<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    29. kolo, Základní část | neděle 21/04/2024, 15:00 | CFIG Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 885 diváků (62 % z kapacity 4 620)
    Video
    Reportáž

    Mladá Boleslav zdolala dnešního soupeře i podruhé v sezoně FORTUNA:LIGY, na podzim doma zvítězila 1:0. Svěřenci kouče Davida Holoubka jsou v neúplné tabulce pátí a ani po závěrečném kole základní části, které je na programu za týden, už nemohou skončit hůře než šestí. Pardubice prohrály po třech kolech a zůstaly třinácté. Východočeši už před zápasem věděli, že je čeká skupina o udržení.

    Mladoboleslavští vstoupili do zápasu aktivněji a brzy šli do vedení. Kušej poslal kolmici do běhu Solomonovi, který našel na zadní tyči Ladru a ten pohlednou akci zakončil. Šestadvacetiletý ofenzivní fotbalista dal třetí gól v posledních pěti kolech, celkem se v ligovém ročníku prosadil popáté.

    Střelec branky vzápětí vyslal do šance Jawa, jenž gólmana Kinského zblízka nepřekonal. Domácí se z úvodního tlaku postupně vymanili a sami si vypracovali velké příležitosti. V 17. minutě šel Solil sám na brankáře Mikulce, ve vyložené šanci ale vysoko přestřelil. V 34. minutě neuspěl hlavičkou z dobré pozice ani Halinský.

    Hosté zvýšili v 37. minutě, kdy Ladrův centr z rohového kopu poslal do sítě hlavou Jawo. Gambijský útočník se sedmým zásahem v ligové sezoně osamostatnil v čele týmové tabulky střelců.

    Oboustranně otevřené utkání pokračovalo i po přestávce, od 54. minuty navíc se změnou skóre. Icha si naběhl na Marešovu dlouhou přihrávku za obranu a z úhlu zaznamenal druhý ligový gól v sezoně.

    Kontaktní branka hru ještě více rozproudila, ani jeden z týmů ale nedokázal dotáhnout řadu zajímavých ofenzivních akcí. Obrana hostů vedená bývalým reprezentačním stoperem Suchým, jenž si dnes připsal 200. start ve FORTUNA:LIZE, však soupeře v závěru do větší šance nepustila. V nastavení naopak mohl přidat pojistku střídající Žitný, který sám před Kinským netrefil bránu.

    Pardubičtí jen potvrdili, že jsou v této ligové sezoně nejhorším týmem na domácím hřišti, kde získali v 15 zápasech pouze 11 bodů. Východočeši neporazili Mladou Boleslav ani ve čtvrtém domácím utkání ve FORTUNA:LIZE.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Nezačali jsme dobře, hlavně první poločas jsme neměli kvalitu na míči, byla to taková křeč. Od začátku jsem viděl, že nehrajeme fotbal, jaký umíme. I tak jsme se dostali do dvou tutovek, které v takovém zápase musíme proměnit. V proměňování šancí nás soupeř předčil, navíc opět rozhodl gól ze standardky, což mi hrozně vadí. Druhý poločas jsme se zlepšili, ale musím uznat, že Boleslav si to už pohlídala. Individuální výkony některých zkušenějších hráčů byly za očekáváním. Dnes jsem věřil, že to dokážeme doma konečně zvládnout. Je to komplikace, ale uděláme všechno pro to, abychom teď udělali body na Bohemce."

    David Holoubek (trenér M. Boleslavi): "Měli jsme velmi slušný vstup do utkání, když jsme šli do dvoubrankového vedení a první poločas vyzněl v náš prospěch kvalitou hry. Druhý poločas jsme v tom chtěli pokračovat, i když jsme věděli, že soupeř musí svoji hru změnit, aby v domácím prostředí uspěl. Bohužel jsme na výkon z první půle nenavázali. Je škoda, že jsme nedali třetí, pojišťující gól. V závěru jsme měli šance, šli jsme sami na branku. Jsme rádi za důležité tři venkovní body i za to, že jsme odčinili domácí prohraný zápas s Teplicemi."

    FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:2)

    Branky: 54. Icha - 7. Ladra, 37. Jawo.
    Rozhodčí: Machálek - Machač, Dohnálek - Všetečka (video).
    ŽK: Jawo (M. Boleslav).
    Diváci: 2885.

    Pardubice: Kinský - Mareš (77. Sychra), Halinský, Ortiz, Surzyn - Solil (82. Černý), Icha, Hlavatý - Daněk (62. Krobot) - Zlatohlávek (62. Kissiedou), Patrák. Trenér: Kováč.

    M. Boleslav: Mikulec - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek - Mareček (76. Žitný), Sakala - Kušej (76. Vaníček), Ladra (87. Kubista), Solomon (87. Kadlec) - Jawo (63. Hilál). Trenér: Holoubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.