<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | sobota 06/08/2022, 16:00 | Andrův stadión | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 636 diváků (37 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    V dresu Brna nastoupila čerstvá posila Souček ze Sparty, hosté ale museli od prvních minut čelit náporu Sigmy. Ve čtvrté minutě byl po centru Chvátala blízko vedoucímu gólu Navrátil, o minutu později mířil z hranice šestnáctky těsně vedle Breite.

    Zbrojovka enormní tlak Hanáků brzy otupila, přes křídelní prostory se tlačila před Macíkovu bránu, ovšem udeřila ze středu hřiště. Ševčíkovu střílenou nahrávku zpracoval ve 20. minutě v pokutovém území Řezníček a nejlepší střelec minulého ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v této sezoně poprvé trefil i mezi elitou.

    Hostům po vedoucím gólu stouplo sebevědomí, více udrželi míč na svých kopačkách a tím i opticky srovnali hru. Ve 30. minutě mohl navýšit brněnské vedení Ševčík, jeho hlavičku pod břevno s námahou vytáhl Macík na roh.

    Hra Sigmy se už do poločasu nevrátila k úvodu zápasu. Brno důsledně bránilo a nepouštělo favorita do vážnějších příležitostí. Naopak na druhé straně Řezníček znovu protáhl Macíka mezi domácími tyčemi.

    Druhou půli začala Olomouc velkým náporem. V 55. minutě pálil tvrdě při své premiéře v dresu Sigmy střídající Vodháněl a přinutil Berkovce k těžšímu zákroku. Brněnský gólman se pak vyznamenal i při hlavičce Růska.

    Hosté čelili tlaku poctivou obranou a rychlými brejky. Po jednom z nich mohl vstřelit druhou branku Řezníček, ovšem vystřelil slabě a ještě mimo. Druhý gól Zbrojovky přišel až po akci střídajícího Alliho, který v 70. minutě povedenou přihrávku našel Ševčíka. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant navázal na gól z úvodního kola.

    Brňané pak měli možnosti ještě na třetí gól, ale žádnou z nich nevyužili. V defenzivě už Sigmu nepustili do vážnější šance a zápas poměrně s přehledem dotáhli k nečekanému vítězství.

    Ohlasy:

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "Po velmi dobrém výkonu na Baníku jsme na to nenavázali a devalvovali jsme to. Jsme hodně zklamaní. Vstup do utkání nám vyšel, měli jsme dvě tři slibné situace, ale ty jsme nedohráli. Brno hned z první nebezpečné situace skórovalo a tím byl dán ráz utkání. Dnes byl velký rozdíl mezi oběma týmy v pohybu. Brno bylo živější, mělo lepší formu. Jeho ofenzivní dvojice Řezníček, Ševčík předčila Růska s Chytilem o dvě třídy. V závěru jsme se snažili dostat míč více do křídelních prostorů a z nich zahrozit. Kromě horšího pohybu nás srážela nekvalita ve zpracování a špatný výběr řešení. Nebyl to prostě z naší strany dobrý zápas a Brno vyhrálo zaslouženě."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Domácí se v úvodu dostali do velkého tlaku, s čímž jsme měli problém. Byli jsme ze začátku horším týmem, ale přestáli jsme to. Naštěstí jsme šli do vedení my a spoléhali pak na rychlé protiútoky, což se nám vyplatilo. Sigma si během zápasu vypracovala několik velmi dobrých příležitostí, my jsme ale měli v bráně Martina Berkovce, jemuž zápas neskutečně vyšel. Výborně před ním hrála obrana. Nenechávali jsme soupeři prostor pro kombinaci, takže neměl čas na zakončení. Výborný výkon pro tým odvedl Kuba Řezníček, nejen gólem, ale i prací do defenzivy. Zápas nás stál enormní množství sil, hráli jsme proti velmi kvalitnímu týmu a výhra je odměnou za práci."

    SK Sigma Olomouc - FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

    Branky: 20. Řezníček, 70. Ševčík.
    Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Franěk (video).
    ŽK: Texl, Přichystal, Šural, Granečný (všichni Brno).
    Diváci: 4636.

    Olomouc: Macík - Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý (81. Šíp) - Breite, Sedlák (46. Vodháněl) - Navrátil (69. Zifčák), Růsek (81. Poulolo), Zorvan (73. Beneš) - Chytil. Trenér: Jílek.

    Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Granečný - Texl, Souček - Ševčík (89. Fousek), Falta (89. Blecha), Přichystal (60. Alli) - Řezníček (79. Hladík). Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.