše Hájovského, jenž přesnou trefou poslal Příbram do vedení.

    Do konce prvního poločasu se Slovácko snažilo o vyrovnávací branku, ale veškerá snaha byla marná, protože Příbram se velmi dobře bránila a svým protihráčům nic nedovolila. V závěru první půle se pokutového kopu dožadoval Došek, ale sudí viděl celou situaci úplně jinak a nakonec ji posoudil jako Doškův útočný faul.

    Na začátku druhého poločasu se v šanci ocitl Volešák, který pálil zpoza vápna, ale jeho přízemní pokus mířil těsně vedle branky hostí. V padesáté šesté minutě mohl domácí tým vyrovnat, ale Kerbrovi se to nepodařilo. Útočník Slovácka pálil ze čtyř metrů, ale jeho střelecký pokus gólem neskončil. Následně se v obrovské šanci ocitl Koukal, ale Melichárek nebezpečnou střelu vyrazil na rohový kop, a připsal si tak velmi důležitý zákrok.

    Pět minut před koncem řádné hrací doby zahrál rukou uvnitř pokutového území jeden z příbramských hráčů a Slovácko dostalo výhodu pokutového kopu. Nicméně ani tentokrát se domácí fanoušci neradovali, protože Volešák brankáře Hrušku nepřekonal. Radovat se mohli hosté, kteří svého brankáře s úsměvem chválili.

    Tým z Uherského Hradiště měl dnes pořádnou hromadu smůly a Hruškova branka byla pro domácí fotbalisty zakletá. Fotbalisté v bílých dresech měli jasnou převahu, ale ze svých střeleckých příležitostí nevytěžili vůbec nic. Za to Příbram měla jednu vyloženou šanci, kterou dokázala zužitkovat a vytěžila z ní tříbodový gól. 

    Ohlasy trenérů

    Svatopluk Habanec (Slovácko): My jsme dnes v zápase udělali dvě obrovské chyby. Ta první byla, že jsme nepohlídali standardní situaci, ze které soupeř skóroval, a druhá chyba byla, že naše nasazení neodpovídalo tomu, co jsme byli zvyklí hrát v těch třech předchozích zápasech. Druhý poločas byl ze strany soupeře hodně rozkouskovaný. Nicméně jsem naštvaný na to, že jsme nedokázali proměnit šance, hráli jsme ustrašeně a nevyvíjeli jsme na soupeře tlak.

    František Straka (Příbram): Vím, že dnešní utkání nebylo z naší strany ideální. Naši hru doprovázela řada chyb, ale i přesto si myslím, že náš tým odevzdal úplně všechno. Za obrovskou bojovnost a chuť urvat tři body musím své svěřence pochválit. I když jsme po první půli vedli, tak jsem věděl, že nás čeká ještě spousta práce. Hlavní je, že jsme to zvládli a ty důležité tři body jsme vybojovali.

    Slovácko – Příbram 1:0 (1:0)

    Branky: 28. Tomáš Hájovský
    ŽK: 26. Jiří Valenta, 45. Martin Kuncl, 90. Libor Došek - 41. Mašán Azíz, 60. Aleš Hruška, 69. Martin Šlapák
    Rozhodčí: L. Kovařík - P. Filípek, J. Paták
    Diváci: 3932

    Slovácko: Melichárek ─ Kuncl, Trousil (60. Košút), Mezlík, Reinberk ─ Hlúpik (66. Skalák), Valenta, Hofmann, Volešák ─ Došek, Kerbr.

    Příbram: Hruška ─ Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško ─ Krbeček, Tarczal, Aziz (77. Trapp), Šlapák (70. Valenta), Koukal ─ Střihavka (83. Wágner).

    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.