<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    Semifinále – 1. zápas, Skupina o umístění | neděle 07/05/2023, 15:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 1 144 diváků (23 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Mladá Boleslav s Hradcem Králové tak mají i po třetím vzájemném duelu v ligové sezoně vyrovnanou bilanci, v základní části si oba týmy připsaly po jednom vítězství. Středočeši neprohráli počtvrté za sebou, doma dokonce posedmé. "Votroci" čekají na vítězství čtyři utkání.

    Oba trenéři udělali oproti obvyklým základním sestavám několik změn. Více experimentoval domácí kouč Hoftych, jenž poslal od úvodní minuty do zápasu Maška se Žitným. Na hrotu chyběl nejlepší jarní střelec Kušej, ani na lavičce nebyli další útočníci Škoda s Jawem.

    Královéhradecký trenér Hejkal dal poprvé v ligovém ročníku příležitost brankáři Vízkovi. Navzdory předzápasovým prohlášením ale žádné další překvapení nepřichystal, byť pouze mezi náhradníky začal nejlepší střelec týmu Vašulín.

    Jako by se změny projevily na souhře obou celků a první poločas nenabídl 1144 divákům příliš zajímavou podívanou. Až v 26. minutě Mašek poprvé prověřil brankáře Vízka. Ladrova střela o chvíli později skončila po teči mimo tři tyče. Největší šanci měl v 35. minutě půlhodině Šimek, jehož hlavička po rohovém kopu skončila těsně mimo. Hosté zahrozili pouze nepřesným volejem Kodeše.

    Krátce po změně stran si domácí gólman Mikulec už připsal první zákrok po Trusově křižné ráně. Po hodině hry se dostal do hry ze střídačky spolu s ligovým debutantem Kaulfusem i Kušej, který okamžitě rozpohyboval domácí útok. Reprezentant do 21 let se v 65. minutě skvělým zpracováním dostal až před Vízka, gólmana už ale nedokázal přehodit.

    Kušej se ocitl ve velké šanci i o deset minut později, Matějovského dlouhý pas ale zblízka neusměrnil do brány. Tlak Středočechů se závěrem utkání sílil, k brance ale nevedl. A to ani v krátké přesilovce po Smržově druhé žluté kartě. Královéhradecký záložník dostal jako první hráč v aktuální sezoně FORTUNA:LIGY třetí červenou kartu. Mladá Boleslav tak na rozdíl od loňska nevykročila k obhajobě triumfu v nadstavbové skupině výhrou.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "První poločas byl vyrovnaný, ve druhém jsme byli aktivnější a měli jsme víc gólových situací, ale nedokázali jsme to dotlačit do brány. Dneska jsme byli k výhře blíž, ale zkrátka jsme to nedotáhli. Klukům nemůžeme vytknout nic ve smyslu ochoty, snahy i dobrých nápadů. Chybělo nám akorát finální řešení."

    Stanislav Hejkal (trenér Hradce Králové): "Mladá Boleslav byla silnější na míči, na začátku jsme si nevěděli rady s jejich technickými středními záložníky. Ve druhé půli nám dělal problémy Kušej a jeho náběhy, s tím se obecně potýkáme dlouhodobě. Z naší strany to nebylo až tak vydařené utkání, ale cením si, že jsme po dlouhé době udrželi nulu. Do dvojutkání jsme vstoupili s pěti změnami v základní sestavy, příští týden budou další. Chceme dát příležitost všem hráčům širšího kádru i některým mladíkům, i když teď nám do toho vstoupila i zranění."

    FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 0:0

    Bez branek.
    Rozhodčí:
    Volek – Horák, Pochylý – Adámková (video).
    ŽK: Klíma, Trusa, Kučera, Smrž.
    ČK: 85. Smrž (Hradec Králové).
    Diváci: 1 144.

    Mladá Boleslav: Mikulec – Donát, Suchý, Šimek – Suchomel (81. Mareček), Matějovský, Karafiát, Fulnek (81. Stránský) – Žitný (60. Kaulfus) – Ladra, Mašek (60. Kušej). Trenér: Hoftych.

    Hradec Králové: Vízek – Klíma, Čech (82. Novotný), Smrž – Gabriel, Kodeš, Rada, Harazim (54. Leibl) – Kučera – Trusa, Koubek (69. Vašulín). Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.