<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    33. kolo | neděle 23/05/2021, 17:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 747 diváků (13 % z kapacity 5 690) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Pražané, kteří ve čtvrtek po výhře 1:0 ve finále domácího poháru v Plzni získali double, nastoupili v kombinované sestavě bez řady opor a reprezentantů, i tak ale udrželi neporazitelnost v této ligové sezoně. V nejvyšší soutěži bodovali 45x za sebou a opět prodloužili historický rekord. Jablonec podruhé za sebou nezvítězil a ztratil naději na druhé místo. Severočeši skončí třetí a zahrají si kvalifikaci Evropské ligy.

    Slávistický trenér Trpišovský dal na žádost reprezentačního kouče Šilhavého volno řadě hráčů, kteří se chystají na evropský šampionát, a od začátku nasadil jen dva členy základní sestavy z pohárového finále. Ze zdravotních důvodů chyběl i nejlepší ligový střelec Kuchta stejně jako jeho jablonecký pronásledovatel v tabulce kanonýrů Schranz. Za Pražany poprvé v lize nastoupil sedmnáctiletý Samek a také brankář Stejskal.

    Červenobílí začali lépe a už v páté minutě otevřeli skóre. Na Bahův tečovaný centr si naběhl Lingr a pohotově umístil míč přesně k tyči. V lize skóroval poprvé od února.

    Jablonečtí za deset minut srovnali. Po velké chybě ve středu obrany se dostal po Považancově přihrávce před Stejskala Doležal a nezaváhal. Připsal si 13. gól v ligové sezoně a na lídra střelecké tabulky Kuchtu ztrácí už jen jednu branku.

    V 21. minutě nařídil sudí Pechanec po zákroku domácího brankáře Hanuše na Baha penaltu, po přezkoumání situace u videa ji ale odvolal. Pokutový kop neodpískal ani na druhé straně po lehkém přitažení Pilaře. Po půlhodině vyrazil Bahovu střelu z přímého kopu Hanuš, těsně před pauzou pak hostující obránce na druhé straně zblokoval kousek vedle Pilařovu hlavičku.

    Po změně stran ubylo šancí. Slávistický trenér Trpišovský postupně poslal na trávník další dva mladíky a jeden z nich Rigo si stejně jako Samek připsal premiérový ligový start.

    V závěru mohli dvakrát rozhodnout domácí. V 83. minutě však střídajícího Jovoviče vychytal Stejskal a poté Štěpánek těsně minul. Slávisté, kteří mají už od začátku května jistý třetí titul po sobě, v lize podruhé za sebou remizovali 1:1.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Byli jsme trošku zmrazení z toho, že jsme dostali tak brzo branku. Když v páté minutě prohráváte se Slavií 0:1, je to nepříjemné. Ale pak jsme se zvedli a vyrovnali jsme. Poločas skončil 1:1. Ve druhém poločase jsme už měli balon víc pod kontrolou a měli jsme větší šance než Slavia. Jovovič, Štěpánek, mohli jsme dosáhnout branky. Chtěli jsme zvítězit, ale i bodu si proti Slavii ceníme. Byli jsme pořád na dostřel Sparty, pořád jsme ji v uvozovkách strašili."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Měli jsme hodně kombinovanou sestavu. I tak jsme do toho vstoupili skvěle, hráli jsme výborně a dali jsme gól. Pak jsme bohužel udělali vzadu hloupou chybu, ta mě mrzí. Gól domácím hodně pomohl a pak už byl zápas vyrovnanější. V druhé půli byli domácí nebezpečnější, my jsme měli obrovské problémy se sestavou a vůbec to dohrát. Honza Stejskal nás těsně před koncem udržel v zápase. Hodně nás láká neporazitelnost. Jablonec nastoupil v plné sestavě, nám vzalo čtvrteční finále poháru hodně sil. Přijeli jsme bez 12 hráčů, proto jsem rád, že jsme to tu zvládli."

    FK Jablonec – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

    Branky: 15. Doležal – 6. Lingr.
    Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Kříž – Adam (video).
    ŽK: Štěpánek, Považanec, Krob, Jovovič – Oscar, Kačaraba.
    Diváci: 747 (omezený počet).

    Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Kubista, Martinec, Krob – Kratochvíl, Považanec – Pleštil (79. Podaný), Smejkal (61. Jovovič), Pilař (88. Hübschman) – Doležal. Trenér: Rada.

    Slavia: Stejskal – Bah (46. Kúdela), Kačaraba, Zima, Oscar – Traoré, Samek (78. Deli) – Van Buren, Beran (61. Hilál), Sima (61. Višinský) – Lingr (80. Rigo). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.