<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | pondělí 01/05/2017, 17:30 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 947 diváků (50 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž
    Bohemians přitom nezačali špatně a měli první velkou šanci. Kuchta ve třetí minutě postupoval ze strany na domácí branku, ale vypálil mimo. Od té doby už v první půli na trávníku kraloval Liberec a na startu 20. minuty otevřel skóre. Mikula si narazil s Vůchem a po jeho centru se přesnou hlavičkou k tyči prosadil Ekpai.

    Ve 28. minutě hosté dostali míč do sítě, ale pomezní sudí nejspíš chybně odmával ofsajd. O sedm minut později Liberec po rychlé akci zvýšil. Baroš nahrál Breitemu a ten vysunul Ekpaie. Nigerijský záložník pod padajícím brankářem Fryštákem, který nastoupil místo zraněného Berkovce, poslal míč do sítě a poprvé v české lize dal dva góly v jednom utkání.

    Na Liberci bylo vidět, že je ve velké pohodě a minutu před přestávkou se trefil potřetí. Na Karafiátovu kolmici si naběhl Baroš a dloubákem přehodil Fryštáka.

    Po přestávce mohl zvýšit už na 4:0 Vůch, ale hostující gólman dobře zasáhl. Bohemians s příchodem střídajícího Jiráska přidali a soupeře zatlačili, jenže v koncovce dlouho potvrzovali, že jsou nejhůře střílejícím týmem ligy. Maškova zblokovaná rána skončila těsně nad a v 63. minutě hlavičkoval Šmíd vedle.

    Pražané se dočkali až v 78. minutě. Rozhodčí Hrubeš zapískal spornou penaltu za údajnou Karafiátovu ruku a střídající Berger po minutě na trávníku s přehledem snížil střelou k tyči. Víc už však Bohemians nestihli a naopak minutu před koncem počtvrté inkasovali, když se po spolupráci dvou střídajících hráčů prosadil po Graiciarově přihrávce Voltr.


    Ohlasy trenérů:

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Jsme šťastní za vítězství a za to, že jsme dokázali dát hodně branek. Dali jsme čtyři góly, což je v této sezoně nejvíc. Hodně nám pomohl první gól, který jsme dali po krásné akci přes celé hřiště. Zrovna ve středu jsme tuhle akci cvičili a vyšlo nám to dokonale. Gól nás uklidnil a byli jsme v první půli produktivní. Z prvních čtyř pěti věcí jsme dokázali dát tři góly, což se nám dlouho nestalo. Takovou kaňku trochu vidím v druhém poločase, že jsme to utkání, které jsme měli dost dobře rozehrané, nedokázali přesvědčivěji dotáhnout. Trochu jsme ztratili střed hřiště. Nepřidali jsme čtvrtý gól, Bohemka pak měla dvě dobré příležitosti a z penalty nám to trochu zkazila. Ale výhra 4:1 nás těší, zvítězili jsme zaslouženě. Bohemka je tým maratonců s běhavými hráči a my jsme s ní v tom minimálně dokázali držet krok. Ekpaiovi to moc přeju. Dlouho jsem netrénoval afrického hráče, který by byl takhle pracovitý."

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Měli jsme jiné očekávání, nepodali jsme kompaktní výkon. Do prvního gólu to bylo 20 minut vyrovnané z obou stran, po vstřeleném gólu se soupeř dostal hodně nahoru a u nás jsem už poté neviděl nic z toho, co se učíme. Byli jsme roztrhaní dozadu, nedařila se nám mezihra. Soupeř nám potrestal do poločasu ještě dvěma góly a tím pádem bylo o výsledku v podstatě rozhodnuto. Do druhého poločasu jsme šli s tím zaprvé neinkasovat, aby to neskončilo nějakým debaklem, který by nás mohl psychicky srazit. A zadruhé vrátit se k tomu, co jsme chtěli hrát, aby se nám vrátila část sebevědomí. To se druhý poločas dařilo, ale v závěru jsme bohužel soupeři namazali ještě na čtvrtý gól. Mančafty okolo nás kromě Jihlavy prohrály, takže je to podobné jako před tímto kolem, akorát je odehráno o zápas víc."


    FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)

    Branky: 20. a 35. Ekpai, 45. Baroš, 89. Voltr - 78. Berger z pen.
    Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Koval.
    ŽK: Krch, Jindřišek (oba Bohemians).
    Diváci: 4 947.

    Sestavy:

    Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai, Bosančič (46. Voltr), Breite, Vůch (82. Šulc) - Baroš (69. Graiciar). Trenér: Trpišovský.

    Bohemians: Fryšták - Nitrianský, Krch, Šmíd, Havel - Jindřišek, Hubínek (56. Jirásek) - Martin Hašek ml., Mašek, Luts (77. Berger) - Kuchta (84. Kostka). Trenér: Martin Hašek st.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.