<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | neděle 10/04/2022, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 10 386 diváků (54 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slavia navázala na podzimní venkovní vítězství nad Pardubicemi 5:0 a vyhrála třetí z dosavadních čtyř vzájemných ligových duelů. Červenobílí nebodovali v jediném z posledních 64 zápasů nejvyšší soutěže v Edenu a ideálně se naladili na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam. Pardubičtí jako jediný tým v devíti jarních kolech nevyhráli a na předposledním místě tabulky ztrácejí tři body na čtrnácté Teplice.

    Slavia nastoupila hned s devíti změnami v základní sestavě oproti čtvrteční remíze 3:3 v Rotterdamu s Feyenoordem v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. Mezi tyče se vrátil Mandous, na hrotu útoku zase dostal poprvé od příchodu do Edenu od úvodu šanci Fila. Pardubičtí trenéři nasadili i dva mladé ligové debutanty Hanče s Marešem.

    Červenobílí vstoupili do utkání velkým náporem a v úvodních minutách nepouštěli hosty na svou polovinu. Ve 12. minutě nasprintoval do velké šance Schranz, ale Letáčka z pravé strany nepropálil. Pražané z úvodního tlaku vedení nevytěžili a v polovině první půle mohli inkasovat. Vacek se po přiťuknutí od spoluhráče dostal až před Mandouse, domácího gólmana ale nepropálil.

    Východočeši se v druhé části úvodního dějství osmělili a Slavia už tolik nedominovala. Po půlhodině hry našel Jurásek centrem z levé strany nabíhajícího Provoda, který ale v obrovské šanci minul. Domácí záložník se dočkal až v 41. minutě. Sedmnáctiletý mladík Hanč v rohu vápna hloupě fauloval Ousoua a Provod poslal střelu z penalty k opačné tyči, než kam skočil Letáček. Reprezentační středopolař skóroval poprvé od nedávného návratu na trávníky po zranění.

    Pardubičtí měli ještě jednu velkou možnost na zdramatizování duelu. V 52. minutě se protlačil k hlavičce Kostka a domácí podruhé v utkání podržel Mandous. Za dvě minuty slávisté pojistili svůj náskok. Fila ve vápně chytře zády přiťukl míč Provodovi a ten zamířil přesně k tyči. Nejlepší hráč minulé ligové sezony poprvé v kariéře zaznamenal v jednom utkání nejvyšší soutěže dvě branky.

    V 62. minutě se prosadili Pražané potřetí. Na Plavšičův centr z levé strany se protlačil důrazný Schranz a připsal si devátý gól v ligovém ročníku. Vzápětí po přečíslení vyrazil Plavšičův pokus Letáček, na opačné straně z podobné pozice zasáhl Mandous proti střídajícímu Matějkovi. Domácí gólman si pak poradil i se střelou v podání Kostky.

    Na posledních 16 minut se dostal do hry i uzdravený slávistický záložník Ševčík. Jiný střídající hráč přidal v 84. minutě čtvrtý gól Pražanů. Tecl neproměnil samostatný únik, ale jeho přihrávku už uklidil do odkryté branky Traoré. Záložník z Pobřeží Slonoviny se trefil potřetí v ligové sezoně.

    Ohlasy:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Náš výkon byl od první minuty takový fotbalový, hráli jsme velice dobře po celý zápas. Akorát v první půli jsme se těžce prokousávali do gólových šancí, to je jediné, co tomu chybělo. Soupeř měl v první půli gólovou šanci, při které nás podržel Mandy (Mandous). Ke konci prvního poločasu jsme se díky penaltě dostali do vedení. V druhém poločase výkon s dobrou kombinací a dobrým pohybem pokračoval. Vyústilo to v šance a další tři góly. Jsem spokojen. Vyhráli jsme, nikdo se nezranil. Blíží se konec základní části a každý bod je důležitý. Motivace by byla stejná, i kdyby Plzeň včera neztratila. Ale vidina toho, že se můžeme dostat na první místo, nás před zápasem dostala do lepšího psychického rozpoložení. Ta touha byla velká."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Utkání jsme začali v hlubokém bloku. Domácí byli většinu prvního poločasu na míči, přesto jsme si vytvořili dvě dobré šance. Škoda té penalty, že jsme neudrželi poločas bez branek. Vytvořili jsme chybu a po ní byla penalta, která pramenila z nezkušenosti. V druhém poločase jsme hru trochu srovnali, ale projevila se kvalita domácích. Sami jsme vytvořili chyby, po kterých jsme inkasovali, a domácí zvítězili 4:0. Myslím, že je to pro nás docela kruté. Kluci zaslouží pochvalu za to, jak utkání zvládli. Měli jsme několik změn v sestavě, hráli i dva dorostenci. Kluci odvedli maximum. Pořád věřím, že soutěž zachráníme. Teď přijdou zápasy pravdy."

    SK Slavia Praha – FK Pardubice 4:0 (1:0)

    Branky: 41. z pen. a 54. Provod, 62. Schranz, 84. Traoré.
    Rozhodčí: Černý -– Nádvorník, Antoníček – Klíma (video). 
    ŽK: Provod, Ousou – Patrák. 
    Diváci: 10 386.

    Slavia: Mandous – Bah (75. Kúdela), Ousou, Hovorka, Jurásek – Hromada, Provod – Schranz (75. Šmiga), Plavšič (75. Ševčík), Lingr (75. Tecl) – Fila (81. Traoré). Trenér: Trpišovský.

    Pardubice: Letáček – Kostka (81. Halász), Toml, Hanč, Cadu – Jeřábek – Mareš (60. Rezek), Vacek (81. Lupač), Solil, Patrák (71. Sychra) – Huf (60. Matějka). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.