<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    9. kolo, Základní část | neděle 04/10/2015, 18:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly


    Návštěva: 3 707 diváků (82 % z kapacity 4 500)
    Video



    Reportáž


    Plzeň téměř přesně před rokem v Jihlavě prohrála, ale pod trenérem Krejčím v metropoli Vysočiny potvrdila, že se jí v Synot lize daří. Zvítězila po páté v řadě, naopak domácí z devíti odehraných zápasů dokázal vyhrát jenom jednou a dal jen osm branek. Poprvé v historii vzájemných zápasů ale padly více než tři branky.

    První půle příliš fotbalového vzruchu na trávníku nenabídla. Hosté, kteří ve čtvrtek prohráli v Evropské lize, působili unaveným dojmem a za poločas si připravili jen jedinou šanci. V 29. minutě, ale Ďuriš po centru Kovaříka hlavou nechal vyniknout domácího gólmana Hanuše.

    Po přestávce už ale favorizovaní hosté zvýšili obrátky a dočkali se také gólové odměny. Kovařík dostal v 50. minutě výborný centr mezi obranu a střelou o tyč poslal hosty do vedení. Po hodině hry centroval Kovařík na malé vápno na Ďuriše, který potvrdil střeleckou formu.

    Pak se konečně osmělila do té doby bojácná Jihlava, ale Jánoš z dvaceti metrů mířil jen těsně vedle. O zápletku se v 76. minutě postaral Mešanovič. Nejlepší střelec Jihlavanů dokázal obstřelit Kozáčika a snížil. Jenže prakticky hned z protiútoku vrátil Plzni dvoubrankový náskok znovu Ďuriš.

    V 78. minutě mohl druhý gól přidat znovu Mešanovič, ale trefil jen gólmana Plzně. Šest minut před koncem sice ještě snížil po standardce přesně hlavičkující Mišůn, ale v poslední minutě na 2:4 upravil střídající Mahmutovič, který obešel gólmana Hanuše a střelou do prázdné brány pečetil vítězství hostů.


    Ohlasy trenérů:

    Milan Bokša (trenér Jihlavy): Hráči se s výsledkem nechtěli smířit a bojovali o bod do poslední chvíle. K tomu, abychom takového soupeře dokázali porazit, potřebujeme ještě kvalitnější výkon. První brance předcházela hrubá individuální chyba. Střídání nebyla o tom, že jsme stahovali hráče, kteří by podali slabší výkon, ale chtěli jsme tým oživit, dát mu nějaký impuls i z lavičky. Je dost možné, že už příští víkend odehrajeme pohárové utkání s Olomoucí a využijeme té reprezentační přestávky k tomu, abychom zůstali v zápasové zátěži. I přesto, že jsme prohráli a dostali čtyři branky, tak se domnívám, že jsme viděli utkání s velkým nábojem.

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože po poháru není jednoduché přepnout zase zpátky na ligu. K Jihlavě chovám velký respekt, protože ač prožívá výsledkovou krizi, tak rozhodně nepatří v tabulce tam, kde se nachází nyní. Pomohl nám gól po brejkové situaci. Mě trošku mrzí, že za stavu 2:0, a 3:1 jsme pokaždé soupeře pustili zpátky do hry a strachovali se o výsledek do poslední minuty. Ale divákům se ten zápas musel líbit. Bohužel v prvním poločase jsme si toho moc nevytvořili. Nechali jsme si dát góly ze standardky, musíme si to zanalyzovat, a vyvarovat se toho. Na druhé straně díky tomuto vítězství máme v reprezentační přestávce klid na práci a můžeme doléčit hráče, které máme zraněné a jejich dost. Ďurišovi kvality znám už z minulosti, kdy jsem v Plzni působil jako asistent. Jsem rád, že zápas co zápas potvrzuje svoji kvalitu, mužstvo mu věří a on mu to svými brankami vrací. Domácí po obdržené brance museli více riskovat, více se otevřít, ale soupeře musím pochválit. Je to kvalitní mužstvo, které ligu zachrání.


    FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň 2:4 (0:0)

    Branky: 76. Mešanovič, 84. Mišůn - 61. a 77. Ďuriš, 50. Kovařík, 90.+1 Mahmutovič.
    Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Pilný.
    ŽK: Hanuš, Mešanovič, Dvořák - Kučera.
    Diváci: 3707.
    SYNOT Hráči utkání: Muris Mešanović - Michal Ďuriš.

    Sestavy:

    Jihlava: Hanuš - T. Marek, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn - Jánoš, Demeter - Fulnek (83. Přeučil), Mešanovič, Vaculík (70. Jungr) - Batioja (59. Dvořák). Trenér: Bokša.

    Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Kučera (89. Hejda), Hrošovský - Kopic (61. Petržela), Hořava, Kovařík - Ďuriš (79. Mahmutovič). Trenér: K. Krejčí.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.