<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526

    Ocenění patří všem lidem ve Slavii, říká nejlepší trenér sezóny Trpišovský

    Jindřich Trpišovský působí ve Slavii od jarní části sezóny 2017/18 a během tří a půl roku dokázal třikrát vyhrát ligu a třikrát MOL Cup. V rozhovoru odkrývá, že je pro něj nejnáročnější obhajovat trofeje a naplňovat nejvyšší očekávání. „Když něčeho dosáhnete, je nejtěžší, že hráči odchází a tým se mění, a vy stále musíte vyhrávat. Každý se proti nám chce ukázat,“ uvedl v rozhovoru hlavní trenér mistrovské Slavie.

    LFA
    Ocenění patří všem lidem ve Slavii, říká nejlepší trenér sezóny Trpišovský

    Jindřich Trpišovský byl zvolen nejlepším trenérem uplynulého ligového ročníku 2020/21. Zisk této trofeje ho velmi potěšil, ale bere ji spíše jako týmovou než individuální. Strašně moc děkuji, je to vzácná trofej, kterou volí kapitáni a kolegové. Pro všechny i pro mě to má obrovskou váhu, jsem za její zisk rád. Chtěl bych poděkovat celému týmu, beru to jako trofej Slavie, je za ní strašně moc úsilí lidí okolo mě, kteří se během roku na chodu týmu podílí. I když je to individuální ocenění, patří všem lidem tady,“ děkuje sešívaný lodivod.

    V žádném klubu podle něj není práce vůbec jednoduchá. Všichni, kteří si zkusili trenérskou profesi, vědí, že těžké je to všude. Není trenérský post, který by byl jednoduchý. Nejtěžší pro mě je ale obhajovat trofeje. Pokud se vám ve Slavii daří něco takového už třetí sezónu, očekávání jsou veliká. Když něčeho dosáhnete, je nejtěžší, že hráči odchází a tým se mění, a vy stále musíte vyhrávat, soupeři k vám navíc přistupují trochu jinak,“ mluví Trpišovský o velkých očekáváních a dodává: „Každý se na nás chce vytáhnout a poměřit síly s reprezentanty a hráči, kteří hrají evropské poháry, proto to máme náročné v každém utkání.“


    foto: LFA

    V rozhovoru ocenil práci trenérů Petra Rady z Jablonce a Martina Svědíka ze Slovácka. Sám pro ně v anketě o nejlepšího trenéra ročníku hlasoval. „Když jsme hráli s Jabloncem, hned po utkání jsem Petru Radovi říkal, že přes všechny odchody si udržují konstantní výkonnost a hrají nahoře. Nakonec skončili s přehledem třetí, brali body všem velkým týmům a objevují se u nich zajímaví hráči. I po řadě odchodů mají neuvěřitelnou sezónu, velká poklona pro ně. To stejné platí i pro Martina Svědíka, se kterým jsem v kontaktu. Slovácko se stále zlepšuje a poprvé v historii jde do Evropy, tým má dlouho pohromadě a má svoji tvář, je nepříjemné proti nim hrát. Odvádí skvělou práci,“ chválí bývalý trenér Žižkova či Liberce.

    Největším překvapením je pro Trpišovského práce, kterou odvedl Jiří Krejčí v Pardubicích. „Pan Krejčí v Pardubicích je pro mě překvapením ligy, nejen výsledky, ale i herním projevem, strašně rád se na ně dívám. Když je souběh zápasů live, první, po kom sáhnu, jsou Pardubice. Je skvělé, v jakých podmínkách tohle dělají. Je to pro ně obrovský úspěch. Pardubice jsou po postupu z druhé ligy v první polovině tabulky se skvělým herním projevem,“ obdivuje nejlepší trenér sezóny.


    foto: LFA

    I přes obrovský úspěch celého klubu bylo během sezóny několik opravdu náročných momentů. Mezi nejtěžší chvilky zařazuje zranění Lukáše Provoda a Davida Hovorky, utkání v Beer Ševě nebo odchod Vladimíra Coufala. „I když je sezóna povedená, negativ bylo dost, stejně jako těžkých chvil, se kterými se tým musel vyrovnat. Odchod Vládi Coufala po neúspěšné kvalifikaci Ligy mistrů, pak hned prohra v prvním zápase skupiny Evropské ligy, těžké opakované zranění Davida Hovorky, které nás všechny strašně zasáhlo. A potom i zranění Lukáše Provoda. Týmové nezdary jsme překonali, tyhle individuální byly ale stoprocentně nejhorší situace v sezóně,“ poukazuje na negativní stránky, které tým potkaly.

    Hodně složité bylo také utkání na půdě Rangers, kde se zranil brankář Ondřej Kolář a vše mělo dohru i po závěrečném hvizdu. „Strašně složitý byl celkově zápas na Rangers. Když jsem zákrok na Ondru viděl a viděl jsem jeho stav prvních pět šest dní potom, přišlo mi nemožné, aby se v průběhu sezóny vrátil. Potvrzovali to i doktoři v prvních diskuzích,“ odkrývá svůj názor na rychlou rekonvalescenci Ondřeje Koláře, před kterým na závěr rozhovoru smekl: „Pro mě bylo strašné překvapivé, jak rychle a s jakým odhodláním se vrátil. Byly tam spousty problémů, které jsme neventilovali, v masce neměl stoprocentní výhled. Pro nás to bylo strašně důležité, je nenahraditelný. Jak po mentální, tak výkonnostní stránce byl jeho návrat klíčový. Musím smeknout, v jaké kvalitě se hned na Arsenalu vrátil, od té doby neudělal sebemenší chybu a dotáhl nás k trofejím, které máme. Koli je neuvěřitelný,“ uvedl na závěr.

    K tématu