<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Pastoora čeká na lavičce Slavie domácí premiéra, proti stojí rozjeté Znojmo

    Úvodní zápas 20. kola Gambrinus ligy mezi pražskou Slavií a Znojmem nabízí mnoho otázek. Zvítězí poprvé sešívaní pod novým trenérem Pastoorem? Nebo Znojmo naváže na poslední skvělý výsledek v utkání proti Jablonci? Odpovědi přinese páteční večer, duel začíná ve 20:15.

    Pastoora čeká na lavičce Slavie domácí premiéra, proti stojí rozjeté Znojmo
    20. kolo, Základní částSLA2:11:0


    Slavia sehraje teprve druhé střetnutí pod taktovkou nizozemského kouče Alexe Pastoora. Minulý zápas v Teplicích prezentovali Pražané atraktivní hru, proti Severočechům sahali po bodu, který jim však v závěru sebral Hošek. V duelu se Znojmem, které je na devátém místě a má náskok pouhé dva body na Slavii, už ovšem sešívaní věří v první vítězství pod vedením Pastoora.

    Sešívaní ovšem musí v zápase udržet nervy na uzdě. Zatím ve všech třech jarních utkáních totiž slávisté dohrávali v deseti. Kvůli červené kartě v duelu s Teplicemi bude Slavii chybět defenzivní štít Gecov. Oproti minulému zápasu mohou nastoupit obránce Škoda či záložník Piták.

    V Edenu to však domácí nebudou mít vůbec jednoduché. Jejich soupeř ze Znojma je totiž v dobré formě. Před dvěma týdny dokázali svěřenci trenéra Kalvody zdramatizovat zápas s Plzní a v posledním hraném kole deklasovali Jablonec 4:0. Třemi góly se blýskl třiadvacetiletý útočník Vašíček.

    Navíc Znojmo bude chtít vrátit Slavii porážku 0:1 z podzimní části, o které rozhodl svým gólem Koreš. Z dosud jediného vzájemného klání tak vyšli lépe Pražané, momentální formu aspoň z hlediska výsledků mají Jihomoravané. Ve statistikách Znojemští vycházejí daleko lépe, vstřelili o devět gólu více než sešívání a o stejný počet méně jich také inkasovali.


    Ohlasy trenérů před utkáním:

    Alex Pastoor (SK Slavia Praha): Je to bojovné mužstvo, které hraje jednoduchý a přímočarý fotbal, rychlé míče směřují na dva útočníky. Ale pro nás teď nebudou žádné zápasy jednoduché. Proto vyžaduji po hráčích maximální koncentraci, aby byli schopni odvádět dobré výkony i v tréninku a tím jsme vylepšovali naší vlastní kvalitu. Jeden trénink může být zaměřený na fyzickou kondici, další na taktiku a jiný třeba na regeneraci. Ale pro mě je důležité, aby tým pracoval kvalitně za všech okolností, a to každý den.

    Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo FK): Slavia prokázala ofenzivní sílu v minulém zápase proti Teplicím, i když hrála z obranného bloku. Brejky ale byly smrtící a perfektně dohrané, jen to neskončilo gólem. Proti nám nastoupí ještě ofenzivněji, budou se nás snažit zatlačit a vstřelit rychle branku. Slavia je na tom momentálně tabulkově hůře, takže hraje o hodně, což my ale také. Hraje doma, takže jí povinnost velí za každou cenu vyhrát. Co se týká jmen, tak to je papírově velmi kvalitní kádr, akorát zatím neprodal, to co v něm je. Doufám, že si to ještě chvíli schová.


    Statistika vzájemných zápasů v české nejvyšší soutěži: 1 – 0 – 0, skóre 1:0
    Absence:
    Gecov (karty), Mičola, Dobrotka (oba zranění).
    Rozhodčí:
    Proske – Pelikán, Paták.

    Předpokládané sestavy:
    SK Slavia Praha:
    Čontofalský – Dostál, Smejkal, Škoda, Ritchie – Hrubý, Boudjemaa, Piták, Zmrhal, Juhar – Necid.
    1. SC Znojmo FK:
    Hrubý – Mudra, Odehnal, Hnaníček, Helísek – Reljić, Lacko, Haurdič, Cihlář – Diarrassouba, Vašíček.


    FOTO: ČTK