<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 24/07/2021, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 805 diváků (13 % z kapacity 6 300) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Vstup do zápasu vyšel lépe Karviné a už v první minutě se dostal sám před brankáře Letáčka Papadopulos, ale jeho šanci zastavil odpískaný ofsajd. O chvíli později si naběhl do dobré palebné pozice Čmelík a jeho ránu vyrazil Letáček na břevno.

    Po odehrání míče do zámezí si však šel rozhodčí Hrubeš prohlédnout předchozí pád Sinjavského v pokutovém území a po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop. K němu se postavil Qose a ranou do protipohybu pardubického brankáře otevřel skóre zápasu. Šlo o devátý gól albánského záložníka v lize.

    Pardubice se sice snažily vyrovnat, ale v zahuštěné obraně Slezanů se prosazovaly těžko. Velkou šanci měl až v 29. minutě Cadu, kterého našel přesným centrem Čihák. V závěru první půle se zase opřel do odvráceného míče Beran, brankář Neuman ovšem jeho střelu vytáhl nad.

    Východočeši nezachytili ani vstup do druhé půle a využil toho Papadopulos. Ve 49. minutě měl dost prostoru na hranici pokutového území a technickou střelou zajistil hostům dvoubrankový náskok. Šestatřicetiletý útočník vstřelil ve svém 112. ligovém utkání 28. gól.

    Pardubice však zápas nevzdaly. Po hodině hry byl po přímém kopu Čelůstky blízko snížení Čihák, jeho hlavičku musel pozorný Neuman vytáhl na břevno. O chvíli později karvinská obrana neuhlídala za obranu nabíhajícího Tischlera, který pohotovým lobem snížil.

    Domácí rázem převzali iniciativu a čtvrt hodiny před koncem si naskočil na rohový kop Tischler a vyrovnal. Třiadvacetiletý záložník dal sedmou ligovou branku v kariéře a poprvé v jednom utkání v nejvyšší soutěži zaznamenal dva góly.

    V bojovném závěru pak měly blízko k rozhodnutí oba týmy. Další Tischlerův pokus však chytil Neuman a střídající Svoboda na druhé straně v nadějné pozici při brejku promáchl. Pardubice tak s Karvinou remizovaly podruhé za sebou.

    Ohlasy

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Do utkání jsme šli s tím, že chceme zvítězit, ale zároveň jsme respektovali sílu soupeře. Věděli jsme, že je velice dobrý v brejcích a to se potvrdilo. Už v páté minutě jsme ztratili balon ve středu hřiště a byla z toho penalta, kterou Karviná proměnila. Chvíli jsme se z ní sice oklepávali, ale pak jsme se zvedli a začali hrát svou hru. Vytvořili jsme si nějaké šance, přesto jsme nebyli stále ve vápně dostatečně důrazní. Před druhou půlí jsme si řekli, že budeme hrát aktivněji a s větším důrazem, jenže jsme v úvodu zase inkasovali. V tu chvíli to s námi nevypadalo dobře, ale musím pochválit tým, jak se i za tohoto stavu zvedl. Nezabalili jsme to a bojovali. Nakonec se nám podařilo vyrovnat a byly tam i nějaké šance na třetí gól. Ten už jsme sice nedali, ale za bod můžeme být rádi a bereme ho."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Utkání skončilo remízou podobně jako na jaře. Tentokrát to mělo jen opačný průběh. Na jaře jsme dotahovali my, dnes Pardubice. Měli jsme do utkání dobrý vstup a vše šlo naším směrem. Po vstřeleném gólu jsme mohli vycházet z bloku a přecházet do rychlého protiútoku. Ve druhé půli jsme měli další vynikající nástup, dostali jsme se do vedení 2:0 a skoro si dovolím říct, že jsme měli soupeře na kolenou. Pak ale přišel hloupý gól z odkopu a nedorozumění v obraně to celé otočilo. Musím se na celou tu situaci ještě jednou podívat, nicméně od snížení na 1:2 jsme měli najednou problémy odolávat tlaku soupeře. Před domácími klobouk dolů, protože se vybičovali k náporu, vyrovnali a přiznám se, že jsem měl v závěru obavu i o ten jeden bod."

    FK Pardubice – MFK Karviná 2:2 (0:1)

    Branky: 64. a 75. Tischler – 5. Qose (pen.), 49. Papadopulos.
    Rozhodčí: Hrubeš – Horák, Caletka – Zelinka (video).
    ŽK: Tischler, Kostka – Sinjavskij.
    Diváci: 805 (omezený počet).

    Pardubice: Letáček – Prosek (46. Sláma), Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka (60. Šimek), Beran, Tischler, Cadu (90. Halász) – Černý (60. Huf). Trenér: Novotný.

    Karviná: Neuman – Křapka, Santos, Buchta, Bartošák – Mangabeira, Nešický (81. Svoboda) – Čmelík (90.+2 Jurásek), Qose (73. Stropek), Sinjavskij (73. Mikuš) – Papadopulos (81. Zych). Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.