<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    29. kolo, Základní část | sobota 20/04/2024, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 1 250 diváků (22 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Zlínští poosmé za sebou dotáhli vzájemný ligový zápas k remíze. Jablonečtí si připsali už 11. nerozhodný výsledek v tomto ročníku nejvyšší soutěže, což je spolu s Boheminans 1905 nejvíce. Severočeši zůstali v neúplné tabulce na 12. místě, "Ševci" jsou se čtyřbodovou ztrátou o dvě příčky níže.

    Do jablonecké obrany se po šesti soutěžích utkáních vrátil obránce Hurtado, jemuž disciplinární komise zkrátila původně osmizápasový trest. Nastoupil i Martinec, který měl minule stopku za žluté karty, a nechyběli ani uzdravení Tekijaški s Kratochvílem.

    Také zlínský kouč Červenka udělal ve srovnání s remízou s Pardubicemi čtyři změny v základní sestavě. Trochu nečekaně v ní chyběli oba nejlepší střelci Vukadinovič a Slončík, u nějž trenér nechtěl riskovat osmou žlutou kartu, která by znamenala absenci v klíčovém příštím utkání s Karvinou.

    Jablonecký stadion se sice jmenuje Střelnice, ale za první půlhodinu neviděli prokřehlí diváci mezi poletujícími sněhovými vločkami ani jedinou střelu. V závěru prvního poločasu si domácí přece jen vynutili tlak, který ještě zesílil po vyloučení Pidra. Bosenský obránce v rozpětí devíti minut udělal dva zbytečné fauly a musel po druhé žluté kartě ze hřiště. Vzápětí mohl výhodu využít Hurtado, ale jeho střelu zblízka brankář Dostál vyrazil.

    Hosté se po změně stran v oslabení pokoušeli o rychlé brejky. González v 51. minutě vypíchl míč Štěpánkovi, ale při úniku dva na jednoho nedokázal Schánělcovi dobře přihrát. V závěru se hrálo už jen na zlínskou branku. Nejvíc starostí nadělala brankáři Dostálovi Polidarova střela z dálky. V nastavení pak ještě Kanakimana z voleje přestřelil.

    Severočeši hráli v této ligové sezoně proti deseti už popáté, ale dosud ani jednou toho nevyužili ke vstřelení gólu. Naposledy před týdnem v přesilovce prohráli 0:1 v Olomouci. Zlínský gólman Dostál počtvrté v ročníku nejvyšší soutěže udržel čisté konto, jeho protějšek Hanuš to sice dokázal už posedmé, ale spokojenější s bodem mohli být hosté.

    Zlín má s 60 inkasovanými góly nejhorší obranu v lize, ale v poslední době se mu daří bodovat. Z minulých šesti kol prohrál jen v Mladé Boleslavi gólem až v páté minutě nastavení. Za týden mu ale proti Karviné bude chybět nejen Pidro, ale i další obránce Černín, který dostal čtvrtou žlutou kartu. Mezitím "Ševce" ve středu čeká v Plzni semifinále domácího poháru.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (Jablonec): "Bod je málo, když hrajeme proti deseti. Otázkou je, jestli nám červená pomohla, nebo spíš ublížila. O poločase jsme museli nuceně střídat Tekijaškiho, byl dlouho na lůžku a měl toho už dost. Druhý poločas jsme se tam vůbec neprosazovali. Je to jako přes kopírák, ofenzivní část je špatná. To, co bylo v Olomouci, se dnes opakovalo. Když už přijde centr, je nás tam málo. Je to utrápené, není tam ten šmrnc. Je to o psychice a o hlavě, bojíme se hrát jeden na jednoho."

    Bronislav Červenka (Zlín): "Přijeli jsme neprohrát a to jsme splnili. Panuje u nás velká spokojenost s urvaným bodem. Brzké vyloučení ovlivnilo průběh zápasu, museli jsme poté přeskupit řady a sjet trochu více do obranné zóny. Nasazení a obrovská zodpovědnost nás nakonec dovedly k zisku cenného bodu. Předešlé zápasy jsme měli v obraně výpadky, ale dnes to bylo výborné. Jablonec si nic vyloženého vypracovat nedokázal. Musíme se od tohoto zápasu odpíchnout."

    FK Jablonec - FC Zlín 0:0

    Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Váňa - Szikszay (video).
    ŽK: Martinec - Pidro, Černín.
    ČK: 37. Pidro (Zlín).
    Diváci: 1250.

    Jablonec: Hanuš - Tekijaški (46. Štěpánek), Hurtado, Polidar - Černák, Kratochvíl, Hübschman (79. Velich), Čanturišvili - Martinec, Hollý (66. Náprstek) - Chramosta (79. Kanakimana). Trenér: Látal.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Černín, Didiba, Pidro - Bužek, Janetzký - Holík (89. Ikugar), González (64. Fantiš), Bartošák - Schánělec (72. Vukadinovič). Trenér: Červenka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.