<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | neděle 19/03/2023, 15:00 | ADAX INVEST Arena | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 4 026 diváků (37 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Severočeši potvrdili formu, zvítězili potřetí za sebou a počtvrté z posledních pěti kol a poskočili na deváté místo tabulky. Navíc mají k dobru odložený duel z minulého týdne proti Slovácku. Nováček z Brna prohrál po čtyřech kolech a třech remízách 1:1 po sobě a patří mu 12. příčka. Trenérovi Jablonce Davidu Horejšovi vyšel zápas proti klubu, za který krátce hrával.

    Jablonečtí, kteří nastoupili k utkání po 14 dnech, zahrozili jako první, Šulc však ve 13. minutě mířil jen do Berkovce. Ve zbytku první půle byli nebezpečnější domácí. Po čtvrthodině vystřelil po zemi Řezníček a radost ze 17. gólu v ligovém ročníku mu pokazila tyč.

    Lídr tabulky kanonýrů neuspěl ani pár sekund nato a o dvě minuty později se neprosadil ani do třetice, když ho vychytal Hanuš, hrající 200. ligový zápas. V 37. minutě si Řezníček v úniku příliš předkopl míč a vracející se Král stačil skluzem zasáhnout.

    K vedení pomohla Brnu výměna postů mezi krajními záložníky. Alli se posunul na levou stranu a ve 40. minutě netradičně hlavou umístil do sítě centr od Ševčíka. Drobný nigerijský křídelník skóroval v české lize podruhé.

    Odpovědět mohl Chramosta, ale ve 43. minutě minul. Dvě minuty po pauze už se jablonecký útočník prosadil poté, co po zemi zakončil povedenou akci po přihrávce střídajícího Jovoviče. Chramosta se trefil ve třetím duelu nejvyšší soutěže po sobě a jedenáctým gólem vylepšil své dosavadní maximum v jedné ligové sezoně. Zároveň potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce v ročníku.

    Severočeši v první polovině druhého dějství naprosto dominovali a 67. minutě otočili stav. Po Jovovičově přihrávce sklepl Sejk míč pro Považance a ten z hranice vápna napálil balon pod břevno. Slovenský středopolař skóroval počtvrté v ligové sezoně.

    Za tři minuty Hanuš vyrazil střílený centr Alliho ze strany. Agilní nigerijský křídelník nedokázal srovnat ani v 88. minutě po rohu a v závěru nastavení, kdy neuspěl na dlouho nohu. Jablonec zvítězil potřetí z posledních čtyř venkovních ligových zápasů, naopak Zbrojovka doma získala jen 12 z celkových 27 bodů a je tam už nejhorším celkem soutěže.

    Ohlasy:

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Zápas jsme bodově nezvládli kvůli nekvalitě v prvním poločase. Byl tam totiž z naší strany tlak a několik dobrých příležitostí, ale ani Řezníčkovi to moc nelepilo. Sice jsme šli do vedení, ale nevstoupili jsme dobře do druhé půle. Nechali jsme si zaběhnout Jovoviče, ten dal pod sebe a soupeř vyrovnal. Ta zpětná přihrávka měla oči, ale ta situace byla lehce bránitelná. Pak už byla kvalita na straně soupeře. Když už jsme získávali půdu pod nohama, rozhodl druhý gól. Kvalitní soupeř pak chytře rozkouskoval hru. Do tlaku už jsme se moc nedostali a prohráli. Mrzí mě, že jsme doma znovu neuspěli."

    David Horejš (trenér Jablonce): "Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. V tom prvním bylo moc nepřesností, kazili jsme v přechodové fázi. O poločase jsem musel trochu zvednout hlas. Věřil jsem tomu, že to tu můžeme zvládnout. Pak už náš výkon snesl parametry. Důležitá byla brzká branka na 1:1, pak jsme přidali vítězný gól a soupeře jsme už do vyložené šance nepustili. Je to pro nás povzbuzení do další práce. Jsem moc rád, že jsme výsledkově navázali na vítězství nad Hradcem. Měli jsme spousty nemocných hráčů, někteří hráli se sebezapřením. Kabinou nám totiž obrovsky projela viróza, zasáhlo to i nás trenéry. Dobře se necítil dnes ještě ani Chramosta, ale prostě to musel odehrát. Jovovič taky prodělal virózu, počítali jsme s ním v průběhu zápasu. Vnesl tam kvalitu v meziprostorech."

    Zdroj: www.fkjablonec.cz

    FC Zbrojovka Brno - FK Jablonec 1:2 (1:0)

    Branky: 40. Alli - 47. Chramosta, 67. Považanec.
    Rozhodčí: Batík - Caletka, Váňa - Kocourek (video).
    ŽK: Nečas, Ševčík, Tijani, Granečný - Polidar, Hübschman, Martinec, Sejk.
    Diváci: 4026.

    Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Tijani, Divíšek (71. Granečný) - Texl (85. Hlavica), Falta - Alli, Ševčík (71. Rogožan), Nečas (71. Fousek) - Řezníček. Trenér: Dostálek.

    Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, D. Souček - Surzyn (46. Jovovič), Šulc, Hübschman, Považanec, Polidar (90.+4 Černák) - Sejk (90.+2 Štěpánek), Chramosta (86. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.