<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 28/01/2023, 15:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 312 diváků (53 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Pražané v prvním utkání jarní části navázali na poslední domácí zápas se Zlínem (3:2) a před svými fanoušky vyhráli podruhé v sezoně. V roli hostů navíc zdolali na stadionu v Ďolíčku Pardubice. "Skláři" prohráli venku počtvrté v řadě a na hřištích soupeřů jsou se čtyřmi body nadále druhým nejhorším týmem soutěže.

    V základní sestavě Bohemians se chystal po takřka 15 letech k ligovému comebacku záložník Morávek, jenž se vrátil před sezonou z německého Augsburgu. Trojnásobný reprezentant ale těsně před začátkem z nominace vypadl, místo něj nastoupil ke 150. startu v nejvyšší soutěži Hála. Soutěžní premiéru za "Klokany" si odbyli hosté z Plzně Čermák s brankářem Jedličkou, na druhé straně se v lize poprvé od začátku představil záložník Čičovský.

    Kouč Jarošík musel už ve čtvrté minutě stáhnout ze hry zraněného Vondráška. V domácím dresu ze stejného důvodu nedohrál první půli další obránce Křapka. Na hrotu teplického útoku byl znovu nejvýraznější postavou Senegalec Gning, jenž po individuální akci připravil dvě velké šance Urbancovi. Zejména v té první z 19. minuty měl třicetiletý záložník na noze úvodní branku, z malého vápna ale ve vyložené šanci minul.

    Nejnebezpečnější střelu na bránu tak měli v prvním poločase domácí. V závěru nastavení vypálil Prekop z hranice vápna, Grigar ale jeho ránu dokázal vytěsnit mimo tři tyče.

    Domácí kouč Veselý poslal do druhé půle místo Kovaříka do hry druhého klasického útočníka Puškáče a změna se mu vyplatila. V 55. minutě ještě Drchal trefil ve dvojité šanci nejprve Grigarovu nohu a následně tyč, z následující akce ale kmenový hráč Sparty našel před prázdnou bránou Puškáče a ten pohodlně zakončil.

    Pražané ve druhém dějství dominovali. Drchal mohl krátce po úvodním gólu navýšit skóre, Grigar ale opět vytáhl vynikající zákrok. Pojistku tak přidal až čtvrthodinu před koncem znovu Puškáč, jenž hlavou prodloužil do sítě Jánošův centr z pravé strany. Devětadvacetiletý útočník je s pěti ligovými trefami nejlepším střelcem týmu.

    Domácí si výsledek bez problémů pohlídali a dnešního soupeře zdolali v lize v Ďolíčku počtvrté v řadě. Severočeši se střelecky neprosadili ani ve druhém vzájemném duelu sezony nejvyšší soutěže.

    Ohlasy:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "První poločas nebyl podle našich představ. Obecně moc krásy a zajímavých momentů nenabídl, spíš souboje, zranění a vynucená střídání. Obdivuji každého, kdo v tomhle mrazu přišel na fotbal, jsou to pro mě hrdinové. Ani jsem nečekal takovou návštěvu, za mě je šílenost hrát v takových podmínkách, s kombinační hrou to nemá moc společného. Od nás mi to přišlo v první půli málo, proto jsme reagovali změnou rozestavení a střídáním. Ve druhé půli už jsme to zase byli my, vytvořili jsme si tlak, který postupně nabíral na obrátkách. Po úvodní brance jsme se uklidnili a dovedli zápas zaslouženě do vítězného konce. Davidu Puškáčovi příprava nevyšla, nebyl nebezpečný a neměl čísla, proto začal na lavičce. Říkal jsem mu, že nejlepší bude, když ze mě udělá pitomce, abych pak musel odpovídat, proč jsem ho nenasadil od začátku. Dal dva góly, ale musí takové výkony opakovat, očekáváme to od něj."

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Tyhle zápasy nikomu nechutnají, fanouškům ani hráčům. Velká zima, těžký terén, špatně se na tom kombinuje. Hned v úvodu zápasu se nám bohužel zranil Vondrášek, což je pro naši obranu důležitý hráč. Ve druhé půli nám hodně chyběl ve středu hřiště Kučera, byl to třetí zraněný záložník, což se na naší hře projeví. Je to i o šířce kádru obou týmů, ale nechci se na to vymlouvat. Bohemka mohla prostřídat a změnit ráz zápasu. Třeba Puškáč umí podržet míč, je nebezpečný a výborný zády k bráně. Soupeř náš nepřehrál, ale na těžkém terénu a v prvním jarním zápase hrál jednoduchý fotbal, což se dalo čekat. Nám tohle nevyhovuje, protože jsme tým, který chce hrát fotbal. Z tohoto pohledu snesla nějaká měřítka jen první půle."

    Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)

    Branky: 56. a 74. Puškáč.
    Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Váňa - Kocourek (video).
    ŽK: Gning, Jarošík (trenér, oba Teplice).
    Diváci: 3312.

    Bohemians: Jedlička - Hůlka, Petrák, Křapka (36. Vondra) - Köstl, Jánoš (84. Jindřišek), Čermák, Kovařík (46. Puškáč) - Prekop (84. Matoušek), Hála (74. Dostál) - Drchal. Trenér: Veselý.

    Teplice: Grigar - Vondrášek (4. Chaloupek), Knapík, Hybš - Hyčka (77. Radosta), Kučera (46. Dramé), Mareček, Urbanec - Čičovský (63. Sy) - Gning, Žák (63. Kodad). Trenér: Jarošík. 

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.