<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo | sobota 23/01/2021, 16:00 | Ďolíček | O2 TV stream MD

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slovácko rozhodlo o triumfu v Ďolíčku už v prvním poločase v rozmezí 25. až 37. minuty, kdy se trefili Janové Kalabiška a Kliment, který dvakrát proměnil penaltu. Za "Klokany" snížil v 73. minutě střídající David Puškáč. O pět minut později mohl utkání zdramatizovat Tomáš Necid, pokutový kop však neproměnil.

    Úvodních 25 minut nepřineslo žádnou šanci. Hosté se prosadili z první příležitosti v zápase. Jurečka ve vápně našel hlavou Kalabišku a ten překonal Le Gianga.

    O necelých šest minut později domácí gólman při výběhu fauloval Jurečku. K pokutovému kopu se postavil Kliment, jenž se trefil přesně k tyči a mezi střelce se zapsal ve čtvrtém kole po sobě.

    O chvíli později se Ljovin v šestnáctce "Klokanů" vrhl pod nohy Sadílkovi a rozhodčí Orel odpískal druhou penaltu pro Slovácko. Kliment tentokrát úspěšně zamířil na druhou stranu. Vršovický celek naposledy v lize prohrál úvodní dějství 0:3 v květnu 2017 v Liberci.

    Do druhého poločasu poslal domácí trenér Klusáček ofenzivní hráče Vodháněla s Puškáčem. Hosté ale Bohemians do ničeho nepouštěli. Až v 73. minut Puškáč po Vaníčkově centru z první vyzrál na Nemravu, hostující kapitán Kadlec vykopl míč zpoza brankové čáry příliš pozdě.

    Vzápětí Kalabiška fauloval ve vápně Necida a penalty se dočkali i domácí. Jenže Necid zamířil vedle. Na opačné straně Kliment téměř zkompletoval hattrick.

    Bohemians prohráli se Slováckem v lize po sedmi duelech, po stejně dlouhé sérii mu poprvé od listopadu 2014 podlehli v nejvyšší soutěži i v Ďolíčku.

    Mužstvo trenéra Svědíka ztrácí dva body na druhý Jablonec a třetí Spartu, oba celky však sehrály o utkání méně.

    Ohlasy:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Od začátku zápasu nám dělala starost hra Slovácka, které bylo silné na míči. Aktivita byla pořád na jeho straně. Od začátku hru kontrolovalo a zaslouženě šlo do vedení, které pojistilo dvěma brankami z penalt. Řešení z naší strany bylo hrozně hektické, ať už od Patrika (Le Gianga) nebo Vládi (Ljovina). Jsou to školácké fauly, které by se stávat neměly. V poločase byl stav 0:3, to se hrozně těžko otáčí. Řekli jsme si, že se ve druhém poločase, i když se nám to nepodaří otočit, musíme fanouškům omluvit zlepšeným výkonem ve druhé půli. Pokud by se nám podařilo proměnit penaltu na 2:3, tak byla pořád spousta času s výsledkem něco udělat, ale Tomáš (Necid) dal vedle. Je potřeba říct, že Slovácko zvítězilo zcela zaslouženě a chtěl bych mu pogratulovat k výbornému výkonu. Potvrdili, že se jim teď daří a že se pohybují nahoře v tabulce. Musíme se z toho rychle oklepat a připravit se na středeční zápas s Opavou."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas se mi hodnotí dobře. Myslím si, že jsme byli ve všech aspektech hry lepší, vyjádřili jsme to i brankově. I na tomhle terénu jsme se tam snažili dostávat kombinačně, z křídelních prostorů, centry před bránu, z čehož pramenily i dvě penalty. Soupeři jsme vůbec nic nedovolili, snad ani jednu střelu. První poločas jsme pracovali velmi dobře. I začátek druhého poločasu, v podstatě do prvního gólu soupeře, jsme si hru hlídali. Pak nepochopitelně dostaneme branku a začneme hrát něco úplně jiného. Potom jsme zbytečně soupeři dali víc prostoru, dělali jsme tam trošku chybičky a zbytečně si závěr zkomplikovali. Dovolili jsme soupeři kopat penaltu. Klíčové bylo, že se penalta neproměnila. Potom bylo jasné, že utkání dohrajeme, protože jsme soupeři nic nedovolili. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli."

    Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:3 (0:3)

    Branky: 74. Puškáč - 32. a 37. Kliment obě z pen., 25. Kalabiška.
    Rozhodčí: Orel - Kříž, Vodrážka - Franěk (video).
    ŽK: Vodháněl - Kalabiška, Kubala, Nemrava.
    Bez diváků.

    Bohemians: Le Giang - Dostál (46. Vodháněl), Bederka, Hůlka, Vondra - Vaníček, Jindřišek, Ljovin, Hronek (63. Vacek) - Necid (83. Květ), Pulkrab (46. Puškáč). Trenér: Klusáček.

    Slovácko: Nemrava - Reinberk, Šimko, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Kohút (78. Srubek), Jurečka (89. Melekescev), Navrátil (83. Petržela) - Kliment (83. Kubala). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.