<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo, Základní část | sobota 05/11/2022, 15:00 | Střelecký ostrov | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 2 475 diváků (37 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Jihočeši doma vyhráli poprvé v sezoně, předtím tam osmkrát po sobě neuspěli. Díky tomu se posunuli na deváté místo neúplné tabulky. Zbrojovka prohrála po dvou vítězných kolech a klesla na sedmou příčku. K dobru má však odložený duel s Plzní, který na stadionu obhájce titulu a aktuálního lídra soutěže sehraje ve středu.

    Dynamo nastoupilo do utkání pod vedením Jiřího Lercha a Jiřího Kladrubského, kteří nahradili v pondělí odvolaného kouče Jozefa Webera.

    Oba týmy se prakticky po celý první poločas hledaly a nabídly pramálo akcí. Ráz utkání se zásadně změnil v nastavení první půle. Po centru Martina Sladkého si v pokutovém území našel míč obránce Lukáš Havel a hlavou otevřel skóre. V ligové sezoně se zapsal mezi střelce potřetí.

    Brno se však nepoložilo a hned v úvodu druhé části srovnalo. Kousek za hranicí pokutového území si zpracoval míč Ševčík a střelou levačkou překonal brankáře Janáčka. Dvacetiletý záložník vstřelil už sedmý gól v probíhajícím ročníku.

    České Budějovice sice zásah na chvíli paralyzoval, ale po pár minutách se probraly a otočily vývoj zápasu ve svůj prospěch. Pomohl jim k tomu obránce Brna Hlavica, který si v 59. minutě nohou srazil do vlastní branky centr Hory. Zbrojovka o osm minut později také skórovala, ale zásah nejlepšího kanonýra ligové sezony Řezníčka neplatil kvůli ofsajdu.

    Jihočeši navíc devět minut před koncem náskok navýšili. Opět u toho byl Hlavica, jenž tentokrát v pokutovém území trefil rukou do obličeje Havla a sudí nařídil penaltu. Z ní přidal třetí gól domácích a svůj první v ligovém ročníku Hora.

    Dynamo si však v závěru situaci zkomplikovalo, když v 85. minutě hlavou snížil Texl. Rovněž on zaznamenal premiérový zásah v aktuální sezoně.

    Následně mohl opět navýšit náskok Českých Budějovic střídající Penner, ale jeho pokus skončil na břevně. V nastaveném čase ale zase mohlo zachránit remízu Brno, jenže bývalý hráč Jihočechů Řezníček po skrumáži neuspěl a poslal míč nad břevno.

    Hostující tým v posledních šesti vzájemných zápasech v lize nezvítězil a počtvrté za sebou prohrál.

    Ohlasy

    Jiří Kladrubský (trenér Českých Budějovic): "Po odvolání trenéra Webera jsme se snažili něco přenést na hráče a snad se nám to povedlo. Fotbal není složitý, a když máte vnímavé hráče jako máme my, tak jsem neměl obavy. Vysoké napadání, které jsme dnes předváděli, bude v lize platit na každého soupeře. Škoda, že jsme brzy po začátku druhého poločasu inkasovali. Pak jsme byli trochu nervózní. A infarktový byl také závěr. Ale pořád jsem klukům věřil a taková výhra potěší. Navíc my jsme ji doma potřebovali, protože jsme to předtím výsledkově nezvládali. Jako hráč si nepamatuju, že bychom poprvé doma zvítězili až v posledním podzimním zápase. Ale zaplaťpánbůh za tu výhru. Tohle utkání jsme potřebovali zvládnout a teď můžeme jet s čistou hlavou příští týden na Spartu."

    Richard Dostálek (trenér Brna): "Hráli jsme dva rozdílné poločasy. Ten první byl z naší strany hodně špatný. Nepovedl se nám vstup do utkání, projevovala se na nás nervozita, ztráceli jsme hodně míčů a kupili jsme moc nepřesností. I tak se nemělo stát, že jsme v závěru půle obdrželi gól, což nás pak samozřejmě trošku přibrzdilo. Ve druhém poločase jsme už byli aktivnější, odehráli jsme zajímavý zápas a dokázali jsme vstřelit i góly. Při penaltovém zákroku byl míč už dávno pryč. Ptal jsem se na to hráčů, prý tam kontakt byl, ale byl neúmyslný. Musíme se i podívat na gól Jakuba Řezníčka, který nebyl uznaný kvůli ofsajdu. Zdálo se mi, že tam byl v objetí s hráčem soupeře, tak je otázka, jestli se do této pozice vracel z ofsajdu."

    SK Dynamo České Budějovice – FC Zbrojovka Brno 3:2 (1:0)

    Branky: 45.+2 Havel, 59. vlastní Hlavica, 81. Hora z pen. – 47. Ševčík, 85. Texl.
    Rozhodčí: Nehasil – Machač, Šimáček – Petřík (video).
    ŽK: Hlavica, Blecha (oba Brno).
    Diváci: 2 475.

    České Budějovice: Janáček – Sladký, Havel, Králik, Skovajsa – Čmelík, Čavoš, Hora, Hellebrand (90.+3 Broukal), Mršič (75. Penner) – Zajíc. Trenér: Lerch.

    Brno: Berkovec – Hrabina, Hlavica (83. Blecha), Šural, Granečný – Texl, Souček (68. Falta) – Alli (68. Pachlopník), Ševčík, Hladík (68. Rogožan) – Řezníček. Trenér: Dostálek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.