<
09.05.-13.05.
>
    Skupina o titul
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha3274:2880
    2SK Slavia Praha3267:2376
    3FC Viktoria Plzeň3274:3568
    4FK Mladá Boleslav3251:4947
    5FC Baník Ostrava3248:4545
    61.FC Slovácko3243:4841
    Skupina o záchranu
    #KlubZSB
    1Bohemians Praha 19053231:4336
    2FK Jablonec3239:4834
    3FK Pardubice3234:4434
    4SK Dynamo České Budějovice3238:6627
    5MFK Karviná3234:5726
    6FC Zlín3238:6526

    Teplice uspěly podruhé za sebou, Dynamu na jeho hřišti nasázely tři góly

    České Budějovice – Fotbalisté Teplic ve 26. kole FORTUNA:LIGY zvítězili v Českých Budějovicích 3:0, naplno bodovali podruhé za sebou a upevnili si čtrnácté místo. Jihočeši prohráli třetí z posledních čtyř kol a v tabulce zůstali dvanáctí. Ve 22. minutě otevřel skóre Daniel Fila, krátce po změně stran zvýšil Abdallah Gning a třetí branku přidal Lukáš Mareček v 73. minutě. Severočeši venku v lize vyhráli po sérii osmi porážek.

    skcb.cz
    Teplice uspěly podruhé za sebou, Dynamu na jeho hřišti nasázely tři góly
    26. kolo, Základní částCEB0:30:1TEP

    Po opatrné začátku zápasu se jako první osmělili hosté. Po necelé čtvrthodině hry z velké šance hlavičkoval těsně nad Mičevič, který využil nakrátko rozehraný roh a centr Hybše.

    Druhou příležitost už však Tepličtí využili. Ve 22. minutě domácí nepřesně založili útočnou akci, míč získal Senegalec Gning, jenž se snadno dostal přes bránícího Čoudka. Gnigovu střelu vyrazil brankář Dynama Šípoš, ale balon získal Fila, který otevřel skóre premiérovým gólem v ligové sezoně.

    Českobudějovičtí mohli vyrovnat o sedm minut později, ale Čermákovu střelu vyrazil teplický brankář Grigar.

    Hosté na první poločas navázali ještě povedenější druhou částí. Hned v jejím úvodu po chybné přihrávce Sladkého skóroval Gning, jenž si připsal osmou branku v ligovém ročníku.

    Vrchol zmaru pro Jihočechy však nastal v 73. minutě. V blízkosti půlicí čáry se srazili domácí Havel s Čoudkem, teplický Žák tak velmi snadno posunul míč na nabíhajícího Marečka, jenž překonal Šípoše potřetí v utkání. Teplice v Budějovicích v lize zvítězily po deseti duelech a poprvé od května 2007.

    Ohlasy

    Marek Nikl (trenér Českých Budějovic): "Ani není co hodnotit. Náš výkon nebyl vůbec dobrý a nepředvedli jsme nic z toho, co chceme hrát, a ještě jsme přidali zbytečné chyby, po kterých padly góly. Musíme to zklamání nějak odbourat a připravit se na další zápasy, protože pokud bychom pokračovali stejně, tak asi nevyhrajeme žádné utkání. Neúčast (potrestaného) Králika byla hodně znát. Od začátku byla vidět nejistota v rozehrávce, kde jsme (s Králikem) byli silní a dokázali si vytvořit situace na přechod do protiútoku. Dneska jsme měli snad jen jednu šanci na vstřelení gólu za každý poločas. Bohužel tam nebyla ani chuť to nějak ukopat, ubojovat a dotlačit tam nějak ten gól. Do druhého poločasu jsme nastupovali s určitým plánem, když jsme prohrávali 0:1. Bohužel jsme si to na začátku druhé půle hned zkazili a soupeř přidal další gól. Ale dneska jsme vůbec neměli šanci pomýšlet na nějaký bod. I tak si musíme pořád uvědomit, že dnešním zápasem nepadáme z ligy, máme pořád soutěž dobře rozehranou. Jen se potřebujeme připravit na zbývající zápasy, abychom je zvládli."

    Zdenko Frťala (trenér Teplic): "Za výsledek jsme rádi a věřím, že jsme udělali radost i fanouškům, kteří nás dneska přijeli povzbudit. Cesta k výsledku vedla přes aktivní obranu všech hráčů. Byli jsme si vědomi síly Českých Budějovic, je to tým, který chce hrát fotbal. Do utkání jsme šli, abychom využili zaváhání v rozehrávce soupeře, což se nám povedlo, a pak jsme ještě přidali další dva góly. Máme k dispozici několik útočníků a ta sehranost je lepší a lepší. Tím se stáváme pro soupeře méně čitelní. Dnešního vítězství si silně vážíme, žijeme tím, ale od úterý už to zase bude něco jiného a začneme se připravovat na dalšího soupeře. Při pohledu na tabulku se nám ale určitě už teď dýchá mnohem lépe."

    SK Dynamo České Budějovice – FK Teplice 0:3 (0:1)

    Branky: 22. Fila, 48. Gning, 73. Mareček.
    Rozhodčí: Batík – Kotík, Dresler – Adámková (video).
    ŽK: Hais – Trubač, Jakub Hora II.
    Diváci: 2 615. 

    České Budějovice: Šípoš – Sladký, Havel, Čoudek – Čavoš (46. Adediran), Čermák (62. Hais), Jakub Hora I, Skovajsa (46. Čmelík) – Hellebrand (82. V. Hora), Potočný – Škoda (62. Bastl). Trenér: Nikl.

    Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek, Mičevič – Vondrášek, Trubač (85. Vachoušek), Kučera, Jukl (85. Jakub Hora II), Hybš – Fila (68. Žák), Gning (58. Urbanec). Trenér: Frťala.