<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 11/03/2023, 15:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 088 diváků (35 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Zlín poslal do vedení v páté minutě Vachtang Čanturišvili, na jehož gól odpověděl ve 38. minutě Matěj Koubek, ale v nastavení první půle domácím vrátil náskok Libor Kozák. O druhé vyrovnání "Votroků" se postaral v 72. minutě střídající Daniel Vašulín. Domácí v závěru dohrávali bez vyloučeného Jakuba Koláře.

    "Ševcům" ideálně vyšel nástup do utkání. V páté minutě založil na levé straně akci Hrubý, prošel do šestnáctky soupeře, kde našel Čanturišviliho, jehož tečovaná střela skončila za Reichlovými zády.

    Hosty gól nepoložil, v dalším průběhu byli aktivnějším týmem, ale do koncovky se přes dobře organizovanou defenzivu Zlína nedostali. Ve 27. minutě se neúspěšně pokoušel o koncovku Harazim, jehož hlavičku zlikvidoval brankář Rakovan.

    Při rostoucím tlaku zapomněli hosté na zadní vrátka, po pravé straně utekl Vukadinovič, naservíroval míč Slončíkovi, ale jeho gól sudí Berka po konzultaci s videorozhodčím neuznal.

    Hradec se dočkal vyrovnání v 39. minutě. Smrž vrátil centrovaný míč zpět před branku, kde jej přes Rakovana do sítě hlavičkoval Matěj Koubek. Přesto šli do kabin spokojenější domácí. V nastaveném čase po centru Vukadinoviče prokázal svůj důraz Kozák a protlačil míč s pomoci tyče za Reichla.

    Po přestávce nápor hostů zesílil, k čemuž přispěla i herní pasivita Zlína, jehož hráči neudrželi míč na svých kopačkách a spoléhali jen na důsledné bránění.

    To polevilo v 72. minutě, kdy na centr Gabriela vyskočil nedůsledně bráněný Vašulín a hlavou nedal Rakovanovi šanci. Královéhradecký útočník oslavil návrat po vleklém zranění čtvrtým ligovým gólem v sezoně.

    V závěru se domácí přece jen více dostali do ofenzivy, kterou zabrzdil Kolář svým vyloučením po druhé žluté kartě. V 90. minutě zazdil tutovku Matěj Koubek, který mohl strhnout výhru na stranu Hradce. Ten v lize popáté za sebou se Zlínem neprohrál.

    Ohlasy:

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "V minulém kole jsme při remíze v Brně dva body ztratili, dnes jsme za remízu jeden získali. Na druhou stranu si přiznejme, že Hradec tady odehrál dobré utkání, byl nebezpečný v brejkových situacích. Mrzí mě to o to více, že jsme dvakrát vedli a dostali jsme gól ze situace, kterou jsme měli pokrytou. Projev Hradce byl dnes lepší, my jsme dlouho nevyhráli a sbíráme body po jednom, když jsme vedli, náš výkon klesal. Jsme si vědomi naší situace, potřebujeme vyhrávat, jinak se nebudeme posouvat v tabulce výš. Nedokážu posoudit, zda-li to byl nejslabší výkon na jaře. Ale berte to tak, že Hradec hrává výborně venku, což dnes dokázal. Byl fotbalovější a přesnější."

    Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Pro nás je remíza důležitá z toho důvodu, že jsme body urvali na hřišti týmu, který bojuje o záchranu. Z matematického hlediska je to dobré, ale jinak mám smíšené pocity. Dvakrát jsme prohrávali, byli jsme nedůrazní ve vápně, i proto, že improvizujeme v obraně. Zlín toho využil, komplikovali jsme si to. Byli jsme ale dominantní s míčem, domácí urputně bojovali a nám se podařilo to aspoň srovnat. Sahali jsme po vítězství, mohli jsme to překlopit, což by bylo pro domácí kruté. Remízu přijímám."

    FC Trinity Zlín - FC Hradec Králové 2:2 (2:1)

    Branky: 5. Čanturišvili, 45.+5 Kozák - 39. Matěj Koubek, 72. Vašulín.
    Rozhodčí: Berka - Kříž, Hádek - Petřík (video).
    ŽK: Kolář, Rakovan (oba Zlín).
    ČK: 90. Kolář (Zlín).
    Diváci: 2088.

    Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Hlinka, Procházka - Kolář, Hrubý - Vukadinovič (84. Dramé), Slončík (53. Janetzký), Čanturišvili - Kozák (66. Balaj). Trenér: Vrba.

    Hradec: Reichl - Klíma, Kodeš, Čech - Gabriel, Kučera (46. Rada), Smrž, Harazim (59. Vašulín) - Kubala (90.+4 Pudhorocký), Matěj Koubek, Ryneš. Trenér: Miroslav Koubek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.