<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    12. kolo, Základní část | neděle 22/10/2023, 15:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 378 diváků (31 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Baník porazil Teplice potřetí za sebou a navázal na výhru 3:0 z předchozího venkovního ligového zápasu v Olomouci. Slezané drží v nejvyšší soutěži sérii sedmi utkání bez prohry. Severočeši naopak v lize čtyřikrát za sebou nezvítězili, doma čekají na tříbodový zisk už pět duelů.

    Na teplických Stínadlech padly v úvodních pěti zápasech sezony jen čtyři góly a ani dnes neviděli diváci žádné ofenzivní představení. Domácí v první půli zahrozili pouze v 18. minutě, kdy Havelka z nadějné pozice vysoko přestřelil.

    Na druhé straně ve 35. minutě těsně minul Buchta a o chvíli později v ještě větší šanci po Kubalově zpětné přihrávce nastřelil Ewerton břevno. Brazilský ofenzivní hráč hostující v Baníku ze Slavie nepotěšil trenéra Pražanů Trpišovského, jenž zavítal na utkání spolu se svými asistenty.

    Nejdůležitější moment úvodního dějství nastal až v samém závěru, kdy Mičevič skluzem zastavil unikajícího Tanka. Sudí Pechanec nejprve neposoudil zákrok srbského stopera jako faul, po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ale svůj výrok přehodnotil a poslal Teplice do deseti. Severočeši dohrávali v oslabení čtvrté z posledních pěti soutěžních utkání.

    Baník začal druhý poločas náporem, do vedení ale mohli jít domácí. V 53. minutě se Vachoušek uvolnil přes Pojezného a běžel sám na gólmana Letáčka, jeho technický obstřel ale minul horní roh brány. Vzápětí vyzkoušel Grigara prudkou přízemní střelou Ewerton, teplický brankář se k míči složil včas. V 57. minutě to byla první střela v zápase směřující mezi tři tyče. Statistiku nevylepšily ani další nadějné pokusy aktivního Tanka a Ewertona.

    Ostravský tlak se stupňoval a hosté se dočkali čtvrt hodiny před koncem. Kubala našel přihrávkou do vápna Almásiho, který nepříliš povedenou střelou po zemi dostal míč do sítě. Čtyřiadvacetiletý slovenský útočník skóroval v nejvyšší soutěži poprvé od 21. května, kdy přispěl k domácí výhře 2:1 právě nad Teplicemi.

    "Skláři" byli záhy blízko vyrovnání, Letáček ale po Chaloupkově hlavičce k tyči vytáhl skvělý zákrok. V 84. minutě zahrál Almási ve vlastním pokutovém území rukou a Pechanec nařídil penaltu. I při druhém klíčovém okamžiku utkání ale dal na doporučení videorozhodčího a po zhlédnutí opakovaných záběrů svůj verdikt změnil.

    Vzájemný souboj obou soupeřů tak pošesté za sebou neskončil remízou. Baník navázal v Teplicích na únorovou výhru 5:0.

    Ohlasy:

    Zdenko Frťala (trenér Teplic): "Vůbec se nechci vymlouvat na rozhodčí, to není můj styl práce. Zcela výjimečně se vyjádřím k jejich výkonu, podle mě to pro Mičeviče nebyla červená karta ani náhodou. Stejně tak jsme měli kopat v prvním poločase penaltu po faulu na Hronka. Vyloučení nás znovu stálo spoustu sil. Za druhou půli hráči zaslouží obdiv, vypracovali jsme si jednu stoprocentní příležitost i nějaké závary. Přežili jsme šance soupeře a nakonec rozhodl trochu náhodný gól."

    Pavel Hapal (trenér Ostravy): "Jsem spokojený s výsledkem, ale ne s určitými pasážemi naší hry. Nechci si stěžovat, terén byl pro všechny stejný, ale trochu znehodnotil hru obou týmů. Do vedení jsme mohli jít už dříve, i když šancí bylo dnes málo na obou stranách. K červené kartě se nechci zatím vyjadřovat, pořádně jsem to ještě neviděl, stejně jako odvolanou penaltu. V závěru jsme trnuli, aby Teplice nevyrovnaly, měly dost možností a závarů. Jsme v dobrém rozpoložení a jedeme na takové vlně, která je podpořená tvrdou prací. Pak se k nám přikloní i trochu štěstí."

    FK Teplice - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)

    Branka: 76. Almási.
    Rozhodčí: Pechanec - Dresler, Dohnálek - Szikszay (video).
    ŽK: Havelka, Vachoušek, Hora, Beránek, Frťala (trenér) - Lischka, Juroška, Boula, Rigo.
    ČK: 45.+2 Mičevič (Teplice).
    Diváci: 5378.

    Teplice: Grigar - Knapík, Chaloupek, Mičevič - Radosta (78. Hora), Havelka (78. Bílek), Jukl (88. Bednár), Beránek - Trubač (88. Křišťan) - Vachoušek (63. Cykalo), Hronek. Trenér: Frťala.

    Ostrava: Letáček - Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta (71. Šín), Rigo, Boula (90.+2 Kaloč), Ewerton (87. Madleňák) - Kubala - Tanko (71. Almási). Trenér: Hapal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.