<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o záchranu | středa 24/05/2023, 19:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 046 diváků (18 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Brno bodovalo v lize po čtyřech prohrách, přesto má před nedělním závěrečným kolem nejhorší výchozí pozici. Svěřenci trenéra Martina Haška ztrácejí na předposlední Zlín bod a v přímém souboji o odvrácení sestupu potřebují doma "Ševce" porazit, jinak je čeká pád do druhé ligy. Tepličtí ve třetím domácím utkání v nadstavbě poprvé ztratili, už před zápasem ale měli jistotu záchrany. V tabulce zůstali třináctí.

    Trenér Hašek překvapivě nenasadil brankářskou jedničku Berkovce a poprvé v ligové sezoně dal příležitost Hrubému. Osmatřicetiletý gólman Zbrojovky nastoupil v lize po více než 14 měsících, naposledy chytal vloni v březnu ještě za Jablonec proti Českým Budějovicím. Dnes si odbyl ligový debut za klub, ve kterém vyrůstal.

    V prvním poločase neměl Hrubý příliš práce, ačkoliv Tepličtí vstoupili do utkání aktivně. Nebezpeční byli ale pouze hosté. V páté minutě brankář Mucha riskantně vyběhl proti Allimu, jehož střelu vykopl až na poslední chvíli skluzem.

    V 17. minutě už se nigerijský útočník mohl se spoluhráči radovat. Po rohovém kopu zpracoval Alli míč ve vápně, nabídl ho přímo proti noze Texlovi a ten trefil horní roh Muchovy brány. Brněnský záložník si připsal druhou trefu v ligovém ročníku a po čtyřech zápasech ukončil čekání Zbrojovky na gól.

    Zvýšit mohl krátce před pauzou Endl, poloodkrytou bránu ale vysoko přestřelil. Neujala se ani Součkova "dělovka" z přímého kopu, a tak přišel úder na druhé straně. V 58. minutě napřáhl Fila z 20 metrů a poslal míč nechytatelně k tyči. Brněnský odchovanec svůj čtvrtý gól v ligové sezoně z úcty k bývalému klubu neslavil.

    Po vyrovnávací brance se hra otevřela a více než tři tisícovky diváku na teplických Stínadlech viděly v závěrečné půlhodině atraktivní fotbal, byť si oba celky vypracovaly po jediné velké šanci. Alliho křižnou střelu vykopl těsně před brankovou čárou skluzem Kučera, na druhé straně trefil Fila z voleje jen boční síť.

    Pro Zbrojovku byl vzhledem k průběžnému stavu utkání Zlín - Ostrava bod málo, její situaci v tabulce by nezměnila ani porážka. Vítěznou branku ale proti nejhorší ligové obraně vstřelit nedokázala a venku ve FORTUNA:LIZE neuspěla podvanácté za sebou.

    Ohlasy

    Zdenko Frťala (trenér Teplic): "Záchranu už jsme měli jistou, ale nebyl nejmenší důvod nejít do zápasu naplno. Vrátilo se nám po karetním trestu několik hráčů, takže jsme doufali, že bychom na tom mohli být fyzicky lépe než Brno. V prvním poločase jsme byli trochu nervózní, ale druhou půli po prostřídání jsme měli hru pod kontrolou, i když soupeř hrozil nebezpečnými protiútoky. Hlavně po změně stran jsme hráli uvolněněji, konečně bylo znát, že z nás spadly záchranářské starosti. Mrzí mě jen, že jsme nebyli odměněni druhým gólem."

    Martin Hašek (trenér Brna): "Byl to napínavý zápas. Začátek byl od nás trochu unavený, ale nakonec jsme šli do vedení. Měli jsme i velkou šanci na 2:0. Kdybychom vedli o dvě branky, věřím, že bychom to zvládli za tři body. Soupeř bohužel docela lacině vyrovnal a nám se už nepodařilo přidat další gól. I kdybychom dnes zvítězili, budeme hrát se Zlínem o všechno, jen by nám stačila remíza. Možná je to tak nakonec lepší, aspoň nebudeme spekulovat. Takhle je to jednoduché, hrajeme doma a pevně věříme, že to zvládneme. Poslední tři utkání je u nás vidět výkonnostní vzestup, ačkoliv jsme se nevyhnuli klopýtnutím. To nám dává důvod k optimismu."

    FK Teplice – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

    Branky: 58. Fila – 17. Texl.
    Rozhodčí: Starý – Vyhnanovský, Kotalík – Hocek (video).
    ŽK: Mucha, T. Vachoušek (oba Teplice).
    Diváci: 3 046.

    Teplice: Mucha – Hora (55. Knapík), Chaloupek, Mičevič – Radosta (55. Jásir), Kučera, Trubač, Mareček (66. Jukl), Hybš – Gning (75. T. Vachoušek), Fila. Trenér: Frťala.

    Brno: Hrubý – Hlavica, Hrabina, Souček – Falta, Texl (89. Nečas), Endl, Fousek (68. Ševčík), Hladík – Řezníček, Alli. Trenér: Hašek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.