<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    2. kolo, Základní část | pátek 19/07/2019, 18:30 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 5 142 diváků (52 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Plzeňský záložník Kalvach, který si z prvního kola odnesl zlomeninu nosu, nastoupil s obličejovou maskou, naopak další zraněný hráč z úvodního zápasu Hejda zůstal jen na lavičce. Zkušený Limberský, jenž kvůli disciplinárnímu trestu nemůže nastoupit v prvním utkání s Olympiakosem, nebyl ani na střídačce a na levém kraji obrany si soutěžní premiéru v dresu Západočechů odbyla letní posila Hloušek.

    Plzeňské trable se složením defenzivy pokračovaly i v Liberci a po deseti minutách musel zraněného Řezníka vystřídat Havel. Slovan vyrukoval na vicemistra s aktivním presinkem, ale zhruba po čtvrthodině se zatáhl a balon držela převážně Viktoria. Do žádné vyložené šance se však hosté v první půli nedostali.

    Naopak jedinou gólovou možnost úvodního dějství měl v 35. minutě Liberec, který spoléhal na brejky. Při jednom z nich vysunul Breite Pázlera, ten postupoval sám na Hrušku, ale trefil jen gólmana hostů.

    Také do druhé půle vstoupil Slovan aktivně, v dobré pozici však pokazil křížný balon Mikula. V 57. minutě otevřeli skóre hosté. Na Havlův centr z levé strany si naskočil Pernica a hlavou prodloužil míč k zadní tyči. Plzeňský stoper navázal na gól z posledního utkání nadstavby minulé sezony.

    Liberec okamžitě přidal. V 62. minutě nebezpečně tečoval míč patou střídající Musa, ale Hruška balon chytil. Vzápětí po chybě hostů ve středu pole postupoval na branku Mara, ale plzeňská obrana stačila jeho pokus v poslední chvíli zblokovat.

    V 71. minutě Plzeň pojistila vedení. Po rohovém kopu přiťukl ve vápně Pernica míč Kopicovi a ten technickou střelou k tyči zvýšil. Reprezentační záložník se prosadil stejně jako v prvním kole.

    Liberec za devět minut po spolupráci dvou střídajících hráčů snížil. Na Nešického centr z přímého kopu si naskočil Musa a hlavou nedal Hruškovi šanci. Chorvatský útočník se dočkal první branky v české lize. Na druhé straně prováhal dvě přečíslení Kayamba, ale Západočechy už to mrzet nemuselo.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Věděli jsme, že Plzeň nepřevýšíme kvalitou jeden na jednoho, že je musíme dobře dostupovat a být aktivní v napadání. V začátku se nám to dařilo, ale po 20 minutách převzala Plzeň aktivitu a první půli jsme se do toho těžce vraceli. Přesto jsme měli velkou šanci Pázlera, akorát si špatně převzal balon. Druhý poločas byl zase opticky pro Plzeň, ale na šance bych řekl pro nás. Plzeň dala jednu branku prodlouženou hlavičkou od Pernici, něco jako dal Roman Potočný minulý týden na Baníku. Potom tam byl blok na Maru a využil toho krásným obstřelem Kopic. My jsme své šance měli taky, nejvíc mě mrzí za stavu 0:1 únik Mary, který měl řešit přihrávkou na volného Potočného. To byl pro mě klíčový moment. Pak jsme snížili Musou a v závěru jsme měli nějaké závary. Pokud chcete s Plzní bodovat, musíte být po získaných balonech kvalitnější. Chyběla nám kvalita v posledních 15 procentech hřiště. Tři body z dvou těžkých zápasů beru. Nejraději bych měl šest, ale má je Vrbič a ne my."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Liberec podle mě odehrál velmi dobré utkání, byl silný v osobních soubojích, hrál velice vysoko. V některých fázích utkání se nám dařilo to překonávat, v některých jsme s tím měli problém. V takových zápasech a v takovém počasí šance většinou přicházejí až od té 65. minuty, kdy mužstva už nemají tolik sil a nejsou tak dobře organizovaná. Liberec byl v úvodu velmi dobře připravený a my jsme se těžko prosazovali. Na této úrovni rozhoduje posledních 30 minut. Je dobře, že Perňa dal gól, v defenzivě byl možná naším nejlepším hráčem. V Liberci to bude mít každý těžké a uhrát tu tři body je pro nás velice dobrý výsledek. Vstup se nám podařil, ale hodnoťme ho až po pěti šesti kolech, kdy teprve budeme doopravdy vědět, jak na tom jsme. Liga se teprve rozjíždí. Ale samozřejmě i před úterním zápasem s Olympiakosem je to pro nás dobře, protože nás čeká nejtěžší soupeř od začátku sezony. Celkově z těch dvou utkání to zvládáme. Ale už s Olomoucí i dnes jsme měli v závěru situace, kdy jsme šli tři na dva a nedokážeme dát pojistku. To mě akorát mrzí."

    FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:0)

    Branky: 80. Musa – 57. Pernica, 71. Kopic.
    Rozhodčí: Franěk – Koval, Dobrovolný – Adam (video).
    ŽK: Pešek, Breite – Kalvach, Krmenčík.
    Diváci: 5142.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite, Oscar (73. Nešický) – Pešek (55. Koscelník), Mara, Potočný – Pázler (59. Musa). Trenér: Hoftych.

    Plzeň: Hruška – Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák (87. Mihálik), Kopic – Krmenčík (81. Chorý). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.