<
14.05.-16.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3376:2983
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3351:5047
    5FC Baník Ostrava3349:4745
    61.FC Slovácko3344:4844
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526
    13. kolo, Základní část | středa 01/12/2021, 18:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 000 diváků (16 % z kapacity 6 300) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Naopak Karviná v nejvyšší soutěži nezvítězila už 17 utkání a zůstává jediným týmem v ligové sezoně, který ještě naplno nebodoval. Slezané jsou v tabulce o skóre před posledními Teplicemi. Utkání se původně mělo hrát již před měsícem, ale kvůli koronaviru v karvinském celku bylo odloženo.

    Bohemians vstoupili do zápasu aktivněji a ve 22. minutě otevřeli skóre. Na centr od Hronka z levé strany si na zadní tyči naběhl Puškáč a nadvakrát protlačil míč za brankáře Bolka. Domácí útočník se trefil pošesté v ligové sezoně a osamostatnil se v čele týmové střelecké tabulky.

    Za necelé dvě minuty Pražané zvýšili. Po závaru ve vápně se odrazil balon těsně za šestnáctku na Köstla a ten přízemní střelou k tyči upravil na 2:0. Stoper "Klokanů" skóroval podruhé v ligovém ročníku.

    Karviná postrádala kvůli karetním trestům hned tři opory Papadopulose, Bartošáka a Túlia. Slezané i tak dokázali soupeře v úvodním dějství přestřílet, ale ke gólům to nevedlo. Ve 34. minutě se Durosinmi protlačil až před brankáře Bohemians Le Gianga, který v lize nastoupil poprvé od zářijového debaklu 1:5 se Slavií, ale v obrovské šanci napálil jen břevno.

    Po změně stran domácí gólman v 54. minutě vyrazil Qoseho povedený pokus z přímého kopu. Chvíli nato na opačné straně zamířil Květ mimo. Čtvrthodinu před koncem Hronek trefil tyč, ale stejně byl v ofsajdu.

    Potřetí se tak Pražané radovali až v 81. minutě, kdy vystihli chybou rozehrávku Slezanů a rychlou kombinační protiakci zakončil po kličce gólmanovi do odkryté branky střídající Necid. Bývalý reprezentant se trefil poprvé v ligové sezoně. Bohemians doma v nejvyšší soutěži s Karvinou v šesti zápasech ještě neprohráli a popáté neinkasovali.

    Ohlasy:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Pro nás byl zápas důležitý ze dvou hledisek. První vyplývalo z postavení obou týmů v tabulce, potřebovali jsme Karvinou porazit, abychom jí zase odskočili. Druhý faktor byl ten, že jsme se potřebovali rehabilitovat za ostudnou porážku a hanebný výkon v Plzni. Jsem rád, že se to povedlo. Vítězství 3:0 vypadá jednoznačně, ale rozhodly to dva slepené góly během prvního poločasu. Karviná jinak zlobila, byla nepříjemná. Náš výkon nepatřil k těm nejlepším, trochu nám pomohlo štěstí, že jsme Karvinou nepustili do nějakého kontaktního gólu. Výkon Karviné nebyl špatný, nebylo to tak jednoznačné, jak vypadá výsledek."

    Bohumil Páník (trenér Karviné): "Fotbal je o zodpovědnosti, důslednosti a disciplíně. U prvního a třetího gólu jsme tyto věci neměli. Stopeři, kteří to mají ubránit, jsou bohužel u těchto dvou gólů. Takhle nezodpovědně se nedá hrát. Druhá věc je, že osmnáctiletý dorostenec, kterého jsme vytáhli, je pomalu nejlepší na hřišti a nejvíc ohrozil branku soupeře. Kdybychom dali na 2:1, ještě bychom měli šanci s tím něco udělat. Klíč byly první dva rychlé inkasované góly, které nás zmrazily a prakticky rozhodly. Domácí hráli zkušeně, dovedli si rozfázovat hru a druhou půli jsme se už moc k ničemu nedostali. Bohemka zaslouženě vyhrála svou důsledností, na rozdíl od nás dokážou finální fázi dořešit. Proto zase odjíždíme bez bodu. Neseme to těžce, celý realizační tým. Ještě máme tři kola do konce podzimu, každý hráč si píše svou historii, zda může mužstvu pomoci na jaře nebo ne."

    Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná 3:0 (2:0)

    Branky: 22. Puškáč, 24. Köstl, 81. Necid.
    Rozhodčí: Franěk – Caletka, Pečenka – Berka (video).
    ŽK: Květ (Bohemians).
    Diváci: 1000 (omezený počet).

    Bohemians: Le Giang – Dostál, Jindřišek, Köstl – Fulnek, Ljovin, Květ (83. Nový), Kovařík (72. Bartek) – Hronek (83. Novák) – Puškáč (59. Necid), Keita (72. Chramosta). Trenér: Klusáček.

    Karviná: Bolek – Santos, Šindelář, Buchta – Křapka (74. Mikuš), Mangabeira (46. Stropek), Qose, Šehič (80. Jurásek) – Čmelík (80. Svoboda), Nešický (65. Sinjavskij) – Durosinmi. Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.