<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | sobota 18/02/2023, 18:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 10 053 diváků (59 % z kapacity 17 078)
    Video
    Reportáž

    Severočeši po Plzni a Spartě (shodně 2:2) remizovali v domácím prostředí i se třetím týmem ze špičky tabulky a získali na jaře první bod. Slavia naopak poprvé v jarní části ztratila. V lize tak už není tým, který by měl po zimní pauze stoprocentní bilanci.

    Teplický kouč Jarošík musel kvůli množství absencí povolat několik hráčů z B-týmu včetně stopera Hory, který nastoupil v zahajovací jedenáctce k druhému ligovému utkání v kariéře. Alespoň na lavičku "Sklářů" se vrátil po zranění nejlepší ligový střelec týmu Žák. Na druhé straně nenastoupili Lingr se Ševčíkem, kteří v úvodu jara zatím ani jednou nechyběli v základní sestavě.

    Souboj dosud nejlepšího a nejhoršího týmu jarní části nabídl překvapivý vývoj prvního poločasu. Brzy bylo jasné, že se nezopakuje výsledek 6:0 ve prospěch Pražanů z podzimního vzájemného duelu. Už ve třetí minutě se po souboji Olayinky s Trubačem odrazil míč k Vachouškovi, jenž samostatný únik chladnokrevně zakončil. Devatenáctiletý syn někdejšího reprezentanta a současného sportovního ředitele Teplic Štěpána Vachouška navázal na premiérový ligový zásah z minulého kola ve Zlíně.

    Slavia mohla odpovědět ve 12. minutě, Traorého tečovaná střela ale skončila jen na tyči. Ve zbytku úvodního dějství se favorit trápil a nevypracoval si ani převahu, ani další nebezpečná zakončení. Pražané si dokonce nezapsali do statistik jedinou střelu na bránu.

    Trenér Trpišovský zareagoval ještě před pauzou dvojitým střídáním. Další dvě změny udělal hned na začátku druhého poločasu a slávisté začali soupeře dostávat pod tlak. Zvýšit mohli přesto domácí, když stoper Ogbu srazil Vachouškův centr směrem na bránu a míč trefil Koláře do nohou.

    Po hodině hry fauloval Urbanec unikajícího Olayinku a sudí Klíma nařídil pokutový kop. K tomu se postavil druhý nejlepší ligový střelec Van Buren. Dvanáctou trefu v ročníku ale nepřidal, Grigar směr jeho střely vystihl.

    V 71. minutě se dostal po více než pěti měsících do hry uzdravený slávista a reprezentační záložník Holeš. Chvíli po jeho příchodu zahrávali hosté druhou penaltu. Grigar podsekl ve vápně Hronka a tentokrát Tecl poslal teplického brankáře z pokutového kopu na druhou stranu. Kapitán Slavie dal desátou branku v ligovém ročníku.

    Tlak Pražanů s koncem utkání stále rostl, naopak domácím docházely síly. Obrat mohl dokonat Hronek, který si ještě vylepšil dobrou střeleckou pozici, ležící Grigar ale na poslední chvíli vytáhl fantastický zákrok. Žádnou další velkou příležitost na zvrat už si ale nejlepší ofenziva soutěže proti nejhorší defenzivě nevypracovala. "Sešívaní" neprohráli s Teplicemi 17. ligový duel v řadě.

    Ohlasy:

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Kluci to dneska odbojovali, hráli jako tým a bod si zasloužili. Jak to znám, tak to možná v úvodu zápasu hráči soupeře trochu podcenili, protože začátek jara se nám vůbec nevydařil. První gól nás povzbudil, dobře jsme bránili a měli jsme i nebezpečné brejky. Slavii se naopak nedařilo kombinovat, čas utíkal a nakonec to dopadlo asi spravedlivou remízou, i když v závěru měl soupeř tlak. Chybělo nám spoustu hráčů, ale náhradníci se o tu šanci poprali, tak bych si to představoval. Vachoušek si zaslouží pochvalu, stejně jako celý tým. Má skvělý charakter a pracuje na sobě, navíc si věří v koncovce, což je u útočníka důležité. V minulých zápasech jsme měli pokaždé dobrý jeden poločas. Jsem rád, že nám tentokrát náš výkon přinesl i bodový zisk."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jedna věc je ztráta bodů, druhá špatný výkon. Do utkání jsme špatně vstoupili, hned jsme inkasovali a v průběhu první půle jsme byli hodně malátní. Koledovali jsme si i o druhý gól. Po přestávce jsme si vytvořili optický tlak, ale ze hry jsme si nevypracovali dostatek šancí. Je to pro nás ztráta, předvedli jsme velmi špatný výkon v ofenzivě i defenzivě. Připravovali jsme se na to, že jde pro nás o ošidný zápas, že klíčový bude začátek. Brzký gól nás ale trochu srazil. Nejvíc nás mrzí reakce týmu po obdržené brance, i proto ty brzké změny."

    FK Teplice - SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

    Branky: 3. Vachoušek - 74. Tecl z pen.
    Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Machač - Kocourek (video).
    ŽK: Dramé, Mareček - Schranz, Traoré, Olayinka.
    Diváci: 10.053.

    Teplice: Grigar - Hora, Chaloupek, Mičevič (75. Žák) - Hyčka, Mareček, Dramé, Urbanec - Trubač - Gning, Vachoušek (78. Pleštil). Trenér: Jarošík.

    Slavia: Kolář - Pech (36. Hronek), Ogbu, Santos, D. Jurásek - Traoré (72. Holeš), Provod (46. Tecl) - Olayinka, Schranz (46. M. Jurásek), Ewerton (36. Zafeiris) - Van Buren. Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.