<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224
    10. kolo, Základní část | sobota 29/09/2018, 17:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 126 diváků (34 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Příbram poprvé zahrozila už po 22 sekundách hry. Hlúpik přesprintoval hostující obranu, ale pak netrefil branku. Domácí byli výrazně aktivnější a dobrou kombinací přehrávali Mladou Boleslav, ale zpočátku se nedostávali do zakončení.

    Hodně vidět byl Fantiš, který nahradil zraněného Slepičku, a svůj dobrý výkon korunoval i brankou. Ve 22. minutě ho po brejku našel Mingazov a Fantiš přízemní střelou z hranice pokutového území do protipohybu brankáře poslal domácí do vedení.

    Teprve pak se začala dostávat do hry i Mladá Boleslav a ve 38. minutě se dožadovala penalty poté, co brankář Švenger podrazil Přikryla. Sudí Jílek však pokutový kop neodpískal.

    Mladá Boleslav reagovala na nepříznivý stav dvojitým střídáním v poločase a na trávník se dostal i tvůrce hry Matějovský. Jenže krátce po změně stran zahrávali domácí přímý kop z levé strany, Květ se i přes velký úhel rozhodl přímo ohrozit branku a jeho střelu si Komličenko srazil do vlastní sítě.

    Hosté mohli zápas zdramatizovat po hodině hry, kdy po brejku našel Keresteš ve vápně Ladru, tomu ale střela v dobré pozici vůbec nesedla. Další gól pak měl na hlavě domácí Fantiš, ale po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle. Na druhé straně pálil Džafič, ale trefil jen střed branky a připraveného Švengera.

    Navýšit příbramské vedení zase mohl Hlúpik, kterého nejprve vychytal Šeda a vzápětí z dorážky přestřelil odkrytou branku. Skácelovu ránu poté vyrazil Šeda.

    V 82. minutě už ale Příbram zvýšila. Rezek na hranici ofsajdu utekl po pravé straně, přetaženým centrem na zadní tyč našel Fantiše a ten přesnou hlavičkou završil svůj nejvydařenější ligový zápas. Poprvé v životě dal v nejvyšší soutěži v jednom utkání dvě branky. V závěru mohl alespoň snížit Komličenko, ale ze dvou šancí vytěžil jen nastřelené břevno.

    Ohlasy

    Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Vítězství bylo zasloužené a odpracované. Výkon byl kvalitní a mohli jsme dát i více branek. Ke konci měla i Boleslav šance. Diváci viděli hezké utkání a jsem rád, že náš trend pobavit fanoušky pokračuje. Je to cenné i proto, že jsme bez Matouška a Slepičky a pořád jsme schopni dát tři góly. Od Tondy Fantiše je to tvrdě odpracované. Hrával tu levého záložníka, což není vůbec jeho post. Obětoval se pro tým. Teď šel na svou pozici. A on na sobě tvrdě pracuje a teď má za to odměnu."

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Musím pogratulovat Příbrami k výbornému výkonu, to byl důvod naší porážky. Do utkání jsme vstoupili stejně špatně jako v poháru v Chrudimi. Domácí byli rychlejší, dostávali se do brejků a zaslouženě nás trestali. Po nadějném trojutkání nás tento týden opět srazil dolů. Na takhle pohodlný fotbal nemáme hráče. Soupeř byl agresivnější a nestačili jsme na něj. Jsem hodně rozladěný a musím se krotit, abych neřekl něco, co by mě pak hodně mrzelo. Neodpískaná penalta? Po tomhle výkonu se nechci bavit o penaltě."

    1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)

    Branky: 22. a 82. Fantiš, 49. vlastní Komličenko.
    Rozhodčí: Jílek - Blažej, Kotalík.
    ŽK: Květ, Rezek - Pauschek, Komličenko. 
    Diváci: 3126.

    Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Průcha, Květ (78. Kilián) - Hlúpik, Mingazov (65. Rezek), Antwi - Fantiš (85. Voltr). Trenér: Csaplár.

    M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Keresteš (76. Novák) - Takács, Mareš (46. Matějovský) - Diviš (46. Džafič), Ladra, Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.


    Foto: fkpribram.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.