<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    11. kolo, Základní část | neděle 25/10/2015, 16:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 8 050 diváků (75 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž


    Z brněnské sestavy vypadli na poslední chvíli zranění středopolaři Pašek a hlavně tvůrce hry Zavadil. Trenér Kotal posílil defenzívu a Plzeň měla s touto taktikou celý zápas problémy. Fotbalisté Viktorie se navzdory územní převaze ke střelbě často nedostali. Brankáře Melichárka vážněji prověřil pouze v 16. minutě tvrdou rádnou ze dvaceti metrů Kopic. Další akce stačili domácí zadáci uhlídat.

    Zbrojovka nemyslela jen na pasivní defenzívu. Svoji hru prokládala pokusy o rychlé protiútoky. Ve 23. minutě po slibné akci Malíkovi chyběla přesnější koncovka. O chvíli později střelu Radka Buchty vykopnul brankář Kozáčik.

    Po změně stran se pustili Brňané do útočení. V 53. minutě stačil Kozáčik Brigantovu střelu z úhlu jen vyrazit znovu před brněnského hráče, kterého stáhl Kopic. Následný pokutový kop proměnil Řezníček.

    Po inkasovaném gólu trenér Viktorie Krejčí okamžitě poslal do hry ofenzivně laděné Kovaříka s Mahmutovičem. Plzeň vsadila vše na útočnou kartu. V 59. minutě se dostal Řezníček do sólového úniku, který v tísni zakončil jen slabou střelou.

    Plzeň postupně zvýšila svůj tlak a domácí fotbalisté stačili většinou jen odkopávat míče. V 64. minutě se Hrošovského střela z trestného kopu lízla břevno, o deset minut později Mahmutovič zbytečně dlouho váhal se zakončením. Navzdory drtivé převaze se nervózně hrající Plzeň v koncovce neprosadila a Brňané těsné vítězství ubránili.

    Pro Plzeň jde o první ligovou ztrátu pod trenérem Karlem Krejčím. Vedoucí Sparta tak před vzájemným utkání v Plzni může odskočit na tři body.


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal (trenér Brna): Jsem nesmírně rád, že se nám podařilo proti tak silnému soupeři získat tři body. I když jsme měli trochu štěstí, tak naše vítězství bylo zasloužené. Zvládli jsme to, co jsme si řekli před utkáním a nacvičovali celý týden. Podařilo se nám eliminovat postupný útok Plzně a ještě hrozit protiútoky. V prvním poločase jsme měli minimálně čtyři takové akce, které jsme nevyužili. Proto jsem rád, že se nám podařilo ve druhém poločase dát gól, kterému předcházel rychlý útok. Plzeň vrhla v závěru všechno do útoku, nasadila do hry ofenzívně laděné hráče. Podařilo se nám v hektickém závěru navzdory převaze soupeře náskok ubránit. Úkoly nemocného Zavadila, který je naším klíčovým hráčem, přebrali jiní hráči. Velice dobře pracovala dvojice Škoda-Řezníček. Dočetl jsem se, že to bylo mé 150 utkání v roli hlavního trenéra. Tento výsledek je krásnou odměnou k tomuto jubileu a řadím jej na stejnou úroveň, jako při mém působení v Hradci Králové dvě vítězství nad mistrovskou Spartou."

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Jsem zklamaný jak z výsledku, tak i z našeho výkonu. Stačil na nás jednoduchý bojovný výkon Brňanů podložený agresivitou v soubojích a dlouhými míči za obranu. Měli jsme s tím problémy. Naši hráči se přesvědčili, že hrát jen třicet minut na dobrý výsledek nestačí. Ve druhém poločase jsme měli převahu, ale nedokázali jsme dát branku. Představoval jsem si z naší strany lepší vstup do utkání. Upozorňoval jsem hráče, že nás nebude čekat jednoduché utkání, což se potvrdilo Poslední dva zápasy ve Vídni s Rapidem i nyní v Brně se nám nevydařily. Hráli jsme dobře jen v určitých fázích, což nestačí. Musíme si s hráči důrazně promluvit.


    FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

    Branka: 55. Řezníček z pen.
    Rozhodčí: Kocourek - Urban, Kubr.
    ŽK: Šural - Kopic.
    Diváci: 8 050.
    SYNOT Hráči utkání: Jakub Řezníček - Matúš Kozáčik.

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Malík (79. Jakub Šural), Košťál, P. Buchta, Keresteš - R. Buchta (85. Schuster) - Brigant (77. Vávra), Lacko, Michal Škoda, Lutonský - Řezníček. Trenér: Kotal.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský (77. Holenda) - Petržela, D. Kolář (58. Mahmutovič), Kopic (58. Kovařík) - Ďuriš. Trenér: K. Krejčí.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.