<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 18/03/2023, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 000 diváků (100 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    "Votroci" od 20. minuty dohrávali bez vyloučeného Jakuba Kučery. V závěru úvodního dějství otevřel skóre Lukáš Haraslín. Pojistku přidal až v 89. minutě Tomáš Wiesner. Sparta v lize s Hradcem neprohrála v jedenáctém utkání za sebou, z toho podesáté zvítězila, a na jeho půdě bodovala naplno popáté v řadě.

    Domácí začali aktivně. Po necelých třech minutách hry Vašulín překonal Kováře, kvůli ofsajdu ale branka neplatila. V šesté minutě si Kubala všiml vyběhnutého sparťanského gólmana, jeho střela z dálky ale skončila vedle tyče.

    V 19. minutě Kučera v souboji o míč ve skluzu fauloval Kairinena a rozhodčí Černý ho okamžitě vyloučil. Hradec potvrdil pozici nejtrestanějšího týmu v ligové sezoně, svěřenci trenéra Miroslava Koubka viděli už devátou červenou kartu.

    Hosté málem přesilovku rychle využili, Haraslínovu ránu však Bajza vytáhl na roh. Po půlhodině se po rohovém kopu skóroval Kuchta, radost Pražanů ale zkazil ofsajd.

    Utkání směřovalo k bezbrankové první půli, jenže v 45. minutě se Sparta dočkala. Bajza vyrazil Čvančarovu ránu a Haraslín nadvakrát dostal míč do sítě. Slovenský reprezentant vstřelil šestou branku v ročníku nejvyšší soutěže. Rozradostnil tak značnou část vyprodaného mladoboleslavského stadionu (5000 diváků).

    Ihned po změně stran mohli hosté odskočit na dvoubrankový rozdíl, Wiesner však v ideální pozici netrefil dobře míč a neprosadil se ani z dorážky. Následně proti Bajzovi neuspěl dvakrát střelou z vápna Kuchta, přičemž ve druhém případě zamířil z dorážky do boční sítě. Tečovaný pokus střídajícího Minčeva z úhlu zase Bajza vyškrábl nad.

    Hradec mohl paradoxně srovnat v 79. minutě. Vašulín přihrál na hranici šestnáctky sparťanskému odchovanci Radovi, který byl na hřišti teprve přes minutu, ale jeho přízemní střelu Kovář pokryl.

    O 10 minut později stanovili hosté konečný výsledek. Kuchtovu střelu zastavil ve vápně Novotný rukou, balon se však odrazil k Wiesnerovi a ten nekompromisně zakončil pod horní tyč. V ligové sezoně dal druhý gól.

    Sparta jako jediná s Olomoucí na jaře stále neprohrála. Venku v lize zvítězila počtvrté za sebou a s 27 body je tam nejlepším týmem soutěže. Hradec nevyhrál šest z posledních sedmi kol.

    Ohlasy:

    Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Věřili jsme si, že v zápase můžeme uspět, že umíme hrát proti těmto soupeřům. Měli jsme exaktní plán, jak eliminovat přenosy Sparty. Ten nám velmi dobře vycházel do nešťastného momentu v 19. minutě. Jakub Kučera měl špatný první dotek a v přemíře horlivosti, snahy a bojovnosti souboj nesmyslně dohrál, hráče měl pustit. Plán nám to velmi zkomplikovalo. Drželi jsme se ho dál, ale scházel nám v něm jeden muž. Když hrajete od 20. minuty v oslabení proti rozjeté Spartě, není to jednoduché. Přesto musím hráče velmi pochválit. Museli jsme přežít situace, které si Sparta vypracovala. Tím, že Pavol Bajza vyřešil několik složitějších zákroků, nechával nás jeho výkon ve hře až do předposlední minuty, kdy to Sparta zpečetila a uklidnila se. Jinak to stále bylo o jedné akci, která se mohla povést."

    Brian Priske (trenér Sparty): "V podzimním domácím utkání s Hradcem jsme měli štěstí. Proti Hradci se velmi těžce hraje. Hradec se vyznačuje přímočarým stylem hry, jeho útočníci působí problémy všem týmům. Nemysleli jsme si, že tu snadno vyhrajeme, přestože jsme měli v hledišti většinu fanoušků a hráli jsme s jedním hráčem navíc. Někdy se proti oslabenému soupeři hraje hůř, než když je v plném počtu. Jako trenér v takové situaci doufáte, že zrychlíte hru, vytvoříte si víc šancí a dáte víc gólů. Brankář (Bajza) ale držel Hradec ve hře."

    FC Hradec Králové - AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

    Branky: 45. Haraslín, 89. Wiesner.
    Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Hájek - Machálek (video).
    ŽK: Klíma, Kodeš, Vašulín - Minčev, Laci.
    ČK: 20. Kučera (Hradec).
    Diváci: 5000 (vyprodáno).

    Hradec: Bajza - Klíma, Kodeš, Čech - Gabriel (46. Novotný), Kučera, Smrž, Harazim - Matěj Koubek (61. Pudhorocký), Kubala (78. Rada) - Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

    Sparta: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Wiesner, Sadílek, Kairinen (72. Laci), Zelený (72. Jankto) - Čvančara (64. Minčev), Kuchta, Haraslín (78. Mabil). Trenér: Priske.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.