<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Pardubice na Slovácku v závěru přišly o náskok, i přes oslabení ale vyhrály

    Fotbalisté Slovácka ve 20. kole FORTUNA:LIGY nečekaně prohráli s Pardubicemi 1:2 a v nejvyšší soutěži nebodovali po sedmi utkáních. Východočeši vedli od 14. minuty po brance Tomáše Zlatohlávka, v 89. minutě srovnal Rigino Cicilia a využil tak přesilovku, kterou domácí hráli od 68. minuty a vyloučení Dominika Mareše. V první minutě nastavení ale navzdory oslabení rozhodl po brejku hostující Michal Hlavatý. Slovácko zůstalo v neúplné tabulce čtvrté, Pardubice po druhé ligové výhře po sobě třinácté.

    David Haan/fkpardubice.cz
    Pardubice na Slovácku v závěru přišly o náskok, i přes oslabení ale vyhrály
    20. kolo, Základní částFCS1:20:1PCE

    Do prvních střeleckých šancí se dostali zkušení domácí hráči. Nejlepší ligový střelec Havlík vypálil v šesté minutě nad a jedenáctou branku v ročníku nejvyšší soutěže nedal, za chvíli hlavičkoval mimo Kalabiška.

    Hosté nicméně hráli velmi aktivně a pohybem ztěžovali domácím rozehrávku. Po dobrém napadání Východočechů padl i první gól ligového jara. Daněk vybojoval míč, poslal jej na Chlumeckého, jehož centr z levé strany ve 14. minutě zblízka umístil hlavou do sítě Zlatohlávek.

    Slovácko se pak tlačilo za vyrovnáním, Trávníkovu ránu z 25 metrů vytáhl na roh brankář Kinský. Domácí se ovšem do větších příležitostí dostávali v úvodním dějství těžce. Chyběl jim větší klid ve finální fázi a když už pardubickou defenzivu překonali, trefil Kalabiška ve 32. minutě jen břevno.

    Východočeši i po přestávce pružnou obranou a rychlým přechodem do útoku komplikovali velkému favoritovi snahu o vyrovnání. V 55. minutě postupoval hostující Brdička sám na gólmana Heču a přepadl přes něj. Sudí Volek nejprve nařídil za faul pokutový kop, ale po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí situace ze záznamu penaltu odvolal.

    Domácím tento moment pomohl a postupně zvyšovali tlak. Po šancích, které měl Cicilia, pomohlo Slovácku v 68. minutě vyloučení Mareše po druhé žluté kartě. Nápor domácích postupně gradoval, přetížená defenziva Východočechů v čele s Kinským ale dlouho odolávala. Střídající Mihálik pálil z ostrého úhlu nad, hostující obránce Ortiz zachraňoval po rohu na brankové čáře.

    Slovácko se dočkalo vyrovnání až v 89. minutě, když se s pomocí břevna prosadil Cicilia. Domácí chtěli otočit zápas na svou stranu, ale místo toho nečekaně inkasovali. Po brejku a přihrávce Patráka se v první minutě nastavení do odkryté branky trefil Hlavatý. Pardubičtí venku v lize zvítězili po dvou porážkách za sebou.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (Slovácko): "Obecně nám začátek moc nevyšel. Byli jsme všude druzí, nemohli jsme založit akci, nevyhrávali jsme osobní souboje. Prvnímu gólu předcházela nedůslednost v obraně, to si nemůžeme dovolit. Stalo se to nakonec i při vítězném gólu Pardubic v nastavení. Hosté vedli, dali jsme jim ten luxus. Neřešili jsme pak akce tak, aby z nich vznikly šance. Po přestávce nám při tlaku chyběla lepší orientace v koncovce. Vyrovnali jsme, ale pak jsme se chovali jako kluci, kteří si přišli zahrát fotbal. Chyběla tam zodpovědnost, musíme si to vyříkat. Ztráta mě mrzí, byla zbytečná. I bod by byl málo, ale byl by. Takhle nemáme nic."

    Radoslav Kováč (Pardubice): "Jsem strašně rád, že jsme tady zvládli zápas, který tu bývá vždy moc těžký. Hodně nám pomohl první gól. Hlavně bych chtěl pochválit kluky za týmový výkon, podržel nás v něm gólman Kinský. Dostali jsme sice v závěru gól, už jsem si říkal, že i bod bude pro nás zlatý. Ale vyšel nám přechod do brejku, přečíslili jsme domácí hráče a dali vítězný gól. Pro nás je to hrozně důležité vítězství při pohledu na ostatní výsledky."

    1. FC Slovácko - FK Pardubice 1:2 (0:1)

    Branky: 89. Cicilia - 14. Zlatohlávek, 90.+1 Hlavatý.
    Rozhodčí: Volek - Hájek, Žurovec - Zelinka (video).
    ŽK: Daníček - Mareš, Daněk, Brdička, Chlumecký.
    ČK: 68. Mareš (Pardubice).
    Diváci: 4720.

    Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček (76. Vecheta), Kadlec, Kalabiška (76. Blahút) - Trávník, Kim Sung-pin (66. Kohút) - Petržela (66. Mihálik), Havlík, Juroška (84. Kvasina) - Cicilia. Trenér: Svědík.

    Pardubice: Kinský - Mareš, Halinský, Ortiz, Chlumecký - Kissiedou (72. Donát), Vacek (84. Tischler), Hlavatý - Daněk (72. Surzyn) - Zlatohlávek (63. Krobot), Brdička (63. Patrák). Trenér: Kováč.