<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    České Budějovice získaly v Brně bod, díky gólu v nastavení druhého dějství

    Brno - Fotbalisté Brna v předposledním 29. kole základní části FORTUNA:LIGY doma s Českými Budějovicemi ztratili v nastaveném čase výhru a remizovali 1:1. Domácího nováčka poslal do vedení po půlhodině hry Michal Ševčík, Dynamu zajistil bod těsně před koncem Marcel Čermák.

    fczbrno.cz
    České Budějovice získaly v Brně bod, díky gólu v nastavení druhého dějství
    29. kolo, Základní část1:11:0CEB

    Třináctá Zbrojovka zůstala nejhorším domácím týmem sezony a čeká ji nadstavbová skupina o záchranu. Dvanáctí Jihočeši sice v nejvyšší soutěži venku nezvítězili podeváté za sebou, ale udrželi naději na účast v prostřední nadstavbové skupině o umístění.

    Jihočeši, kteří v neděli doma deklasovali Jablonec 5:1, z úvodní aktivity nic nevytěžili. Pak převzali iniciativu Brňané. Nejlepší ligový střelec Řezníček dvacátou branku v sezoně nevstřelil, protože jeho pokus nadvakrát zlikvidoval gólman Janáček. Neujala se ani šance agilního Alliho.

    Zbrojovka ale v 31. minutě už otevřela skóre. Po dlouhém nákopu Čavoš nepovedenou hlavičkou vyslal do úniku po křídle Ševčíka, který přízemní střelou překonal Janáčka. Dvacetiletý záložník na svůj devátý gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže čekal deset zápasů od začátku února.

    Brněnskou pojistku mohl krátce po změně stran přidat Granečný, ale tvrdou ranou z dálky minul branku. Hosté ve druhé půli poprvé zahrozili v 61. minutě, kdy si míč po Čmelíkově centru málem srazil Souček do vlastní branky, ale gólman Berkovec včas zasáhl. O chvíli později českobudějovický Adediran trefil tyč.

    Domácí si dlouho bez větších problémů hlídali těsný náskok, ale Jihočeši se v závěru přece jen dostali do tlaku. V první minutě nastavení střídající Potočný neoslavil gólem úterní 32. narozeniny, protože jeho hlavičku po rohu zblízka reflexivně vyrazil Berkovec.

    České Budějovice zachránily remízu ve třetí minutě nastaveného času. V šestnáctce se dostal k zakončení Čermák a střelu zatočil do horního růžku. Záložník Dynama v této sezoně nejvyšší soutěže skóroval podruhé. Jihočeské mužstvo tak prohrálo jediné z posledních sedmi ligových utkání v Brně.

    Ohlasy:

    Martin Hašek (trenér Brna): "Měli jsme velké personální těžkosti, v podstatě mimo hru čtyři stopery a museli jsme improvizovat. Dali jsme pěkný gól, bylo to dobře sehrané. Samozřejmě, že soupeř to měl na hlavě, ale nedoskočil. Ševčík zachoval mistrovský klid. Vyvíjelo se to jak v našich krásných snech, ale bylo tam hodně opatrnosti, nejistoty, získávali jsme málo odražených míčů. V závěru hrál soupeř vabank, ale nedohráli jsme situace, které se nám nabízely. Nezachovali jsme klid a za to jsme byli potom potrestáni. Nevím, jestli to ten hráč (Čermák) chtěl, nebo nechtěl. Pokud ano, tak to trefil fantasticky, ale nemluvil bych ani o gólové šanci. Mužstvo Zbrojovky ze sebe dneska vymačkalo všechno, co bylo v jeho silách. Byl jsem s nasazením a ochotou pracovat spokojený."

    Tomáš Zápotočný (asistent trenéra Č. Budějovic): "Vyrovnali jsme šťastným gólem, kluci ukázali nějaký charakter, vůli po gólu. Nám to tam padlo, je to trošku smutné pro Brno. Těžko říct, jestli je remíza spravedlivá. Mně se nelíbil první poločas z naší strany, dostávali jsme se pod tlak jenom naší laxností. Víc mi vadilo od našich zkušených hráčů, že tam trošku chybovali. Velmi laciný gól, který jsme obdrželi od Ševčíka, jsme vlastně Brnu darovali. Ptal jsem se Marcela (Čermáka), jestli to tak chtěl. Odpověděl mi, že ano, protože tam už neměl jiné možnosti, bylo moc hráčů ve vápně. Takže šťastný gól, ale chtěný."

    FC Zbrojovka Brno - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

    Branky: 31. Ševčík - 90.+3 Čermák.
    Rozhodčí: Křepský - Paták, Horák - Starý (video).
    ŽK: Řezníček - Čmelík, Čoudek, Čermák.
    Diváci: 4118.

    Brno: Berkovec - Nečas, Souček, Tijani, Granečný - Hrabina, Texl - Falta (74. Hladík), Ševčík (90.+1 Fousek), Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.

    Č. Budějovice: Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík (64. Sluka), Čavoš (64. Zajíc), Hora, Hellebrand (82. Hais), Penner (74. Potočný) - Čermák - Adediran (74. Škoda). Trenér: Nikl.