<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo | sobota 23/01/2021, 14:00 | Andrův stadión | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Po úvodní vyrovnané dvacetiminutovce domácí hned z první dotažené akce ve 25. minutě skórovali. Nešporův centr propadl k Vepřekovi, kterého vychytal brankář Fendrich, ale míč se odrazil k Daňkovi a osmnáctiletý záložník si připsal premiérový ligový gól v kariéře.

    Olomoučtí hned za čtyři minuty zvýšili. Španěl González se v šestnáctce uvolnil přes bránícího Březinu a o střelou tyčku poslal míč podruhé za Fendricha.

    Ve 43. minutě mohl Opavu vrátil do hry Žídek, ale z rohu hlavičkoval do břevna. Těsně před pauzou šance Slezanů ještě více snížil francouzský obránce Tiéhi, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě.

    Hosté navzdory oslabení vstoupili do druhého dějství dobře. Kania v pokutovém území spadnul po kontaktu s Hubníkem a rozhodčí pro Opavu nařídil penaltu, kterou v 56. minutě proměnil Nešický.

    Olomoučtí však větší drama nepřipustili. V 64. minutě nejistý Fendrich vyrazil Vepřekovu ránu jen ke Gonzálezovi a ten už měl zblízka snadnou práci. Španělský záložník dnes vstřelil stejně branek jako za předchozích 51 ligových zápasů dohromady. Hned za minutu přidal čtvrtý domácí gól Houska přesnou střelou k tyči. Opavští čekání na venkovní vítězství v nejvyšší soutěži prodloužili na 23 duelů.

    Ohlasy:

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Utkání pro nás bylo hlavně po psychické stránce strašně náročné. Každý očekává, že získáme tři body, protože je Opava na posledním místě. Viděli jsme ale hrát Opavu se Spartou, kdy podala vynikající výkon, Spartu potrápila a předvedla, že je nepříjemným soupeřem. Vstoupili jsme do utkání dobře, bylo tam hodně soubojů a pomocí míčů za obranu jsme se dostávali zejména po stranách do přečíslení. Dali jsme dva góly, ale po poločase zase přestaneme hrát, uděláme penaltu a zkomplikujeme si to. Úplně jsem zkameněl, protože nejde nemyslet na to, kolik bodů jsme tu už ztratili. Jsem ale rád, že potom už jsme to rychle rozhodli. Dostali jsme se tam znovu po krajích do centrů a zakončení. Ještě mě mrzí konec zápasu, kde jsme měli hrát lépe, vytvořit si více gólových příležitostí a vstřelit ještě nějaké góly."

    Lukáš Černín (asistent trenéra Opavy): "Chtěl bych pogratulovat Sigmě k zaslouženému vítězství. Rozhodlo se o něm už v prvním poločase, kdy nám Sigma nedovolila být aktivní v zakládání útoků. Byli na nás nachystaní a důrazní, tak jsme zvolili delší nákopy. Čekali jsme, že budeme úspěšnější, ale Beneš s Hubníkem nám toho moc nepovolili. Sem tam jsme se dostali přes stranu nahoru, ale tím to pro nás končilo. Doufali jsme, že navážeme na výkon se Spartou, kde jsme na tom byli kombinačně velmi dobře. Dnešní utkání od nás bylo ale po herní stránce slabé. Před poločasem jsme se dostali po dvou faulech do desíti. O poločase jsme si řekli, že by bylo fajn utkání zdramatizovat. Nebyli bychom jediný celek, který to tady zvládl. Naše hra se trochu zlepšila a podařilo se nám snížit na 1:2. V tom okamžiku jsme cítili šanci. Sigma si to nedala vzít, byla nadále aktivní a měla tlak v našem vápně. Měla kvalitní centry do vápna, kde byla důrazná a tam se to rozhodlo."

    SK Sigma Olomouc - SFC Opava 4:1 (2:0)

    Branky: 29. a 64. González, 26. Daněk, 65. Houska - 57. Nešický z pen.
    Rozhodčí: Lerch - Caletka, Antoníček - Adam (video).
    ŽK: Breite - Tiéhi, Březina.
    ČK: 45.+1 Tiéhi (Opava).
    Bez diváků.

    Olomouc: Mandous - Radek Látal, Hubník, Beneš, Vepřek (79. Zmrzlý) - González, Breite, Houska (79. Sladký), Chytil (69. Hála), Daněk (79. Yunis) - Nešpor (69. Radič). Trenér: Radoslav Látal.

    Opava: Fendrich - Březina, Didiba, Žídek - Mondek (71. Řezníček), Nešický (71. Janjuš), Tiéhi, Hellebrand (71. Večerka), Kania (82. Helešic) - Juřena, Čvančara (46. Schaffartzik). Trenér: Skácel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.