<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    33. kolo | neděle 23/05/2021, 17:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 768 diváků (6 % z kapacity 12 474) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    V první vážnější šanci se v 8. minutě po individuálním průniku ocitl domácí Chytil, jeho pokus však minul vzdálenější tyč Šedovy branky. Ve stejné minutě se na druhé straně uvolnil Jiří Klíma, jehož technickou střelu zpoza vápna pokryl Mandous.

    V 17. minutě šli hosté do vedení. Po kombinaci ve středu hřiště dostal na pravé straně míč Drchal a povedeným míčem našel na zadní tyči Jiřího Klímu, který ve skluzu překonal domácího brankáře. O 10 minut později Drchalův pas z pravé strany srazil Beneš jen k nabíhajícímu Klímovi, jehož povedená střela z voleje pořádně protáhla Mandouse.

    Vzápětí se na Mandouse řítil z pravé strany osamocený Zmrhal, hostující záložník ale branku v dobré pozici minul. V 35. minutě zahrozili rovněž domácí, za které odehrál poslední zápas záložník Houska. Látalova střela zpoza vápna proskákala kolem levé tyče. Před pauzou Drchal opět z pravé strany našel ve vápně Klímu a jeho střela z první tentokrát zamířila do tyče.

    Druhou branku přidali hosté ve 47. minutě. Po Zmrhalově rohovém kopu se na zadní tyči prosadil Drchal. Stejný hráč se dostal o 10 minut později do samostatného úniku, jenže pod tlakem zakončil jen do Mandouse.

    V největší šanci domácích se v 60. minutě po Benešově centru ocitl hlavičkující Chytil, ale Šeda proti jeho pokusu předvedl dobrý reflexivní zákrok.

    Velkou šanci zvýšit vedení Mladé Boleslavi měl v 70. minutě střídající Škoda, jenže z malého vápna hlavičkoval těsně vedle. Hostující útočník dostal další možnost o dvě minuty později a podruhé už se nemýlil, když poslal Skalákův centr hlavou přesně k pravé tyči.

    Snížit mohl vzápětí Zifčák, ale jeho hlavička skončila mimo. Druhou branku v zápase mohl ještě pět minut před koncem přidat Drchal, ale v nadějné pozici z pravé strany branku netrefil. Minutu před koncem se sám před Šedou ocitl Poulolo, ale z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře překonat nedokázal.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Dnes jsme měli obrovské problémy, protože nám vypadla spousta hráčů a vzali jsme některé z devatenáctky. Na hře to pak bylo vidět. Hrálo se nahoru dolů se spoustou šancí. Bylo to z naší strany bez koncentrace, jako by se o nic nehrálo. Nasekali jsme navíc spoustu chyb. Už ten konec sezony jen dohráváme, ale i tak jsme to chtěli dohrát důstojně. Dnes jsme na soupeře neměli, měl velkou kvalitu. Musím uznat, že Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě. Samozřejmě to mrzí, obzvlášť po takovém vystoupení, které jsme dnes předvedli. Každý si musí sáhnout do svědomí."

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do zápasu, úvod nebyl úplně podle našich představ. Postupem času jsme se dostali do hry a nakonec i do vedení. Naše útoky byly nebezpečné a měli jsme další šance na zvýšení náskoku. Vstup do druhé půle byl podstatně lepší, slušně jsme kombinovali a druhý gól pak asi definitivně rozhodl o výsledku. Olomouc pak měla jednu nebezpečnou situaci, při které nás podržel Šeda. To jsme přečkali a navíc se nám podařilo vstřelit třetí branku. Po přestřelce se Spartou jsem hlavně rád, že jsme udrželi čisté konto. Výsledek 3:0 je pro nás výborný. Minule jsme dali čtyři branky a neměli jsme ani bod, dnes si se třemi góly odvážíme všechny tři body."

    SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)

    Branky: 17. Jiří Klíma, 47. Drchal, 72. Škoda.
    Rozhodčí: Cieslar - Flimmel, Melichar.
    ŽK: Fiala - Skalák, Škoda, Řezník.
    ČK: 82. Fiala (Olomouc).
    Diváci: 768 (omezený počet).

    Olomouc: Mandous - Radek Látal, Beneš, Poulolo, Hála (46. Šíp) - Zahradníček (65. Fiala), Breite, Houska (88. Uriča), Zmrzlý, Daněk (65. Zifčák) - Chytil (83. Hapal). Trenér: Radoslav Látal.

    M. Boleslav: Šeda - Douděra, Řezník, Šimek (46. Jakub Klíma), Preisler - Skalák (86. Dufek), Dancák, Matějovský (69. Budínský), Zmrhal - Jiří Klíma (69. Škoda), Drchal. Trenér: Jarolím.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.