<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Skupina o záchranu | sobota 06/05/2023, 15:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 371 diváků (57 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Zlínští sice tři kola po sobě neprohráli, v tabulce ale zůstali poslední s jednobodovou ztrátou na patnácté Pardubice a s osmibodovým mankem na první pozici mimo baráž. Jablonec čeká na ligovou výhru už sedm zápasů, i tak na 12. místě zvýšil svůj náskok před barážovými příčkami na pět bodů.

    Ve čtvrté minutě se po přihrávce Fantiše dostal ke slibnému zakončení domácí Vukadinovič, jeho střela ale mířila vysoko nad. Postupem času získávali převahu hosté a byli také blízko vedoucímu gólu. Chramostovu střelu ve 14. minutě zlikvidoval brankář Dostál, který se vytáhl i při pokusu Ikauniekse. Tyč pak pomohla domácím při další ráně Chramosty.

    Snahu Zlína o zteč Hanušovy branky brzdila nepřesnost ve finální fázi a tak musel domácí akcie držet gólman Dostál, který po půlhodině hry s pomocí břevna chytil šanci Ikauniekse. V závěru půle mohl na opačné straně otevřít skóre Kozák, po přesné přihrávce od Slončíka ale nejlepší zlínský střelec trefil jen nohy brankáře Hanuše, v jehož náruči skončila i Cedidlova hlavička.

    Druhou půli silně ovlivnil podmáčený terén na hranici regulérnosti po silné průtrži mračen. S těžkými podmínkami se v úvodu lépe vypořádali hosté. V 53. minutě přezval od Považance míč Šulc a z hranice šestnáctky se trefil přesně k tyči. Skóroval ve druhém utkání po sobě a v první lize celkově podesáté.

    Zlínskému kouči Vrbovi poté vyšla střídání. Krátce po nástupu na hřiště našel Dramé na malém vápně Koviniče, jehož jemná teč po hodině hry zapadla k tyči jablonecké branky. V 70. minutě zachraňoval před zlínskými útočníky na poslední chvíli Souček.

    "Ševci" se tlačili za třemi body, k šanci se však již přes důkladnou jabloneckou obranu nedostali. Zlínští doma v lize neporazili Severočechy potřinácté za sebou. "Ševci" si připsali už dvanáctý nerozhodný výsledek v sezoně a potvrdili, že jsou remízovým "králem" nejvyšší soutěže.

    Ohlasy:

    Pavel Vrba (trenér Zlína): "Jablonec byl v prvním poločase výrazně lepší, trefil tyč a břevno, tahali jsme za kratší konec. Ve druhém se to změnilo, byli jsme důraznější. Velkou roli hrálo počasí, muselo se to zjednodušit, proto jsme dali gól. Mohli jsme přidat i další. Vzhledem k průběhu utkání nám sice dva body budou chybět, ale jeden získaný odpovídá dění na hřišti. Stáhli jsme náskok týmů na barážových pozicích na jeden a čtyři body, stále žijeme a nyní musíme něco uhrát venku. Potřebujeme každý bod a dva další duely venku budou v mnohém rozhodující."

    David Horejš (trenér Jablonce): "V první půli jsme byli lepším týmem. Dobře jsme kombinovali a dostali jsme soupeře pod tlak, z čehož pramenily dvě naše šance, při nichž nám chybělo trochu štěstí. Zápasu ublížila průtrž mračen a těžký terén po přestávce. Dali jsme první gól, soupeř pak oživil hru střídáním, hrál jednoduše. My jsme při jejich gólu propadli. Nakonec považuji remízu za zaslouženou, bod musíme brát. Teď nás čekají dva zápasy doma, které chceme zvládnout a zachránit se."

    FC Trinity Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:0)

    Branky: 60. Kovinič - 53. Šulc.
    Rozhodčí: Zelinka - Pečenka, Kotalík - Radina (video).
    ŽK: Didiba, Procházka, Vrba (trenér) - Král, Polidar.
    Diváci: 3371.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Hrubý, Didiba (57. Tkáč) - Vukadinovič (86. Bartošák), Slončík (90.+2 Janetzký), Fantiš (57. Dramé) - Kozák (57. Kovinič). Trenér: Vrba.

    Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Král, Souček - Šulc, Jovovič (77. Černák), Hübschman, Považanec, Polidar (90.+2 Surzyn) - Ikaunieks (77. Patrák), Chramosta. Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.