<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    Olomouc otočila zápas s Hradcem, ten na novém stadionu poprvé prohrál

    Fotbalisté Olomouce zvítězili v sedmém kole FORTUNA:LIGY v Hradci Králové 3:1. Sigma triumfovala v pátém z posledních šesti zápasů v nejvyšší soutěži a vrátila se na třetí místo. "Votroci" po úvodních dvou ligových výhrách na svém novém stadionu poprvé prohráli a v tabulce jsou jedenáctí.

    sigmafotbal.cz
    Olomouc otočila zápas s Hradcem, ten na novém stadionu poprvé prohrál
    7. kolo, Základní částHKR1:31:1OLO

    Domácí vedli po střele Ladislava Krejčího, ještě do přestávky ale vyrovnal Ondřej Zmrzlý, čtvrthodiny před koncem strhl vedení na stranu hostů Jan Vodháněl a v nastavení výhru zpečetil do prázdné branky Lukáš Juliš. Hanáci porazili v lize Hradec Králové poprvé od března 2013 po čtyřech utkáních.

    Východočeši sice už na svém novém hřišti sehráli dva ligové zápasy, ale až na dnešní večer si naplánovali slavnostní otevření, včetně laserové show a koncertu Monkey Business. Sigma ale oslavy pokazila.

    Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako před týdnem v Ďolíčku proti Bohemians (1:2). V základní jedenáctce Hanáků nahradil Fortelného Zorvan. Hned první vážnější akce skončila v jejich síti. Horákovu nepříliš nebezpečnou střelu v šestnáctce šikovně tečoval Krejčí směrem ke vzdálenější tyči, kam ani téměř dvoumetrový brankář Macík nemohl dosáhnout. Bývalý reprezentační záložník se od letního příchodu do Hradce trefil v lize podruhé.

    Ani inkasovaný gól nevyburcoval hosty k větší aktivitě. Naopak Vašulín mohl brzy přidat druhý gól, jenže Macík jeho střelu zblízka vyrazil, a Dancák z hranice šestnáctky zamířil těsně vedle branky. Ve 41. minutě si však za hradeckou obranu zaběhl levý bek Zmrzlý a překonal váhavě vybíhajícího Bajzu. I pro něj to byl druhý gól v ligové sezoně.

    Po změně stran byli hosté výrazně aktivnější než v prvním dějství a Bajza měl plno práce s tvrdou Chvátalovou střelou. V 76. minutě dostal Zorvan před hradeckou brankou spoustu času, uvolnil Vodháněla a ten vstřelil svůj třetí gól v ročníku nejvyšší soutěže.

    V závěru utkání se na trávníku poprvé v lize potkali bratři Julišové, když k olomouckému Lukášovi přibyl hradecký Petr. Lukáš byl určitě spokojenější, zvláště když Hradec ve snaze vyrovnat poslal v nastavení na rohový kop i brankáře Bajzu a olomoucký útočník měl otevřenou cestu ke svému čtvrtému gólu v ligové sezoně. Sigma tak svého dnešního soupeře porazila poprvé od roku 2013 po čtyřech zápasech.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Hradce): "Negativní vliv to (slavnostní program k otevření stadionu) na nás nemělo. Pro takovou atmosféru všichni fotbal hrajeme. Dobře jsme do toho vstoupili, vedli jsme. Ale ve chvíli, kdy se zápas rozjížděl, jsme začali tahat za kratší konec."

    Václav Jílek (trenér Olomouce): "První poločas byl z naší strany špatný. Inkasovaný gól byl laciný, nedobránili jsme situaci ve vápně a Hradec šel zaslouženě do vedení. My jsme neměli dostatečný pohyb za obranu soupeře. Klíčový okamžik byl vyrovnávací gól před poločasem, z pohledu energie a sebevědomí to bylo obrovsky důležité. S druhým poločasem jsme spokojeni. Kombinační hra a hodně náběhů za obranu, dobrá rozhodnutí tam měli Filip Zorvan s Honzou Vodhánělem. Třetí gól už mnoho neřešil, důležitý byl možná pro statistiku."

    Zdroj: iSport.cz a www.sigmafotbal.cz

    FC Hradec Králové - SK Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

    Branky: 13. Krejčí - 41. Zmrzlý, 76. Vodháněl, 90.+5 L. Juliš.
    Rozhodčí: Petřík - Ratajová, Matoušek - Berka (video).
    ŽK: Kučera, Horák, Krejčí, Čihák - Pokorný, Vodháněl, Ventúra.
    Diváci: 9150.

    Hradec: Bajza - Klíma, Heidenreich, Leibl (86. Harazim) - Kučera, Kodeš, Dancák (86. Čihák), Horák - Pilař (69. Šašinka), Krejčí - Vašulín (69. P. Juliš). Trenér: Weber.

    Olomouc: Macík - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Breite, Pospíšil - Vodháněl (90.+2 Vraštil), Zorvan (82. Kramář), Navrátil (88. Ventúra) - L. Juliš. Trenér: Jílek.