<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Musíme ukázat, že jsme lepší, burcuje před Znojmem brněnský Václav Kotal

    Brno - V neděli čeká Zbrojovku a také Znojmo velice důležité utkání v boji o záchranu. Na Srbské se sejdou mužstva, která se krčí na chvostu první ligy a paradoxně hrají na stejném stadionu. Václav Kotal i Roman Fischer jsou si moc dobře vědomi, že další případná absence bodů by mohla mít pro brněnský klub nepříjemný dopad.

    Musíme ukázat, že jsme lepší, burcuje před Znojmem brněnský Václav Kotal
    9. kolo, Základní část2:01:0

    Šest proher v řadě, poslední přišla na Dukle. Ta už byla pod vedením zkušeného kouče Václava Kotala, který si je vědom důležitosti nedělního utkání mezi Zbrojovkou a Znojmem. „Čeká nás velice těžký a v podstatě klíčový zápas podzimu. Poražený z tohoto souboje bude na posledním místě tabulky, a to pro nikoho není vždy ničím příjemným. Domnívám se, že duel bude mít velký náboj jak pro hráče, tak fanoušky. Přeci jen se jedná o regionální derby a v něm musíme ukázat, že jsme lepší," burcuje lodivod Zbrojovky Kotal.

    Jakou rodák z Náchoda očekává atmosféru, případně i nervozitu svým svěřencům před nedělním mačem? „Bude daleko složitější, než v klasických zápasech. Věřím klukům, že to zvládnou a důležitý zápas dotáhnou do vítězného konce. O Znojmu víme, že je to mužstvo, které má dobrou organizaci hry. Sledovali jsme ho v utkání proti Spartě a nevedlo si vůbec špatně," říká o protivníkovi Kotal.

    Hlavní muž brněnské lavičky měl možnost celé utkání sledovat, proto si mohl všimnout zlepšené hry Znojma především ve druhém poločase. „Bojovali, hráli velice dobře. Pokud chceme být proti nim úspěšní, nesmíme je nechat hrát a kombinovat, což ve zmíněném klání předváděli. Snažili jsme se na ně celý týden co možná nejlépe připravit. Mají tam šikovné hráče, nedávno došel z Jablonce Crnkič, kvalitně se ukazuje i Reljič. Samozřejmě největší postavou našeho soupeře je Marek Heinz," dodává na adresu Znojma trenér Kotal.

    Poměrně novou tváří je v brněnském klubu záložník Roman Fischer, jenž odehrál utkání na Dukle. Nyní jej čeká první utkání před vlastním publikem. Jak on vidí šance Brna v nedělním utkání proti nováčkovi ze Znojma? „Proti tomuto týmu už jsem měl možnost hrát dva zápasy a nemám zrovna dobré vzpomínky. Nevstřelili jsme ani gól a naopak čtyři inkasovali, hattrick dal Marek Heinz, takže nic příjemného. Doufám, že se v neděli dočkám konečně výhry," vzpomíná Fischer na zápasy ve druhé lize. 

    Jaká vládne v kabině nálada? „Samozřejmě je cítit nervozita, šest zápasů v řadě se prohrálo a musí se ta série co nejrychleji přerušit. Zápasů ubývá, do konce podzimu jich už moc nebude a potřebujeme nahnat nějaké body. Každý další prohraný zápas bude problém. Neřekl bych, že to pro nás bude utkání podzimu, ale pokud ho nezvládneme, bude naše situace hodně špatná. Horší už to být nemůže, prostě musíme vyhrát," potvrzuje důležitost situace bývalý hráč Hradce Králové nebo Karviné.

    Dle Fischerova názoru to nebude nějaká přestřelka, spíše se budou týmy soustředit na obranu. „Bude to opatrné utkání z obou stran. Je jasné, že chceme vyhrát, ale nemůžeme nějak bezhlavě útočit. Nebylo by špatné začít jako na Dukle, tedy hrát aktivně a dát první gól. Každopádně se nesmí opakovat ty chyby, které se tam staly následně. I pro Znojmo je to důležitý zápas. Oni dobře ví, že se můžou odpíchnout z posledního místa. Věřím, že nakonec uspějeme a získáme tři body," dodává Roman Fischer.


    FOTO: ČTK