<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    26. kolo, Základní část | sobota 30/03/2024, 15:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 895 diváků (94 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Bohemians se v duelu dvou remízových "králů" soutěže vydařil první poločas. Ve 13. minutě pronikl Prekop do šestnáctky a naservíroval míč před odkrytou branku Hálovi, jenže toho stačili obránci v rozhodující moment zblokovat. Po rohu hlavičkoval Křapka, ale jen slabě. Pak však Hůlka před velkým čtvercem přiťukl Beranovi, který napřáhl a trefil se přesně k tyči. Beran zaznamenal druhý gól ve FORTUNA:LIZE a první od května 2020. Diváci v Ďolíčku se mohli radovat poprvé po 420 minutách bez vstřelené branky, naposledy se na domácím hřišti trefil Prekop v listopadovém utkání 15. kola proti Karviné (1:0).

    Nedlouho poté měl jablonecký Hollý šanci zblízka vyrovnat, ale brankář Valeš mu včas zmenšil střelecký úhel. Domácí byli aktivnější, Prekop v nadějné pozici přestřelil branku.

    Bohemians přesto své vedení zvýšili, pět minut před přestávkou rozehrál Kovařík rohový kop přesně a Hůlka hlavou skóroval. Po asistenci tak kapitán i gólem nadělil sám sobě dárek k nedělním narozeninám. V sezoně se zapsal mezi střelce podruhé. "Klokani" mají nadále s 24 vstřelenými góly nejhorší útok ligy.

    Ve druhém dějství mohl náskok ještě zvýšit Hála, slabou ránu však nasměroval jen do brankáře. Střídající Shejbal pak běžel sám na gólmana a domácí se po Houskově zákroku domáhali vyloučení pro jabloneckého hráče, rozhodčí Černý však kontakt jako faul neposoudil. Místo gólů přibývaly na straně vršovického celku hlavně žluté karty. Domácím se zranili stoper Petrák i gólman Valeš, do branky se tak poprvé v sezoně FORTUNA:LIGY postavil Soukup. V závěru se vytáhl proti šanci Martince.

    Pražané si po dlouhé době vylepšili bilanci v Ďolíčku, doma v lize zvítězili podruhé z posledních 8 duelů a získali tam 17 z celkových 31 bodů v sezoně.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Pro nás všechny důležité vítězství. První poločas jsme hráli velmi slušně, koncentrovaněji proti posledním zápasům. Vytvořili jsme si tlak a dali branky, dvougólový náskok je lichotivý. Hru komplikoval vítr, druhý poločas mohl být aktivnější a měli jsme lépe dohrát některé akce. Takhle jsme byli trochu nervóznější, hráči asi pořád měli v hlavách poslední nerozhodný zápas se Zlínem. Nemyslím si, že výhra není zasloužená, hlavní jsou ale tak jako tak tři body. Beran se konečně trefil, hraje hezky, ale zrovna v přípravě jsem mu vyčetl, že nemá čísla. Během srazu, který jsem strávil u reprezentace, jsem byl s realizačním týmem neustále ve spojení, každý den ráno jsme měli mítink. Jinak jsme letos snad začarovaní, během pauzy jsme přišli o další dva hráče a teď se zranil i gólman. Jindřišek šel na operaci kýly a Mužík také absolvoval menší zákrok, který nesouvisí s fotbalem. Dějí se nám různé těžkosti, ale když jsou vztahy korektní, jen z toho vytěžíte, jste pak odolnější."

    Radoslav Látal (trenér Jablonce): "Zápas rozhodl důraz ve vápně. My jsme se tam také dostávali, ale nic z toho nevytěžili. Bohemka nás přehrála důrazem a agresivitou. Myslel jsem, že nám reprezentační přestávka pomůže, jenže nám spíš uškodila. Vypadlo nám během ní osm hráčů ze sestavy, někteří se ze srazů vrátili se zraněním. Se složením jedenáctky jsme tedy měli obrovské problémy. Ale nevymlouváme se, s tímto výkonem nelze pomýšlet na úspěchy. V úterý nás čeká odložený pohárový zápas, což nám taky nepřidá. Ještě jsme o poločase stáhli nachlazeného Chramostu, hrál také pod prášky. Moc se nám stav mužstva nelepší, jde spíš o dlouhodobá zranění. A tady navíc na delší dobu vypadl také Drchal, má vyhozenou klíční kost. Je to špatné, musíme si nějak pomoct. Plzeň má na rozdíl od nás kam sáhnout, ale nedáme jí svou kůži lacino."

    Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:0 (2:0)

    Branky: 22. Beran, 40. Hůlka.
    Rozhodčí: Černý - Podaný, Dresler - Zelinka (video).
    ŽK: Petrák, Hála, Beran, Hůlka, Shejbal, Vondra, Kadlec, Hybš, Veselý (trenér) - D. Souček, F. Souček, Houska.
    Diváci: 5895.

    Bohemians: Valeš (78. Soukup) - Křapka, Petrák (70. Köstl), Vondra (90+7. Puškáč) - Kadlec, Beran, Hůlka, Kovařík (78. Hybš) - Hála (70. Shejbal) - Prekop, Ristovski. Trenér: Veselý.

    Jablonec: Hanuš - F. Souček (90. Hübschman), Tekijaški, D. Souček - Kanakimana (90. Gaši), Kratochvíl, Martinec, Čanturišvili - Drchal (85. Velich), Hollý (79. Alégué), Chramosta (46. Houska). Trenér: Látal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.