<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Teplice zůstávají neporažené, remizovaly s Jabloncem

    Fotbalisté Teplic ve 3. kole FORTUNA:LIGY remizovali na svém hřišti bez branek s Jabloncem a poprvé v sezoně ztratili body, ani ve druhém domácím utkání v ročníku ale neinkasovali. Jablonec si připsal druhý nerozhodný výsledek po sobě a stále čeká na premiérový triumf pod vedením trenéra Radoslava Látala. Severočeši venku nevyhráli v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou.

    fkjablonec.cz
    Teplice zůstávají neporažené, remizovaly s Jabloncem
    3. kolo, Základní částTEP0:00:0FKJ

    "Skláři" nenavázali na vítězství nad pohárovými zástupci Plzní (1:0) a Bohemians 1905 (2:1), ligovou domácí neporazitelnost přesto prodloužili na šest utkání. Po třech kolech zůstává stoprocentní už jen mistrovská Sparta, k níž se může přidat po podvečerním duelu se Zlínem ještě rival Slavia.

    Ve vyrovnané první půli měly oba celky po jedné větší šanci. V 11. minutě teplický Radosta postrčil míč do brejku Gningovi, jehož křižnou střelu zneškodnil brankář Hanuš. Jablonec se dostal do zakončení až v 26. minutě, gólman Grigar ale Chramostův pokus zpoza vápna lapil do rukavic. Více než pět tisíc diváků aplaudovalo krátce před pauzou i Chaloupkovi, jenž v poslední chvíli čistě zastavil efektním skluzem unikajícího Pleštila, který v jarní části minulé sezony na Stínadlech hostoval.

    Jablonec ke konci úvodního dějství převzal otěže zápasu a ve zlepšeném výkonu pokračoval i po pauze. V 48. minutě se Pleštil prohnal po pravé straně kolem Hory a zpětnou přihrávkou našel ve vyložené příležitosti Kratochvíla, ten ale vysoko přestřelil. O pár sekund později musel Grigar včasným výběhem zlikvidovat Chramostův únik z levé strany.

    Střed pole se ve druhém poločase roztrhal a oba týmy si do otevřených obran vytvářely spoustu nebezpečných situací, chyběla jim ale lepší finální fáze. Až v 63. minutě po standardní situaci dostal míč do brány Kratochvíl, radost mu však překazil odmávaný ofsajd. Na druhé straně měl velkou šanci aktivní Gning, který po Jásirově sklepnutí prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

    Čtvrthodinu před koncem podtrhli trápení v koncovce jablonečtí Chramosta s Aléguém, kteří krátce po sobě z ideálních pozic vysoko přestřelili. Vzájemný duel obou mužstev tak po 13 ligových zápasech skončil remízou.

    Jablonec hrál bez branek i v minulém kole v Pardubicích. Severočeši se po třech utkáních venku představí za týden proti Spartě poprvé v sezoně nejvyšší soutěže na domácí půdě, kde dosud nemohli nastoupit kvůli rekonstrukci hrací plochy.

    Ohlasy

    Zdenko Frťala (Teplice): "Oba týmy měly příležitosti zápas rozhodnout, ale remíza je spravedlivá. Bod určitě bereme. Hlavně v prvním poločase jsme byli trochu zabrždění, uspali jsme sami sebe a jsme rádi, že jsme do přestávky přežili za nerozhodného stavu. Ve druhé půli hodně přispěli k výsledku střídající hráči, kteří udrželi tempo hry. Po zápase jsem klukům navzdory první bodové ztrátě poděkoval, protože v předchozích utkáních jsme nastavili laťku vysoko. Přišla i slušná návštěva, což je pro mě také důležité. Sedm bodů ze tří zápasů je výborný začátek, ale bereme to s pokorou."

    Radoslav Látal (Jablonec): "Z výsledku jsme zklamaní, dnes jsme měli na tři body. Vypracovali jsme si daleko více brankových příležitostí, Teplice měly jedinou větší na začátku utkání. V defenzivě mužstvo pracovalo celý zápas dobře, soupeř se do nás těžko dostával. Rezervy máme v ofenzivě, měli jsme spoustu šancí a nedotáhli jsme i řadu brejků. Útočná fáze nás stále trápí, ačkoliv třeba křídelní hráči podali oproti minulým zápasům zlepšený výkon. Bod je pro nás málo, i když jsme hráli v úvodu soutěže třikrát venku."

    FK Teplice - FK Jablonec 0:0

    Rozhodčí: Machálek - Kotalík, Antoníček - Kocourek (video).
    ŽK: Hora, Trubač - F. Souček, Hurtado.
    Diváci: 5258.

    Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Hora (57. Krsmanovič) - Radosta, Jukl, Dramé, Urbanec - Trubač (81. Bílek) - Gning (89. Vachoušek), Fila (57. Jásir). Trenér: Frťala.

    Jablonec: Hanuš - Tekijaški, Martinec, Hurtado, Polidar - Pleštil (65. Alégué), F. Souček, Kratochvíl (65. Považanec), Jovovič (71. Čanturišvili) - Chramosta, Drchal (90.+3 Schön). Trenér: Látal.