<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    18. kolo, Základní část | pondělí 04/03/2013, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 906 diváků (49 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    V úvodních minutách se hrálo převážně mezi pokutovými územími, nicméně Dukla v páté minutě vybojovala první rohový kop a před Melichárkovou svatyní nastal zmatek. Hlavičkující Přeučil dokonce vstřelil branku, ale rozhodčí Paták ji kvůli ofsajdovému postavení neuznal, a hostující fanoušci se tak radovali zbytečně. Slovácko o sobě dalo vědět poprvé ve dvacáté druhé minutě, když se v šanci ocitl dlouhán Došek, ale jeho střelecký pokus Radovu branku jen těsně minul. Útočník Slovácka se do šance dostal i o čtyři minuty později, když hlavičkoval přesně do Radovy náruče.

    Ve dvacáté osmé minutě zahrával domácí tým volný přímý kop a do pokutového území z pravé strany přilétl zajímavý centr, ke kterému měl blízko Skalák. Útočník domácího celku byl ve vápně zřejmě přidržen jedním z hráčů Dukly, ale hlavní rozhodčí penaltu neodpískal.

    Rozběhla se třicátá šestá minuta a gól na kopačce měl Kuncl, jenž vystřelil asi z dvaceti tří metrů, ale jeho střelecký pokus skončil přibližně půl metru vedle Radovy tyče. O minutu později se v šanci ocitl Skalák, kterého nalezl krásnou přihrávkou Volešák a útočník Slovácka postupoval sám na Radu. Brankář Dukly však vytasil brilantní zákrok a ani tentokrát se fanoušci Slovácka vstřelené branky nedočkali. Se čtyřicátou minutou přišla další gólovka v podání hlavičkujícího Doška, jemuž balon přesně na hlavu načechral Skalák. Avšak i tentokrát zůstal gólman Rada stoprocentní.

    S koncem prvního poločasu přišla obrovská šance pražské Dukly, kterou založil sprintující Přeučil. Nicméně odchovanec Dukly přihrával do ofsajdu, ve kterém uvízl Pospěch a nadějná akce hostujícího celku skončila.

    První poločas tak patřil spíše domácím fotbalistům, kteří měli spoustu šancí, ale brankáře Radu nepřekonali.

    V úvodu druhého poločasu doprovázela hru řada nepřesností, a to jak ze strany Slovácka, tak i ze strany Dukly. Oba týmy měly k dispozici standardní situace, ale těchto výhod využít nedokázaly. Trenéři obou celků vsadili na střídání, ale ani ta hru neoživila. V osmdesáté první minutě odkulhal ze hřiště Skalák, který dnes poprvé oblékl dres Slovácka.

    Rozhodčí Paták přidal dvě minuty nad rámec řádné hrací doby a v obrovské šanci se ocitl kapitán Slovácka Trousil, ale jeho střelecký pokus brankou neskončil. Oba celky si na svá konta připsaly jednobodový zisk.

    Ohlasy trenérů

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Mrzí mě, že jsme nezvítězili, ale na druhou stranu mě těší, že jsme neprohráli. Nicméně na Duklu jsme se nachystali a získali jsme důležitý bod, který bude mít v této soutěži ještě svoji určitou cenu. V podzimní části jsme se prezentovali drtivějším fotbalem a tato fáze nám nyní chybí. Avšak byl bych rád kdybychom střeleckou šňůru protrhli, protože před domácím publikem by se mělo vyhrávat.

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): Když se podíváte na tabulku, tak ta situace jednoduchá není a já jsem s bodem maximálně spokojený. Slovácko mělo v prvním poločase hodně gólových šancí, ale my jsme se ubránili. Druhý poločas byl hlavně o bojovnosti a o důraznosti. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale domácímu týmu fungovala obranná fáze správně a ke gólu nás hráči nepustili.

    1.FC Slovácko - Dukla Praha 0:0 (0:0)

    ŽK: Hofmann, Došek, Mezlík ─ Podrazský, Vrzal, Pospěch, Štětina, Berger.

    Sestava 1.FC Slovácko: Melichárek ─ Kuncl, Mezlík, Trousil, Reinberk ─ Valenta (91. Košút), Hofmann ─ Skalák (81. Kovář), Volešák, Hlúpik (73. Kerbr) ─ Došek.

    Sestava Dukla Praha: Rada ─ Romera, Štětina, Vorel, Vrzal ─ Božič, Podrazký ─ Berger (92. Marek), Kalouda (85. Svatoňský), Přeučil (69. Albiach) ─ Pospěch.

    Rozhodčí: Paták ─ Blažej, Zeman.

    Foto: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.