<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | neděle 15/12/2019, 17:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 16 214 diváků (84 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Obhájce titulu rozhodl poslední zápas ligového podzimu už v první půli, kdy se trefili Milan Škoda, Vladimír Coufal a Lukáš Masopust. V 51. minutě snížil Ubong Ekpai, ale poté se podruhé prosadil Škoda. Jihočeský nováček prohrál poprvé po osmi kolech a v tabulce je osmý.

    Slávistický kouč Trpišovský nasadil do základní sestavy i Provoda, který přišel do Edenu na začátku podzimu právě z Budějovic. Jihočechům kvůli karetnímu trestu chyběl kapitán Sivok a jeho absence byla na trávníku hodně znát.

    Hosté od začátku nestíhali a ve 13. minutě poprvé inkasovali. Na Masopustův centr si naskočil Škoda a hlavou otevřel skóre. Zkušený útočník dal gól ve třetím ligovém utkání po sobě.

    Za šest minut domácí zvýšili. Masopust přiťukl na hranici vápna Coufalovi a jeden z hostujících hráčů tečoval střelu do sítě. Třetí branku mohli slávisté přidat vzápětí, Provod ale ve skluzu zakončil vedle.

    V 28. minutě už přetížená českobudějovická obrana inkasovala potřetí. Masopust po přihrávce od Škody postupoval sám na bránu a se štěstím prostřelil Drobného. Asistent sudího odmával ofsajd, ale videorozhodčí původní verdikt změnil. Ke čtvrtému gólu měli blízko Traoré a Souček, proti nimž zasáhl hostující brankář.

    Do druhé půle vstoupili Jihočeši jako vyměnění a v 51. minutě snížili. Ekpai volejem prostřelil Koláře a připsal si první branku v českobudějovickém dresu. Slavia v lize inkasovala po 651 minutách, na podzim dostala teprve čtvrtý gól.

    Pražany obdržená branka probrala a v 58. minutě skórovali počtvrté. Na Traorého centr si naběhl Škoda a nedal Drobnému šanci. Zkušený útočník si připsal 94. gól v nejvyšší soutěži a už jen šest tref mu chybí do Klubu ligových kanonýrů.

    V 77. minutě Škoda přiťukl Takácsovi, ale ten minul. Závěr si Pražané užívali, a přestože do konce soutěže ještě zbývá i s nadstavbou 15 kol, začali domácí fanoušci skandovat: "Slavie Praha, mistr ligy".

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zápas nám celkově sednul, takhle nějak bych si představoval, aby nám to doma sedlo častěji. Jsem strašně rád, že jsme se i po zápase v Dortmundu takhle prezentovali a že jsme podzim zakončili po všech stránkách na úrovni. Musím ocenit i Budějovice, jsou příjemným oživením ligy, mají výborného trenéra, moderní prvky ve hře. Kéž by bylo v lize víc takových týmů. To, že to dopadlo 4:1 pro nás, je otázka kvality, kterou jsme v zápase měli. První poločas byl skvělý po všech stránkách, za něj mám slova největšího uznání. Skvěle jsme se pohybovali, byli jsme přesní v kombinaci, byli jsme hodně nebezpeční a dali tři góly. Druhý poločas Budějovice přidaly. My jsme moc nezachytili nástup a hned z první střely jsme dostali gól. V tu chvíli byly Budějovice hodně nepříjemné a nám pomohla krásná akce na 4:1. Celkově zasloužené vítězství a kéž by takových zajímavých zápasů bylo víc."

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Věděli jsme, že nás čeká strašně těžký soupeř. I tak jsme se chtěli pokusit natáhnout tu naši sérii, která byla velmi úspěšná. Bohužel proti nám stál protivník, který měl obrovskou kvalitu a první poločas byl jednoznačně lepší. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, byli jsme zakřiknutí, hráli jsme zbytečně ustrašeně. Slavia nás za to potrestala, dostala se do vedení 3:0 a pak už se s tím zápasem dalo těžko něco dělat. O poločase jsme kluky nabádali, abychom ten druhý poločas odehráli rozhodně líp, abychom si nepokazili celou sezonu. Chtěli jsme přidat v agresivitě, což se nám v druhém poločase dařilo. Zlepšili jsme se, dali jsme i branku, ale i tak jsme na víc neměli. Slavia hrála výborně, celou sezonu dělala výbornou reklamu českému fotbalu."

    SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 4:1 (3:0)

    Branky: 13. a 58. Škoda, 19. Coufal, 28. Masopust – 52. Ekpai.
    Rozhodčí: Franěk – Vlček, Mojžíš – Marek (video).
    ŽK: Havelka, Ekpai, Drobný (všichni Č. Budějovice).
    Diváci: 16214.

    Slavia: Kolář – Coufal, Takács, Kúdela, Bořil (76. Holeš) – Souček, Traoré (72. Hora) – Masopust (79. Hilál), Ševčík, Provod – Škoda. Trenér: Trpišovský.

    Č. Budějovice: Drobný – Ekpai, Havel, Kladrubský, Novák – Havelka (77. Kulhánek), Čavoš (81. Táborský) – Brandner (69. Mršič), Javorek, Schranz – Ledecký. Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.