<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    16. kolo, Základní část | sobota 12/11/2022, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 801 diváků (32 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonec poslal do vedení v 18. minutě Pavel Šulc, ale jeho spoluhráč David Heidenreich byl ve ve 42. minutě vyloučen. Ještě do přestávky vyrovnal Tomáš Ladra. V 74. minutě se srovnal i počet hráčů na hřišti, když červenou kartu dostal boleslavský David Šimek. Hosté se v neúplné tabulce posunuli na pátou příčku, Severočeši klesli na 14. místo.

    Domácí nastoupili bez minule vyloučeného útočníka Sejka, ale zato se poprvé od září do sestavy vrátil nejzkušenější hráč, uzdravený záložník Hübschman. Boleslavští kvůli čtyřem žlutým kartám přišli o šéfa obrany Suchého a slovenského záložníka Dancáka.

    Hned z první akce po kolmé přihrávce prověřil hostujícího gólmana Šedu nejlepší jablonecký střelec Chramosta. Na druhé straně brankář Hanuš váhal s rozehrávkou, až o míč přišel, ale Skalák z hranice šestnáctky minul odkrytou branku.

    Velmi aktivní Jovovič přihrával i střílel. V 18. minutě poslal z vlastní poloviny dlouhý přesný pas za boleslavskou obranu, Šulc udělal kličku i brankáři a vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně.

    Hosté pak převzali iniciativu a presinkem nutili soupeře k chybám. Tři minuty před přestávkou Heidenreich tvrdým skluzem uprostřed hřiště sestřelil Ladru a bez předchozího napomínání uviděl červenou kartu. V nejtrestanějším týmu nejvyšší soutěže se stal už sedmým vyloučeným hráčem v ročníku.

    A právě faulovaný Ladra přidal ještě před koncem prvního poločasu další trest v podobě vyrovnávací branky, když si naběhl na jednu z mnoha Matějovského povedených přihrávek a tváří v tvář Hanušovi zaznamenal pátý ligový gól v sezoně.

    Jablonečtí se po změně stran snažili útočit i v deseti, ale Chramosta ani Jovovič nadějně rozjeté akce nedotáhli. V 74. minutě se poměr sil vyrovnal, když Šimek zastavil faulem unikajícího Chramostu.

    Tři body pro hosty zařídil Kubista, který ještě v úvodu sezony oblékal jablonecký dres a do Boleslavi přišel až v pátém kole. Probil se mezi svými nedávnými spoluhráči a v novém dresu se trefil stejně jako při srpnové premiéře proti Pardubicím.

    Jablonec prohrál páté ze šesti posledních ligových utkání a proti Mladé Boleslavi se mu dlouhodobě nedaří. Naposledy ji porazil před třemi lety, Od té doby si v šesti zápasech připsal jen dvě remízy a dnes už čtvrtou porážku.

    Ohlasy:

    David Horejš (trenér Jablonce): "Dneska jsme tomu nasadili korunu. Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale přišel nesmyslný faul na půlce a znovu jsme hráli v deseti. Navíc jsme dostali do šatny gól. V deseti jsme byli lepší a měli jsme i nějaké šance. Pak se síly na hřišti srovnaly, mohli jsme to překlopit na svou stranu. Opakovaně nás srazilo nesmyslné vyloučení, stejně jako v Olomouci. S hráči se o tom bavíme, pět zápasů jsme hráli v deseti, tak nemůžeme pomýšlet na větší bodový zisk. To jsou zkraty jednotlivců, které nám prohrávají zápas. Na podzim nás srážela obrovská nedisciplinovanost a také jsem ještě nezažil takovou marodku. V kabině mám víc hráčů o berlích než zdravých."

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Otočili jsme zápas, což se nám povedlo už několikrát, stejně jako třeba proti Bohemians. V týmu je charakter. Začátek zápasu jsme byli horším týmem a Jablonec zaslouženě vedl. Jenže přišlo vyloučení a my vyrovnali. Bylo těžké se dál prosadit, paradoxně jsme pak v závěru skórovali, ale vyhrát mohl každý, my jsme byli šťastnější. Vojta (Kubista) cítil motivaci. Bohužel po přestupu z Jablonce se nám brzy zranil a byl nějaký měsíc mimo. Ještě teď má horší vstupy do zápasů. Ale dnes slíbil tatarák do kabiny, měl obrovskou chuť do toho zápasu, druhý poločas zahrál výborně."

    FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1)

    Branky: 18. Šulc - 45. Ladra, 87. Kubista.
    Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček - Batík (video).
    ŽK: Surzyn, Jovovič - Šimek, Pech, Mareček, Matějovský.
    ČK: 42. Heidenreich - 74. Šimek.
    Diváci: 1801.

    Jablonec: Hanuš - Cools, Heidenreich, Akpudje - Šulc (88. Malínský), Houska, Kratochvíl, Hübschman (46. Surzyn), Souček (88. Černák) - Chramosta, Jovovič. Trenér: Horejš.

    M. Boleslav: Šeda - Donát, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista, Mareček, Matějovský, Fulnek - Skalák (70. Stránský), Ladra. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.