<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325

    Souček odešel na hostování do West Hamu, novou posilu hlásí Baník

    Poslední lednová středa byla bohatá na přestupy ve FORTUNA:LIZE. Uskutečnil se dlouho očekávaný odchod kapitána pražské Slavie Tomáše Součka: Záložníka ulovil anglický West Ham United. Naopak do Slavie se z hostování v Liberci předčasně vrací chorvatský útočník Petar Musa. A posiluje i ostravský Baník.

    slavia.cz
    Souček odešel na hostování do West Hamu, novou posilu hlásí Baník

    Souček se stal novou posilou West Hamu

    Několik přestupových období v řadě to bylo velké téma. Kam zamíří klíčový člen sestavy a později i kapitán Slavie Tomáš Souček? Od středy je jasno. Čtyřiadvacetiletá hvězda klubu zakotví v Londýně ve West Hamu.

    Zatím pouze na půlroční hostování. Pokud ovšem „Kladiváři“ v létě uplatní opci na přestup, stane se Souček natrvalo hráčem West Hamu, a to za rekordní částku při přestupu z české ligy. „Za půlroční hostování dostaneme 4,5 milionu eur (zhruba 113 milionů korun), v případě aktivování opce dalších 16,2 milionu eur (zhruba 408 milionů korun),“ uvedl pro web Slavie předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

    „Rozhodl jsem se přijmout výzvu. Myslím, že teď je ten pravý čas zkusit cizinu, zvlášť, když se jedná o anglickou ligu, kterou mám odmala úplně nejradši. Chci si prožít svůj sen,“ přiblížil své pocity Souček pro klubový web. „Odcházím z milované Slavie. Byl jsem tu šťastný, díky Slavii jsem prorazil do nároďáku. Nemohl jsem být po fotbalové a osobní stránce šťastnější,“ dodal.

    zdroj: www.slavia.cz

    Liberec přišel o dvě útočná esa: Musa se vrátil do Slavie, Potočný zamířil do Ostravy

    Slavia po odchodu Součka početně neoslabí. Z hostování v Liberci se předčasně vrací jednadvacetiletý chorvatský útočník Petar Musa, který posílí ofenzivní sílu sešívaných. Musa s týmem odletěl na soustředění do Portugalska.

    V podzimní části nastoupil za Slovan k 17 ligovým zápasům a vstřelil 7 gólů. Trenér Jindřich Trpišovský tak má na soustředění k dispozici útočníky Stanislava Tecla, Júsufa Hilála, právě Petara Musu, a také talentovaného dorostence Adama Toulu.

    Liberec navíc během několika málo hodin přišel i o další ofenzivní oporu: Roman Potočný přestoupil do Ostravy. Nový trenér Baníku Luboš Kozel tak po Svozilovi z Opavy přivítal druhou zimní posilu. Důrazný forvard Potočný má na kontě 30 ligových gólů a v minulosti působil v Bohemians, Teplicích a Liberci, za který nastupoval poslední čtyři sezony.

    „Jednání nebyla jednoduchá, proto jsem rád, že se nám podařilo všechno dotáhnout,“ řekl k přestupu sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski. Potočný si mohl vybrat z několika nabídek, ale nakonec přestoupil do Ostravy. „Cítil jsem, že ze strany Baníku byl extrémní zájem. To mě potěšilo, proto jsem si vybral Baník,“ prozradil pro klubový web.

    Pravidelný střelec ligových branek vyhlíží na proslulou atmosféru ostravských tribun. „Těším se na hymnu ‚Baníčku, my jsme s tebou‘. Uslyším ji v domácím dresu jako hráč Baníku,“ řekl Potočný. Za ostravský klub bude nastupovat s číslem 33 na zádech.