<
22.05.-26.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3481:2986
    2SK Slavia Praha3472:2482
    3FC Viktoria Plzeň3475:3969
    4FK Mladá Boleslav3451:5547
    5FC Baník Ostrava3450:4846
    61.FC Slovácko3445:5044
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1FK Jablonec3545:5041
    2FK Pardubice3539:4740
    3Bohemians Praha 19053534:4839
    4MFK Karviná3538:6232
    5SK Dynamo České Budějovice3541:7029
    6FC Zlín3540:6927

    Hradec otočil duel s Olomoucí a do odvety půjde s dvougólovým náskokem

    Fotbalisté Hradce Králové v úvodním semifinálovém utkání nadstavbové Skupiny o Evropu FORTUNA:LIGY porazili doma Olomouc 3:1 a vykročili za postupem do finále. Sigma vedla díky trefě Jáchyma Šípa. O branky vítězů se postarali Danielové Vašulín a Horák, vlastní gól si dal Juraj Chvátal. Odveta na Hané se hraje za týden. Postupující se ve finále utká s lepším z dvojice Teplice - Liberec (2:0).

    fchk.cz
    Hradec otočil duel s Olomoucí a do odvety půjde s dvougólovým náskokem
    Semifinále – 1. zápas, Skupina o EvropuHKR3:13:1OLO

    "Votroci" byli vzhledem k výsledkům obou týmů v závěru základní části mírným favoritem, začátek však vyšel mnohem lépe Hanákům. Vodháněl se důrazně prokličkoval až před gólmana a jeho sólo zneškodnil Zadražil.

    Hosté pak udeřili z nenápadné akce. Ventúra dlouhým pasem z půlky hřiště vysunul za obranu Šípa a záložník hlavou přeloboval zaskočeného gólmana. V ligové sezoně zaznamenal druhou trefu.

    Domácí však ještě do přestávky předvedli velký obrat. Po rohovém kopu vypálil Petr Juliš a Chvátal si srazil míč do vlastní sítě. Velkou šanci zahodil zkušený Pilař, Východočechy to ale nemuselo mrzet.

    Olomouc v závěru poločasu hned dvakrát pykala za lehkovážné ztráty míče. Nejprve Vašulín střelou zdálky nachytal brankáře Stoppena a připsal si šestý gól v ligové sezoně. A jen o dvě minuty poté hosté darovali balon Horákovi. Obránce nabídkou nepohrdl, po pěti měsících zase skóroval a posunul se na pět branek v ročníku nejvyšší soutěže.

    Hostující kouč Saňák o přestávce reagoval dvojím střídáním, šance však dál přibývaly na straně domácích. Obránce Klíma hrající 150. ligový duel přestřelil, Julišova tečovaná střela orazítkovala tyč. Stoppena ohrozil také střídající Čmelík, po rohu pak mohl skórovat Kodeš. V nadějné pozici nedokázal včas zareagovat Spáčil.

    Papírové předpoklady se tak naplnily. Zatímco Sigma vyhrála jediný z posledních sedmi ligových duelů, Východočeši z posledních 12 utkání podlehli pouze o gól Spartě a Slavii.

    Ohlasy:

    David Horejš (Hradec Králové): "Jsme teprve v poločase dvojzápasu, ale za výkon si zaslouží hráči pochvalu. Byl opravdu dobrý. Sice jsme prohrávali po situaci, na kterou jsme upozorňovali, ale gól nás naopak nabudil. Mám obrovskou radost, jak mužstvo dokázalo zareagovat. Třemi góly do přestávky jsme skóre otočili. První půle byla z naší strany excelentní. Také ve druhé jsme si vytvořili nějaké možnosti, šance jsme měli jenom my. Chtěli jsme být nadále aktivní, měli jsme hru pod kontrolou. Vážím si, že jsme utkání takhle zvládli. Gólů mohlo být i víc, ale výsledek bereme se vší pokorou. Vytvořili jsme si nějakou pozici, teď je důležité zregenerovat a připravit se na těžkou odvetu do Olomouce. Chceme postoupit, určitě tam nebudeme jen bránit výsledek."

    Jiří Saňák (Olomouc): "V principu jsme do zápasu vstoupili tak, jak jsme si přáli. Měli jsme šanci ještě za stavu 0:0, pak jsme dali branku. Úvod byl podle mě fajn. Pak jsme dostali nešťastný vlastní gól z odraženého rohu. Potom jsme se ale trochu natrápili v přechodové fázi. Dali jsme Hradci v posledních minutách prvního poločasu dva dárky, kdy jsme zbytečně ztratili balony a soupeř z toho dal dva góly. Takové chyby potrestá většina ligových mužstev. Ve druhém poločase jsme se snažili dát gól, abychom si zlepšili pozici do odvety. Hráli jsme ale spíš po vápno. Dát doma dva góly Hradci a neinkasovat bude velký úkol.Za týden nás každopádně čeká důležitý zápas. Je to semifinále, ale pro nás už to je jako finále. Povinností je, abychom udělali maximum. Vidíte další výsledky jako Teplice - Liberec 2:0. V našich silách určitě je, abychom Hradec porazili o dva góly. Musíme se ale poučit a nedělat takové chyby."

    FC Hradec Králové - SK Sigma Olomouc 3:1 (3:1)

    Branky: 20. vlastní Chvátal, 42. Vašulín, 44. Horák - 13. Šíp.
    Rozhodčí: Radina - Kotík, Pochylý - Zelinka (video).
    ŽK: Harazim - Matys.
    Diváci: 6529.

    Hradec: Zadražil - Klíma, Kodeš, Spáčil - Harazim, Kučera, Dancák, Horák - P. Juliš (63. Čmelík), Pilař (83. Pudhorocký) - Vašulín (74. Koubek). Trenér: Horejš.

    Olomouc: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Matys, Uriča - Ventúra (46. Langer), Breite - Vodháněl (29. Zorvan), Pospíšil (46. Singhateh), Šíp (77. Muritala) - Zifčák. Trenér: Saňák.