<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    14. kolo, Základní část | neděle 05/11/2023, 15:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 838 diváků (100 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Ostravský tým uspěl po dvou soutěžních porážkách, venku v lize potřetí za sebou zvítězil a posunul se na třetí místo neúplné tabulky. Domácí zaváhali po dvou ligových výhrách a jsou dvanáctí.

    Baník rozehrál derby aktivně a první čtvrthodina byla zcela pod jeho taktovkou. Vytvořil si i několik střeleckých příležitostí a hlavně Buchtův volej měl parametry, ale karvinský gólman Holec proti němu vytasil první ze skvělých zákroků. A záhy si slovenský brankář, jenž minule vychytal senzační výhru 1:0 v Plzni, poradil i s křížnou ranou Kubaly.

    Domácí se prosadili v podstatě z první nebezpečné situace. Po brejku do rozhozené hostující obrany vyplaval odražený míč před Budínským, který si zaseknul protihráče a levačkou obstřelil Letáčka. Proti bývalému zaměstnavateli si připsal třetí ligovou branku v sezoně a dotáhl nejlepší týmové střelce Akinyemiho s Mikušem.

    Karviná gólem potlačila ostravský tlak. Nováček začal být najednou také nebezpečný. Jeho náskok mohl zvýšit Memič, ale lob přes Letáčka před prázdnou bránou odhlavičkoval Pojezný a Čavošovu ránu pod břevno zase vyrazil brankář Letáček.

    Obrovskou možnost na vyrovnání ve 42. minutě nevyužil Tanko. Nigerijský útočník běžel sám na gólmana, při kličce do strany mu sice trochu utekl míč, ale zakončil a střelu do odkryté brány fantastickým skokem zneškodnil Holec.

    Do druhé půle ale Baník vstoupil obrovsky aktivně. Po gólu Ewertona, jehož ve 49. minutě na zadní tyči nadýchaným centrem našel Ndefe, získal převahu a sevřel soupeře v jeho šestnáctce. Brazilský křídelník pátou ligovou trefou v ročníku dotáhl Tanka v týmové tabulce kanonýrů.

    Během tří minut poté rozjetý ostravský celek otočil skóre. Postupnou kombinací na jeden dotek prošel až do vápna, kde Kubala sklepl balon Buchtovi a ten levačkou obstřelil Holce.

    Prakticky hned po rozehrání měl další stoprocentní šanci Tanko, ale ideální Kpozův centr ze strany napálil pouze do Holce. Nápor hostů v 58. minutě korunoval Buchta dalším gólem, když jeho pokus z šestnáctky prošel Holcovi skrz houštinu hráčů až za záda. Buchta si v sezoně polepšil na čtyři ligové branky.

    Karvinští ihned sáhli k trojnásobnému střídání, ale na odpověď už se v klidnějším závěru nevzmohli. Doma ve FORTUNA:LIZE neporazili ostravského rivala počtvrté za sebou.

    Ohlasy

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Je třeba říct, že Baník vyhrál zaslouženě. Vedli jsme ale 1:0 a měli momenty, kdy jsme mohli přidat druhý gól. Ale rozhodující byl vstup do druhého poločasu. Tak jsme si to opravdu nepředstavovali, Baník dal tři góly a za deset minut bylo rozhodnuto. To se už těžko otáčí proti takové kvalitě. Baník ale zaslouženě vyhrál. Moc hráčům nemůžeme vyčítat, říct, že by to odflákli."

    Pavel Hapal (trenér Ostravy): "Výborný zápas od začátku do poslední minuty. Byli jsme velice aktivní a měli dost příležitostí. Neproměnili jsme je ale a z brejku jsme byli potrestaní vlastně z první situace soupeře. Karviná ale pak měla další dvě situace, zblokované střely. I ve druhém poločase jsme chtěli být trpěliví, čekat na příležitosti, a ty přišly. Třikrát jsme skórovali a zápas jsme rozhodli. Pak jsme se snažili hlavně nechybovat."

    MFK Karviná – FC Baník Ostrava 1:3 (1:0)

    Branky: 25. Budínský – 53. a 58. Buchta, 49. Ewerton.
    Rozhodčí: Rouček – Hájek, Leška – Hocek (video).
    ŽK: Tanko, Juroška (oba Ostrava).
    Diváci: 4 833 (vyprodáno).

    Karviná: Holec – Moses (90.+2 Bederka), Krčík, Svozil, Čurma – Boháč (60. Žák), Čavoš – Memič (69. Doležal), Budínský (60. Ezeh), Iván (60. Papalelé) – Akinyemi. Trenér: Jarábek.

    Ostrava: Letáček – Ndefe (79. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta, Rigo, Boula, Kubala (73. Šín), Ewerton (85. Frydrych) – Tanko (73. Klíma). Trenér: Hapal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.