<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | sobota 06/08/2022, 16:00 | Doosan Aréna | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 7 251 diváků (63 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Obhájci titulu protáhli svou rekordní sérii bez ligové porážky na 24 zápasů. Viktoria se vítězně naladila na úterní domácí odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu, který v úvodním duelu v Moldavsku porazila 2:1. Pardubičtí ani napodruhé v tomto ligovém ročníku nebodovali.

    Plzeňský trenér Bílek udělal v základní sestavě hned pět změn oproti zápasu v Kišiněvě. Čihák, Cadu a Qose poprvé za Západočechy nastoupili v soutěžním duelu od začátku. Stejně jako proti Tiraspolu hrála Viktoria v rozestavení 4-4-2 v útoku s Chorým a Klimentem.

    Ten se v osmé minutě dostal do první zajímavější pozice, ale z voleje přestřelil. Ve 21. minutě už Kliment otevřel skóre hlavičkou po Caduově centru. Letní posila z Wisly Krakov se třemi soutěžními góly v nové sezoně vede týmovou tabulku střelců.

    Pardubičtí mohli brzy odpovědět. Janošek ale nepřekonal brankáře Staňka a ránu jiného bývalého plzeňského hráče Hlavatého zblokoval Havel. Ve 30. minutě další Janoškovu střelu vyrazil Staněk před sebe a Vacek dorazil míč do sítě, gól byl ale odvolán kvůli ofsajdu.

    Domácí favorité dál nechávali Východočechům hodně prostoru. Krátce před pauzou Plzeň znovu podržel Staněk, který vytáhl na břevno pokus nepokrytého Vacka. Jeho spoluhráč Tischler těsně před pauzou minul branku.

    Bílek o poločase reagoval hned trojím střídáním a do hry poslal Buchu, Pilaře a Sýkoru místo Qoseho, Mosquery a Klimenta. Přesto z první velké šance druhého dějství Pardubice vyrovnaly. Janošek nákopem za obranu vyslal Hlavatého, ten poslal míč do šestnáctky a nedůraz v plzeňské defenzivě potrestal v 55. minutě z dorážky Solil.

    Plzeňští se z inkasovaného gólu rychle zvedli. Po hodině hry ve velké šanci neuspěl domácí Chorý a hlavičkoval těsně vedle. Pardubickou branku netrefili ani střídající Kopic a Kalvach.

    V 75. minutě se už Západočeši dočkali druhé branky. Sýkora, jenž jako náhradník domácí hru hodně oživil, vybojoval míč, Holík nacentroval do pokutového území a krajní bek Havel zblízka překonal gólmana Markoviče.

    Viktoria měla v závěru převahu a mohla těsné vedení pojistit, ale střídající Dedič zakončoval nepřesně podobně jako Bucha. Plzeň vyhrála čtvrtý z pěti vzájemných ligových soubojů a doma porazila Pardubice v nejvyšší soutěži i napotřetí.

    Ohlasy:

    Michal Bílek (trenér Plzně): "Jsme rádi, že jsme utkání vyhráli, protože nebylo vůbec jednoduché. Udělali jsme pět změn oproti poslednímu utkání z toho důvodu, abychom rozložili síly a viděli hráče, kteří toho tolik neodehráli. Nebylo to žádné podcenění, to vůbec ne, protože jsme viděli zápas Pardubic s Budějovicemi. Pardubice hrály výborně a byla to nešťastná porážka. Dnes Pardubice ukázaly, že mají kvalitní hráče, technicky dobře vybavené. Na nás bylo vidět, že souhra vázne. Bylo to trošku logické, protože tahle dnešní jedenáctka spolu prakticky nehrála. Byl to určitý risk, ale museli jsme ty změny udělat ve vztahu k úterku a velmi důležitému utkání s Šeriffem Tiraspol. Je to velmi cenné vítězství."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Odehráli jsme velice dobré utkání s tím, že jsme sahali po bodu. Ale tentokrát byli domácí šťastnější a zvítězili. V prvním poločase jsme měli víc šancí, které jsme neproměnili, ale potom dostali lacinou branku. Balon do kapsy, nepohlídaný hráč a domácí vedli 1:0. Pak jsme měli několik příležitostí skóre vyrovnat, ale to se nám nepodařilo. Do druhého poločasu jsme zase vstoupili dobře, podařilo se nám protrhnout smůlu a vstřelili jsme branku. Potom si zase necháme po autu dát takový laciný gól. Šance Plzně byly až hlavně po 70. minutě. Do stavu 1:1 jsme domácí do velkých šancí nepustili. Je škoda, že jsme si aspoň bod neodvezli."

    Viktoria Plzeň - FK Pardubice 2:1 (1:0) 

    Branky: 21. Kliment, 75. Havel - 55. Solil. 
    Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Líkař - Orel (video). 
    ŽK: Dedič - Toml, Hlavatý. 
    Diváci: 7251.

    Plzeň: Staněk - Holík, Kaša, Čihák, Havel - Cadu (62. Kopic), Qose (46. Bucha), Kalvach, Mosquera (46. Pilař) - Kliment (46. Sýkora), Chorý (74. Dedič). Trenér: Bílek.

    Pardubice: Markovič - Rosa (33. Kostka), Vlček, Toml, Helešic - Janošek - Tischler (74. Sychra), Solil, Hlavatý, Vacek (58. Lima) - Černý (74. Huf). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.