<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | pátek 27/07/2018, 18:30 | Městský stadion | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 127 diváků (63 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Mladá Boleslav ve Zlíně přišla o dvoubrankové vedení a prohrála 2:3, doma tak chtěla ztrátu napravit a od začátku Olomouc tlačila. Hned v úvodu si vypracovala několik standardních situací a centrů, ale větší šanci měl jen Pauschek, který po rohovém kopu míč do branky nedotlačil.

    Sigma úvodní tlak domácích ustála a v 8. minutě sama udeřila z prvního vážnějšího útoku. Stoper Štěrba průnikem rozhodil domácí obranu, před vápnem zůstal volný nejnebezpečnější hráč Olomouce Plšek, měl dostatek času zamířit a z 20 metrů se trefil do šibenice. Navázal tak na poslední kolo minulé sezony, kdy právě Boleslavi dal dva góly. Z posledních sedmi ligových zápasů má na kontě šest branek.

    Z podobné situace krátce nato pálil Falta, ten ale branku těsně minul. Domácím navíc zkomplikovalo situaci zranění kapitána Matějovského, který po střetu s Plškem křičel bolestí. Pak se sice pokusil ještě do zápasu vrátit, ale po chvíli zůstal opět ležet a do kabin mu museli pomoci členové realizačního týmu.

    Boleslav se z inkasovaného gólu brzy oklepala a opět začala tlačit. Po jednom z centrů vyběhl brankář Buchta na hranici vápna a míč vyboxoval až za ním, čehož si sudí všiml a dal mu žlutou kartu. Kateřiňák však z přímého kopu branku netrefil. Královu hlavičku Buchta chytil a srovnání nepřinesl ani tlak v závěru poločasu.

    Ve druhé půli skončila těsně vedle tečovaná střela Konatého i pokus Fabiána, který neuspěl ani hlavičkou z úhlu po přetaženém centru. V 68. minutě Olomouc přidala pojistku, když se zpoza vápna opřel do míče Nešpor a vstřelil první gól v dresu Sigmy. Navrátilec z Polska skóroval v české lize po čtyřech letech.

    Když Faltův přízemní centr prošel do středu vápna k nabíhajícímu Sladkému, který zaskočil zkoprnělou obranu a zvýšil už na 3:0, bylo o vítězi rozhodnuto. Navíc parádní střelu poté předvedl ještě Houska a po Plškově pokusu zachránilo Boleslav břevno.

    Ohlasy trenérů po utkání

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Porážka není krutá, my jsme prostě selhali ve hře v obou vápnech, kde jsme se nechovali dobře. Zahodili jsme vyložené šance, které musí skončit gólem. My naopak nechávali soupeři příliš hodně prostoru a on to potrestal. Prohra je naprosto zasloužená. V defenzivě si nepomáhají obrana se zálohou. Osm minut to vypadalo dobře, ale pak se to gólem změnilo. Neřešíme věci dobře soubojově, to mě mrzí. Zatím nevím, co je s Matějovským. Snad to nebude nic dlouhodobějšího. Dokážu si představit, že nahradíme každého, ale u Matějovského je to složitější, i když stále pracujeme na tom, abychom typologicky podobného hráče získali. Mužstvo má perspektivu a je třeba s hráči mít trpělivost. Nějaká kritika přijde, ale že bych se teď bál, že budeme hrát o sestup, to určitě ne."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Výkon nebyl bezchybný. I když je výsledek jednoznačný, tak tam od nás bylo hodně chyb a jsme schopni hrát na lepší úrovni hlavně v obraně. Dobře si uvědomuji, že kdyby soupeř šel do vedení, na což šance měl, tak by se to odvíjelo úplně jinak. V prvním našem utkání byla Slavia produktivní, Boleslav dnes naopak ne, zatímco my byli extrémně produktivní a dávali jsme i pěkné branky. Pro Boleslav je to krutý výsledek. Rozložení sil na hřišti takové nebylo. Nechtěli jsme to otevírat, protože Boleslav tam má rychlé hráče. Naopak jsme věděli, že Boleslav má problémy po ztrátě míče, což se dařilo využít. Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Protože v momentě, kdybychom tu body ztratili a před námi byl zápas s Plzní a Evropská liga, tak by to bylo hodně složité pro psychiku hráčů. Proto dnes je to hrozně důležité vítězství, které nám dá klid do práce a zvedne nám to sebevědomí, které nám pomůže do zápasu s Plzní."

    FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 0:4 (0:1)

    Branky: 8. Plšek, 69. Nešpor, 74. Sladký, 83. Houska.
    Rozhodčí: Orel – Caletka, Hock.
    ŽK: Král, Diviš, Komličenko – Buchta, Šterba.
    Diváci: 3127.

    M. Boleslav: Kamenár – Pauschek, Takács, Král, Keresteš (82. Diviš) – Hůlka, Matějovský (20. Kateřiňák) – Konaté, Ladra (63. Valenta), Fabián – Komličenko. Trenér: Weber.

    Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Zahradníček (67. Pilař), Plšek, Kalvach, Houska, Falta (79. Hála) – Nešpor (76. Yunis). Trenér: Jílek.


    FOTO: sigmafotbal.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.