<
04.05.-05.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3070:2676
    2SK Slavia Praha3062:2372
    3FC Viktoria Plzeň3067:3362
    4FC Baník Ostrava3048:3945
    5FK Mladá Boleslav3050:4644
    61.FC Slovácko3039:4041
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053029:4035
    2FK Jablonec3035:4530
    3FK Pardubice3029:4228
    4MFK Karviná3030:5225
    5FC Zlín3036:6125
    6SK Dynamo České Budějovice3034:6224

    Boleslav v deseti stáhla dvougólové manko a proti Liberci bere bod

    Fotbalisté Mladé Boleslavi ve druhém kole FORTUNA:LIGY remizovali s Libercem 2:2. Severočeši po přestávce promarnili dvoubrankové vedení, přestože měli početní převahu po vyloučení Dominika Kostky z 36. minuty. Poločasový náskok hostům zařídili Matěj Chaluš a Luka Kulenovič, letní posily Slovanu. Domácí Vasil Kušej v úvodu ještě za bezgólového stavu neproměnil penaltu, ale střídající Matěj Pulkrab s Markem Suchým v poslední čtvrthodině zachránili středočeskému celku remízu. Oba soupeři mají po dvou kolech čtyři body.

    fcsl.cz
    Boleslav v deseti stáhla dvougólové manko a proti Liberci bere bod
    2. kolo, Základní částMBL2:20:2LIB

    Oba týmy v prvním kole vyhrály shodně 3:1, a tak spokojení trenéři poslali na trávník přesně stejné sestavy jako před týdnem. Slovan při poslední návštěvě Lokotrans Areny utrpěl v březnu debakl 0:4 a ani tentokrát pro něj zápas nezačínal dobře.

    Hned v první minutě si Mareček zaběhl za libereckou obranu, střetl se s vybíhajícím brankářem Vliegenem a sudí Vokoun po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil pokutový kop. Belgický gólman ale Kušejův úmysl vystihl. Byla to desátá penalta, které Vliegen ve FORTUNA:LIZE čelil, a první, která neskončila gólem.

    Hosté na rozdíl od soupeře hned první možnost proměnili ve vedení. V osmé minutě zahrál Červ téměř z poloviny hřiště přímý kop a Chaluš hlavičkoval do sítě. Stoper, který se pod Ještěd vrátil na hostování z Malmö, se v libereckém dresu trefil v lize teprve podruhé. Předchozí tři góly vstřelil už před šesti lety ještě ve službách dnešního soupeře. Šanci na vyrovnání promarnil Suchý, když sám v šestnáctce nedokázal nasměrovat míč mezi tyče.

    V utkání pak místo pohledných akcí přibývalo faulů. Kostka si vyšlápl na Doumbiu a rozhodčí mu opět po zhlédnutí videa ve 36. minutě ukázal červenou kartu. Ještě do přestávky využil početní převahu Kulenovič. Kličkou se uvolnil na hranici šestnáctky a střelou mířící na zadní tyč zvýšil ve 42. minutě na 2:0. Pro bosenského útočníka to byl premiérový gól ve FORTUNA:LIZE.

    Mladoboleslavští se po změně stran i v deseti pustili do útočení, oživení na hřiště přinesl střídající Ladra. Dvakrát se v nadějné pozici ocitl Hilál, ale branku netrefil. Slovan se soustředil jen na bránění, přesto mohl Kulenovič náskok ještě zvýšit, ale s jeho hlavičkou si brankář Trmal poradil.

    Na poslední čtvrthodinu přišli v domácím týmu na trávník Žitný a Pulkrab a hned z první akce se postarali o snížení. Žitný centroval a Pulkrab v 78. minutě přesnou hlavičkou vykřesal Středočechům naději.

    Na konci 88. minuty pak Ladrův přímý kop poslal do sítě Suchý a vyrovnal. Pro zkušeného obránce to byl teprve druhý gól ve FORTUNA:LIZE, ten první dal před 15 lety na začátku kariéry ještě v dresu Slavie. Mladoboleslavští doma v lize posledních devět zápasů neprohráli, se Slovanem bodovali ve FORTUNA:LIZE počtvrté za sebou.

    Ohlasy:

    Marek Kulič (trenér Mladé Boleslavi): „Z naší strany výborný vstup, bohužel jsme neproměnili pokutový kop. Stále jsme drželi vysoké tempo, ve kterém jsme pokračovali i po inkasovaném prvním gólu. Dalším krizovým momentem pro nás bylo vyloučení Kostky, přišlo mi přísné, ale musíme verdikt rozhodčího respektovat. Třetí komplikací byl třetí gól krátce před přestávkou. Potom po faulu na Matějovského vybouchly emoce na hřišti i na lavičkách. O přestávce jsme na hráče apelovali, ať si hledí hry a ne rozhodčího, protože potřebujeme dát gól a vrátit se do hry o body. Fanoušci fantasticky povzbuzovali a hráči dřeli, což se lidem jistě líbilo. Povedlo se nám střídání a chválím hráče, co v tak bláznivém zápase dokázali. Děkuji hráčům a fanouškům, že jsme získali alespoň bod, protože dvakrát po sobě doma zvítězit je opravdu těžké, ale po tom průběhu jsem maximálně spokojený s dosavadním ziskem čtyř bodů." 

    Luboš Kozel (trenér Liberce): „Zápas měl grády od začátku do konce. Mohli jsme brzo inkasovat z penalty, ale gólman nás podržel. Výsledek první půle byl pro nás příznivý a navíc byl soupeř oslabený o vyloučeného obránce. Chtěli jsme být ve druhém poločase aktivní, ale Boleslav nás přehrávala, protože neměla, co ztratit. Přesto jsme měli zápas takticky dohrát, protože domácí už možná přestávali věřit, ale vyrovnali asi zaslouženě. Já jsem zklamaný. Před zápasem bychom bod brali, ale podle průběhu jsme dva body ztratili." 

    Zdroj: fkmb.cz

    FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:2 (0:2)

    Branky: 78. Pulkrab, 88. Suchý - 8. Chaluš, 42. Kulenovič.
    Rozhodčí: Vokoun - Kubr, Mokrusch - Všetečka (video).
    ŽK: Kušej, Suchomel, Suchý, Karafiát, Pulkrab, Ladra - Plechatý, Červ, Prebsl, Mikula.
    ČK: 36. Kostka (Boleslav).
    Diváci: 4112.

    M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel (85. Šimek) - Matějovský (46. Ladra), Sakala - Jawo (38. Kadlec), Mareček (75. Žitný), Kušej - Hilál (75. Pulkrab). Trenér: Kulič.

    Liberec: Vliegen - Plechatý, Chaluš, Purzitidis - Ghali, Červ (83. Prebsl), Doumbia (83. Varfolomejev), Fukala - Frýdek (69. Penner) - Kulenovič (69. Horský), Tupta (60. Mikula). Trenér: Kozel.