<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo | sobota 16/01/2021, 14:00 | Městský stadion Opava | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    První šanci si vypracoval Zlín. Jawo se v sedmé minutě dostal přes jednoho z obránců do vápna, ale z ostrého úhlu zamířil do boční sítě. Opava mohla otevřít skóre ve 14. minutě, kdy při ošetřování Koláře hrála krátce v početní výhodě. K odraženému míči se dostal Hellebrand, ale trefil břevno.

    Ve 23. minutě Cedidla po individuální akci našel na hranici vápna Condeho, který vystřelil těsně vedle levé tyče opavské branky. Slezané poté převzali kontrolu na zápasem, ale pozorná zlínská obrana však domácím už do přestávky žádnou šanci nedovolila.

    Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím, když po rychlé akci střílel v dobré pozici Nešický, ale trefil pouze jednoho z obránců. V 68. minutě pálil Dramé, ale opavský brankář Fendrich byl pozorný. V 78. minutě měl navíc domácí gólman i štěstí, protože Cedidla se dokázal ve vápně uvolnit, ale následnou střelu poslal do břevna.

    Zbytek utkání už další šance nepřinesl a Opava tak získala teprve druhý bod v posledních sedmi kolech a je stále poslední se ztrátou tří bodů na příčky zaručující záchranu. Zlín, který v posledních pěti zápasech vyšel počtvrté střelecky naprázdno, je jedenáctý.

    Ohlasy:

    Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Prvních patnáct minut bylo rozpačitých, přece jen jsme měli šest nových hráčů. Kluci přišli, zvýšili konkurenci a na tréninku vypadali skvěle. Proto jsme do toho šli, měl jsem velké očekávání, ale nakonec je to bohužel jen za bod. V prvním poločase jsme měli dvě zbytečné ztráty, kterými jsme nakopli Zlín, ale pak se to srovnalo a měli jsme i nějaké náznaky šancí. Po přestávce jsme hráli zajímavě, ale do šancí jsme se moc nedostávali, až na tu jednu, kdy Nešický trefil obránce. Potom jsme z toho vypadli kvůli špatné organizaci, neměli jsme druhé balony a proto nám docházely síly. Zlín trefil břevno a měli ještě jednu šanci, takže jsme mohli i prohrát, ale nakonec bych řekl, že bod je spravedlivý."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Domácí posílili a hodně nových hráčů zapojili už dneska, ale my tušili, že by to tak mohlo být. Proto jsme zvolili takové rozestavení, abychom eliminovali jejich dva silné vysoké útočníky. To se nám povedlo, ale nepovedlo se nám dát gól. Kdybychom dali gól, domácí by to museli otevřít, takže škoda střely Cedidly do břevna. Domácí ale neustále hrozili, takže jsme to nemohli extra otevřít a museli jsme na jejich dvou vysokých hráčích sedět, protože chybka se stane. Tak jsme prožili zápas před Opavou, kdy nás fatální chyba připravila o remízu. Z tohoto pohledu je to pro nás dobrý plusový bod."

    SFC Opava – FC Fastav Zlín 0:0

    Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Horák.
    ŽK: Čvančara, Tiéhi, Březina – Vraštil, Cedidla.
    Bez diváků.

    Opava: Fendrich – Žídek, Kulhánek, Březina – Mondek, Hellebrand (87. Juřena), Tiéhi, Nešický, Helešic (73. Kania) – Smola, Čvančara (76. Holík). Trenér: Skácel.

    Zlín: Dostál – Vraštil, Buchta, Kolář – Cedidla, Conde, Hlinka, Procházka – Janetzký, Jawo, Dramé (90.+2 Chwaszcz). Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.