<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3174:2879
    2SK Slavia Praha3167:2375
    3FC Viktoria Plzeň3170:3365
    4FC Baník Ostrava3148:4445
    5FK Mladá Boleslav3150:4944
    61.FC Slovácko3141:4441
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053130:4235
    2FK Jablonec3138:4733
    3FK Pardubice3131:4231
    4SK Dynamo České Budějovice3136:6327
    5MFK Karviná3132:5525
    6FC Zlín3136:6325
    24. kolo, Základní část | neděle 13/04/2014, 15:00 | Doosan Aréna | TV Fanda

    Góly


    Návštěva: 10 846 diváků (94 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž



    Domácí začali utkání dvou celků s výbornou aktuální formou lépe, do výraznější šance se ale v úvodních minutách nedostali. První opravdu zajímavé příležitosti přišly po necelé půlhodině hry, ale ani hlavička Wágnera, ani rána Hubníka po rohovém kopu plzeňské vedení nepřinesla. O pár chvil později se na druhé straně kvůli ofsajdu nepovedlo zakončit Harbovi.

    Viktoriáni ale pokračovali v aktivitě a dostali se k velice zajímavým šancím. Z nich vznikla i rána Jana Kovaříka, která zazvonila o brankovou konstrukci. Tím to bylo ze strany Plzně v první půli vše. To hosté si vytvořili velice zajímavou šanci tři minuty před přestávkou, ale jednu z mála příležitostí Harba nevyužil.

    A hned v úvodu druhé půle přišel trest. Už po 18 vteřinách hry se po přiťuknutí Hořavy dokázal z bezprostřední blízkosti prosadit Michal Ďuriš, který placírkou na bližší tyč překonal bezmocného Hanuše - 1:0.

    O pět minut později už mohli domácí vést o dvě branky. To když Kovařík výborným centrem pod sebe našel úplně volného Hrošovského, ten ale ve vyložené pozici selhal a napálil jen jihlavského brankáře, který navíc chytil i následnou hlavičku Ďuriše.

    Na druhé straně se o chvilku později musel zaskvět také gólman Plzně, který po rohovém kopu hned dvakrát zasahoval u své pravé tyče. U další šance domácích stál pak opět Hrošovský, jenž v 73. minutě výborným lobem za obranu uvolnil Wágnera. Plzeňský útočník si ale tváří v tvář Hanušovi nedokázal poradit, když neuspěl se záměrem ho přelobovat.

    Deset minut před koncem měl pak na kopačce další gól Hořava, ke němuž propadl centr Kovaříka z přímého kopu. Středopolař Viktorie byl ale zjevně zaskočen tím, jak snadno se dostal do šance, že ji už nedokázal přesnou střelou zhodnotit.

    Jak to tak ve fotbale bývá, branka tedy padla na druhém konci hřiště. Muris Mešanovic si osm minut před koncem naběhl do pokutového území na centr Harby a tvrdou hlavičkou z bezprostřední blízkosti protlačil balon za brankáře Kozáčika - 1:1


    Ohlasy trenérů:

    Dušan Uhrin mladší (Plzeň): My jsme chtěli udělat pro výhru všechno. Trochu jsme změnili sestavu a dali jsme příležitost hráčům, kteří nehráli pravidelně. Šance, které jsme si ale vytvořili musíme využívat. I to rozhodlo o dělbě bodů, když nás soupeř v závěru po ojedinělé příležitosti potrestal. Té vyrovnávací brance předcházela naše zbytečná ztráta na polovině hřiště. Chtěl jsem, aby si mohli alespoň v jednom utkání odpočinout ti hráči, kteří mají náročný program. Také jsem chtěl vidět hráče, kteří tolik nehrají. My tady máme široký kádr. Dnes jsme udělali tři změny, z toho jedna byla vynucená. Procházka nemohl hrát kvůli zranění. Soustředíme se na obě soutěže a rozhodně jsme nechtěli, aby nám Sparta o další dva body utekla, ligu už ale beru za rozhodnutou. Chceme ale získat pohár.

    Petr Rada (Jihlava): Do utkání jsme vstoupili dobře a Plzeň jsme do tolika šancí nepustili. Domácí trochu pozměnili sestavu a dostávali nás pod tlak při rohových kopech. My jsme nebyli v první půli tak aktivní a nedoplňovali jsme Harbu na hrotu. Velice nepříjemný byl pro nás rychlý gól po přestávce. Po příchodu Mešanoviče jsme byli aktivnější, on umí ty šance proměňovat. Nezklamali jsme na půdě účastníka evropských pohárů a bod má pro nás velkou cenu. Musíme se rychle koncentrovat na další utkání, kdy nás čekají nepříjemné zápasy s Bohemkou nebo Příbramí. Sebevědomí hráčů je také na dobré úrovni.


    FC Viktoria Plzeň - FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)
    Branky: 46. Ďuriš - 82. Mešanovič.
    Rozhodčí: Královec - Wilczek, Jiřík.
    ŽK:
    Limberský, Hejda - Vepřek, Krejčí, Kučera.
    Diváci: 10.846.

    Sestavy:
    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Ďuriš (72. Kolář), Bakoš (62. Štípek), Kovařík - Wágner (83. Tecl). Trenér: Uhrin ml.
    Jihlava: Hanuš - Mikula (56. Mešanovič), Krejčí, Šourek, Vepřek - Kukol (88. Karlík), Koloušek, Jánoš, Kučera, Vaculík (49. Kosak) - Harba. Trenér: Rada.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Wyscout.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    GZSS: Události, kdy se míč po přerušení (faul, aut či odkop od branky) vrací do hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Wyscout.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.