<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | sobota 27/04/2019, 17:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Fotbal

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 722 diváků (56 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Aktivnější byla v první půli Karviná. Hned v úvodu utekl Guba po levé straně Koscelníkovi, ale liberečtí zadáci míč před Wágnerem ukopli. Hned na to se vydal na výlet Lingr, ale po jeho přihrávce Guba v dobré pozici uklouznul na trávníku mokrém po předzápasovém dešti.

    Liberec udeřil z první vážnější šance. V 10. minutě našel Malinský přetaženým centrem na zadní tyči Potočného, ten hlavou vrátil balon před bránu, kde nikým neobsazený Sýkora pohodlně hlavou otevřel skóre.

    Vyrovnáno mohlo být ve 20. minutě, ale Wágner nůžkami těsně minul. Domácí měli i nadále více ze hry, ale gól nepřinesla ani série rohových kopů po půlhodině hry. Karviná se dočkala až ve 36. minutě, kdy Ba Loua našel Gubu, ten si poradil s Koscelníkem a poté překonal i brankáře Nguyena.

    Také po přestávce se hrál zápas v režii domácích. V 53. minutě zahodil velkou šanci Wágner, ale vzápětí už mohli Karvinští slavit. Po Budínského neúspěšném úniku se domácí dostali ke dvěma rohům a po druhém se díky tečované střele prosadil Budínský.

    Liberec se po přestávce do hry příliš nedostal a zahrozil jen Potočným z přímého kopu. Kariná naopak mohla přidat pojistku, ale Budínský mířil nad a mimo skončil i Wágnerův technický pokus. Karviná nakonec těsný náskok udržela a oživili naděje na záchranu, protože před nadstavbou mají na patnáctém místě, které znamená baráž, náskok devíti bodů před Duklou.

    Liberec naopak navzdory porážce čeká skupina o titul, protože díky lepší vzájemné bilanci s Mladou Boleslaví udrželi Severočeši šestou příčku.

    Hlasy po utkání:

    František Straka (trenér Karviné): "Jestliže jsme se chtěli Liberci vyrovnat, museli jsme být lepší v jedné věci - důrazu. Opravdu jsme museli být velmi důslední v bránění a zároveň rychlí v přechodové fázi, protože to jsou atributy, kterými vyniká Liberec. A my v nich museli být o něco lepší. Jsem rád, že nadšení a srdíčko jsme dnes opět doplnili i o taktickou stránku. Stejně jako na Spartě to bylo vidět. Víte, mě hodně mrzelo, když po Spartě nikdo nevyzdvihl, jak dobře jsme hráli. Všichni viděli jen to, jak Sparta hrála špatně. Tak snad dnes proti Liberci jsme ukázali, že umíme podobné výkony podávat opakovaně."

    Zsolt Hornyák (Liberec): "Gratuluji Karviné. Myslel jsem, že to naše vedení, do kterého jsme se dostali, využijeme mnohem lépe. Hráli jsme v té době tak, jak jsme chtěli - na brejky. Pak jsme od toho částečně ustoupili a po školácké chybě - nevím, jak tam Koscelník vlastně bránil - jsme inkasovali. Druhý gól jsme dostali smolně, nicméně celý ten druhý poločas mě mrzí. Někteří naši hráči mě zklamali a je vidět, že na první ligu nemají. Kvalitativně to dnes asi nebyl úplně top zápas, ale Karviná bojovala, hraje o záchranu, měli jsme to čekat. Určitě jsme ale měli hrát úplně jinak - kombinačně, ne silově. Soupeři jsme se přizpůsobili. Nejsme tak individuálně silné mužstvo, abychom se s tím lépe poprali."

    MFK Karviná - FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)

    Branky: 36. Guba, 56. Budínský - 11. Sýkora.
    Rozhodčí: Berka - Flimmel, Vaňkát.
    ŽK: Smrž, Faško - Breite.
    Diváci: 2722.

    Sestavy:

    Karviná: Berkovec - Čolič (82. Moravec), Krivák, Rundič, Záhumenský - Smrž, Budínský - Ba Loua (87. Bukata), Lingr, Guba (70. Faško) - Wágner. Trenér: Straka.

    Liberec: Nguyen - Koscelník (90. Pázler), Kačaraba, Vukliševič, Hybš - Breite, Oscar - Malinský (70. Pešek), Sýkora (80. Musa), Potočný - Kozák. Trenér: Hornyak.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.