<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | neděle 09/10/2022, 16:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 858 diváků (39 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Oba týmy čekají tři kola na vítězství. Ostravští venku v ligové sezoně i napopáté remizovali a v neúplné tabulce zůstali na 14. místě. Liberec doma v tomto ligovém ročníku počtvrté za sebou nevyhrál a je šestý. Má přitom jen o čtyři body více než Baník.

    Liberečtí nastoupili v obvyklém rozestavení s třemi stopery. Severočechům se do sestavy vrátil jejich nejlepší střelec v ligové sezoně Van Buren, který minule proti Slavii nemohl hrát kvůli hostování z Edenu. Baník stejně jako před týdnem při porážce s Českými Budějovicemi nasadil dva útočníky Almásiho s Klímou.

    Severočeši začali aktivněji a v úvodu Slezany přehrávali. V šesté minutě se dostal po kolmici za obranu Van Buren, ale brankář Laštůvka vyškrábl míč na roh. Ostravský veterán mezi tyčemi si o chvíli později poradil i s Preislerovou hlavičkou.

    Na opačné straně těsně minul Klíma. Ve 22. minutě hlavičkoval Matoušek jen do Laštůvky, o šest minut později gólman Baníku jen vyrazil Mikulovu ránu z hranice vápna před sebe, ale dobíhající Preislerovi se zakončit nepovedlo.

    Ve 36. minutě Gebre Selassie ostře fauloval Plavšiče a sudí Batík po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu domácího obránce vyloučil. Nejprve mu udělil pouze žlutou kartu. Severočeši dohrávali od 38. minuty v deseti i v minulém domácím duelu s Baníkem, v němž utrpěli porážku 0:2. Přesilovku mohl brzy využít Almási, ale ve 40. minutě hlavičkou zblízka gólmana Vliegena nepřekonal a první branky po zranění se nedočkal.

    Ostravští po změně stran měli v početní převaze více ze hry, ale domácí obrana pracovala dobře a nepouštěla soupeře do šancí. Výjimkou byla situace ze 68. minuty, kdy Cadu připravil Almásimu gólovou pozici, ale hostující útočník minul.

    V 77. minutě se dostal do brejku liberecký Frýdek, vracející se Šehič však stačil srazit střelu na roh. Po něm se domácí marně dožadovali penalty za údajnou ruku. Domácí i v deseti vycítili šanci a v 83. minutě po dalším rohu Van Burenovu hlavičku vyrazil Laštůvka.

    Severočeši doma v lize s Baníkem potřetí za sebou neskórovali, ale v rozkouskovaném závěru už remízu udrželi. Trenérovi Slovanu Kozlovi tak částečně vyšel zápas proti slezskému klubu, kde před angažmá v Liberci působil.

    Ohlasy

    Luboš Kozel (trenér Liberce): "Jsem zklamaný a trochu rozpolcený, že jsme nevyhráli. Myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon. Od první minuty jsme byli aktivní, jediné, co nám chybělo, bylo dát gól. Velkou šanci měl Mick van Buren, v některých situacích nám chyběl kousek. Do 35. minuty jsme byli lepší, pak přišla červená karta, která s námi otřásla. Do půle jsme to nějak silou vůle ubránili. Pak jsme se zklidnili, změnili rozestavení. Snažili jsme se soustředit na defenzivu, ale chtěli jsme být stále aktivní. Baník držel míč, chvílemi nás dostal pod tlak a měl nějakou nebezpečnou situaci. Ale ty největší šance jsme měli my. I v deseti jsme hráli v závěru velmi dobře. Laštůvka byl nejlepší hráč Baníku, chytil tři čtyři gólové šance. I když jsme hráli 55 minut v deseti, zasloužili jsme si vyhrát."

    Pavel Vrba (trenér Ostravy): "Samozřejmě jestliže hrajete od 38. minuty proti 10 lidem a nezískáte tři body, je to málo. Na druhu stranu jsme hráli venku, tak nevím, jestli je remíza málo. Nepředvedli jsme takový výkon, abychom si zasloužili víc. Výsledek celkově odpovídá zápasu. Myslím, že pro oba je to maximum, co mohlo být. Z naší strany měla být lepší mezihra, z křídelních prostorů víc přihrávek do vápna. Měli jsme vepředu dva vysoké hráče. Kromě jedné šance, kterou měl Almási, jsme si v druhém poločase žádnou výraznou příležitost nevytvořili. To je špatně."

    FC Slovan Liberec – FC Baník Ostrava 0:0

    Bez branek.
    Rozhodčí:
    Batík – Pečenka, Kotalík – Szikszay (video).
    ŽK: Matoušek, Červ, Čvančara (kondiční trenér) – Cadu, Kaloč, Šehič, Almási.
    ČK: 38. Gebre Selassie (Liberec).
    Diváci: 3 858.

    Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý – Mikula, Červ (57. Purzitidis), Valenta, Preisler (87. Fukala) – Frýdek – Van Buren (90.+2 Rabušic), Matoušek (57. Prebsl). Trenér: Kozel.

    Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Frydrych, Lischka, Šehič (86. Fleišman) – Cadu, Kuzmanovič (67. Tetour), Kaloč, Plavšič – Klíma (67. Tijani) – Almási. Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.